Serdecznie zapraszamy na cykl warsztatów "Nie daj się rakowi. Dieta w profilaktyce antynowotworowej", które odbędą się w Krakowie, ul. Dajwór 20 (Kazimierz). Pierwsze warsztaty będą poświęcone roli kwasu foliowego w organizmie oraz znaczenia zielonych warzyw i owoców w profilaktyce antynowotworowej. Spotkanie odbędzie się 12 lutego o godz. 18.30.
Na warsztatach dowiesz się:
- czym jest kwas foliowy i dlaczego jest potrzebny dla naszego organizmu
- jakie są konsekwencje braku kwasu foliowego w naszej diecie
- co jeść, aby dostarczyć organizmowi odpowiednią dawkę kwasu foliowego
Oprócz tego:
- jaką rolę pełnią witaminy B6, B2 i B12 w profilaktyce antynowotworowej
- jakie znaczenie ma spożywanie zielonych warzyw i owoców i jak je przygotować
- w jaki sposób, z punktu widzenia nauki, kwas foliowy bierze udział w odbudowie uszkodzonego DNA oraz usuwaniu toksyn z organizmu
Dodatkowo w programie:
Ciekawe, proste i szybkie przepisy na potrawy z dużą zawartością kwasu foliowego
przy filiżance herbaty.
Prowadząca: mgr Marta Kostka
Kiedy: 12 lutego 2014 (środa), godz. 18.30
Gdzie: ul. Dajwór 20, Kraków (Kazimierz)
Koszt: 30 zł (płatne przelewem lub przed warsztatami)
Konieczna rezerwacja miejsc: 603 440 800 lub mailowo: redakcja@a-ti.pl
Zapisy do 10 lutego!
Kolejne warsztaty antynowotworowe odbędą się:
26 lutego 2014: Przetwarzanie żywności a procesy nowotworowe. Wpływ diety na odtruwanie organizmu.
12 marca 2014: Jak wspomóc organizm w walce w wolnymi rodnikami. Ich wpływ na choroby nowotworowe.