Autor Wątek: zlot zielarski w Wiatowicach pod Krakowem  (Przeczytany 84356 razy)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
Odp: zlot zielarski w Wiatowicach pod Krakowem
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 03, 2014, 07:23:17 »
Super. Czy zechcesz opowiedzieć o tym, taki krótki wykład i dyskusja? Chwilowo nie oferuję wynagrodzenia ani zwrotu kosztów. Zrobisz raki punkt info o boreliozue i ziołach? Podejmij tę inicjatywę i napisz do Gumppka, on zajmuje się tą chorobą chyba najbardziej z zacnej trójki. Aqarel - a co Ty na to? Chyba będziesz na złocie, a masz doświadczenie w temacie.

Nie wiem, czy dojdzie do zorganizowania biletów i opłat - skupimy się chwilowo na działaniach z czystej potrzeby dzielenia sie wiedzą z drugim człowiekiem. Nie mam nic przeciwko wszelkiej refundacji, wizja moja nie jest jednak tak dalekosiężna.

Fresh - punk pt. Łuszczyca? Jak forum Biedronka się dowie, będziemy mieli sporo gości. Jestes luszczucowym guru.

A moje marzenie? Halinka na złocie. Halinka cichutko wymyśla najlepsze patenty swiata:)

Oczywiście :) Dla wielu ludzi będę miął gotowe mieszanki ziołowe , które otrzymaja ode mnie nieodpłatnie , musze zaangazowac troche luda w zbiory bo mam zamiar rozdac z 30 paczek. Zainteresowanym moge udzielić porad i ułożyc plany dietetyczne.
Halinko , moja droga daj sie namówić po starej znajomości :) Zabierz ze soba koniecznie maść z trędownika!

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Dorota Natura Życia

• Ekspert forum
  • Mało Pisze
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 03, 2014, 11:18:42 »
Super!
Krowę taką specjalną, dziką, Monika mi o niej opowiadała :) Zresztą naw galerii stadniny (link w pierwszym poście) właśnie Rozalka jest na zdjęciu, ze skrzypcami :) Z napisem zbieram na krowę. Cool, co nie? Nazbieramy na krowę i będziemy mieli prawo do szklanki mleka :)))))Monika, co Ty na to?

Zachwycił mnie pomysł zbierania na krowę  :D Chętnie się do krowy dołożę.
A latem obok krowy się położę i z nią odpocznę  ;D
Jeśli nie Ty, to kto?
Jeśli nie teraz, to kiedy?

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 03, 2014, 13:31:13 »
Tak się napaliłam na ten zjazd, a tu przysłowiowa kicha. Syn się żeni więc priorytety przeszeregowałam
Liczę na jakieś relacje i fotki, a za rok - bo będzie następny rok, prawda? - planuję być z Wami :)

Offline jansta22

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 03, 2014, 14:20:40 »
Ineslik
Umknął mi Twój post z 1.03. Sorry.  Ja osobiście jestem przeciwko stosowaniu opłat czy biletów  dla uczestników. To ma być święto czy piknik.

Ale dla części osób to może być coś więcej. Są  ludzie którzy mają poważne problemy zdrowotne czy mają już jakąś wiedzę którą chcą podnieść u fachowców czy praktyków pomagającym innym.

Ja nie wierzę w to, że tak bez przygotowania się ktoś jest w stanie omówić jakieś zagadnienie na odpowiednio wysokim poziomie. Ja za ten poziom, wiedzę czy doświadczenie chcę zapłacić. Przypuszczam, że takich osób może być więcej.

Byłem na ostatnim zjeździe o pasożytach. Akurat już o tym sporo wiedziałem czy znałem skuteczne środki  ale napiszę jedną rzecz.
Piszę te słowa odpowiedzialnie i po naprawdę długim zastanowieniu się. Te 400 zł które wydałem za kurs to były najlepiej wydane pieniądze w całym moim  życiu.
Na moją ocenę wpływa głównie osoba prowadzącego czy informacje które uzyskałem ale również słuchanie innych uczestników. Chcę to powtórzyć tylko zyskać więcej i taniej. Nie piszcie, że jestem pazerny.

Dla większości osób niech to będzie zabawa ale część osób może chcieć wiedzieć dużo więcej i jest gotowa za to zapłacić i tak w proponowanym wariancie symbolicznie.

Jeśli chodzi o terapie stosowane w boreliozie to jest totalne zamieszanie, zarówno jeśli chodzi o środki syntetyczne jak i naturalne. Szczerze powiedziawszy to wśród syntetyków nie ma problemów - są antybiotyki i poszczególne metody różnią się jedynie intensywnością  ich stosowania.

Wśród środków naturalnych jest dużo więcej różnie działających środków. No cóż, natura jest bogatsza. Ja próbowałem praktycznie wszystkiego i trzymam się tego co mnie najlepiej pomaga  a  jednocześnie posiada udokumentowaną siłę działania - na poziomie  antybiotyków. Coś co jest potwierdzone  badaniami  i posiada przebogatą  literaturę naukową. Nie jakieś tam doniesienia cudownie uzdrowionego tylko rzetelne, weryfikowalne badania naukowe prowadzone przez setki osób  z tytułem naukowym. Zresztą są to najsilniej działające środki roślinne. Jakie - to na pewno większość wie.

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 03, 2014, 15:42:33 »
Dzika to chyba żubrońka by była :)) To pewnie taka kudłata jak myślałam, szkocka górska.. fajne krówki, fajne i nie muszą mieć obory, wiata styknie. Jedna krowa to trochę mało, ale jak będzie miała towarzystwo końskie czy inne to pewnie będzie ok :) Te ich grzywki mi się strasznie podobają.

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 03, 2014, 16:55:42 »
To ja Halinka.
Dziękuję za miłe słowa.
Niestety nie mogę przyjechać.
Sądziłam, że to będzie miłe spotkanie towarzyskie, a tu ambitne podejście szkoleniowe również.
Chcecie aż tyle!

Offline jansta22

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 04, 2014, 13:54:04 »
Ale przecież jedno nie przeszkadza drugiemu i jedno może być obok drugiego.

Offline monika b.

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 04, 2014, 18:52:13 »
Ja wiem, że na totalną spontaniczność pozwolić sobie do końca nie możemy, niektórzy z Was przebędą w końcu szmat drogi. Moja propozycja jest taka - wieczorne pogadanki przy ognisku wzorem starych traperów, a poza tym spotkania w podgrupach zainteresowanych konkretnymi tematami. To będzie nasz pierwszy raz, będzie lekcją na przyszłość. Spotkajmy się, w końcu łączy nas pasja, a uwierzcie, że nic nie zastąpi kontaktu twarzą w twarz.
Jestem pełna dobrych przeczuć :)

Offline Mama

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
    • Aga Radzi
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 04, 2014, 19:25:42 »
Chwile mnie nie było i tyle czytania :P

Też tak po cichu myślalam, że na tym zlocie mogę cos sie wiecej dowiedzieć ale tak bardziej przy ognisku, kiełbasce, pogaduchach.

Pewnie że miło by było posłuchać jakiegoś fajnego wykładu czy nawet kilku, ale to jednak wymaga przygotowania, czasu, energii. Jeśli znajdą sie takie osoby, chwała im za to, też jestem skłonna zapłacić.

A tak przy okazji to czytaliscie? http://pwsz.ch/wyklady/?p=941

A może dr Różański zgodziłby sie z jakims wykładem przyjechać, wtedy jakaś data do której są zapisy na wykład i będzie jasne.

Co do krowy to ja z tych lubiących grzebać w ziemi. Jak zwykle mam więcej sadzonek niż jestem zdolna obsadzić, jak nie będzie katastrofy to mogę przywieźć sadzonki warzyw, ziół moze i suszonych zależy od ilości zbiorów.

« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2014, 19:27:30 wysłana przez Mama »
Jeżeli w naturze występuje jakaś choroba to natura ma na nią lekarstwo !!!
Współtworze http://1000roslin.pl/
Prywatnie http://agakrok.blogspot.com/
Służbowo https://www.szm-melisa.pl/

Offline monika b.

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 04, 2014, 19:25:56 »
A, jeszcze o krowie - mleko może być, oj nawet całe mnóstwo, ale jeszcze nie od naszej krowy, ciągle zbieramy :)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 06, 2014, 11:14:56 »
Szkoda, że wszystko zmierza w kierunku luźnego,niezobowiązującego spotkania.
Uczniowie dr Różańskiego mogli się popisać wiedzą czy doświadczeniem.

Offline monika b.

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #56 dnia: Marca 06, 2014, 12:55:17 »
Przecież luźne spotkanie nie wyklucza zażartych dyskusji, wyjścia po zioła w teren i dzielenia się wiedzą. Będzie okazja, żeby nawiązać bardziej bliskie kontakty z ludźmi, z czego mogą wyniknąć bardzo inspirujące sytuacje.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 06, 2014, 13:05:54 »
Szkoda, że wszystko zmierza w kierunku luźnego,niezobowiązującego spotkania.
Uczniowie dr Różańskiego mogli się popisać wiedzą czy doświadczeniem.

Popisy wiedzą? Nie... To by tylko mogło odstraszyć...
Pozdrowienia :-)

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #58 dnia: Marca 06, 2014, 13:36:38 »
Kto trzeba, ten się powymądrza ;)
Kto wie, czy nie zajedziemy ;)
Różnice, głupcze!

Offline Mama

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
    • Aga Radzi
« Odpowiedź #59 dnia: Marca 06, 2014, 17:47:56 »
No wiadomo, że jak zlot zielarzy to o czym my tam będziemy gadać jak nie o ziołach ?

Przecież można przy ognisku zadać głośniej pytanie i wtedy jest szansa wysłuchać kilku głosów, doświadczeń.

No i jak kto tam ostatnio spotkał dr-a Różańskiego ? Napomknęliście o spotkaniu ? :>
Jeżeli w naturze występuje jakaś choroba to natura ma na nią lekarstwo !!!
Współtworze http://1000roslin.pl/
Prywatnie http://agakrok.blogspot.com/
Służbowo https://www.szm-melisa.pl/