W styczniu 2014r. zdecydowałam się tutaj napisać i zaczęło się… nowe. Nadzieja.
Minął rok jak córka zaczęła pić zioła. Na początek zioła od Arte, Basi, Romana – wielkie dzięki za pomoc. Potem na spotkaniu w Międzyborowie dostałam recepturę na NF2 od dr H.R. Od wczesnej wiosny spacery po okolicznych lasach, polach w poszukiwaniu ziółek. Wyprawa z rodzinka w Sudety na Szczeliniec i w poszukiwaniu liczydła. A w Chorwacji czekał na nas aromatyczny niepokalanek I znowu czego nie znalazłam to mogłam liczyć na pomoc Arte, Basi, Romana, Dondarrion.
Pozdrawiam Stukam Kopytkami i Inez Herbiness ( robią super kosmetyki) oraz Alinge, Dorunie,Janka, Gummpka, Helenke, Magdę i wszystkich których poznałam w Międzyborowie.
Minął rok. Dzisiaj mogę napisać czy zioła miały wpływ na córkę,i jakie zaobserwowałam zmiany.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Epilepsja
Tutaj widać znaczący wpływ ziół.
Od stycznia 2013r. do lutego 2014r podałam 9 tabl Clonazepamu i 77 Diazepanów ( ataki epi)
Pod koniec stycznia 2014r zaczyna pić zioła i… od lutego do grudnia znacząco zmalała ilość i charakter napadów. Przez ten okres podałam tylko 9 Diazepanów ! Zdarzały się napady, ale wystarczyła nalewka ,,EPI” z ziół, by atak minął bez podawania leków.
Oprócz mieszanki EPI podawałam przegorzan i łuskiewnik- zamiennie, oraz inne zioła.
Rp. EPILEPSJA,
DRGAWKI, NERWICA wegetatywna, BEZSENNOŚĆ, KOŁATANIE serca,
Nalewka 38-40% z łuskiewnika 2cz.
Nalewka 60% z zagorzałka 1cz
Nalewka 60-65% z kokoryczki 1cz
Nalewka 65-70 % z szyszek chmielu 1cz
Nalewka 60-65% z kokoryczy 2cz
Nalewka 60-65% z liczydła 1cz
Nalewka 65-70% glistnikowa 2cz
Doraźnie 5-8ml 2-3 x dz, obserwować , czasami wystarczy 1xdz.
Nie trzeba stosować codziennie. Można przez 3-4 dni.
Regularnie można stosować do 2 tyg.
Można dołożyć nostrzyk przefermentowany, który pozwoli jej zasnąć .
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jelita
W lutym 2014r. po badaniu kupki przez dr H.R. okazało się, że jest dysbakterioza.
Żeby zasiedlić przyjazną florę bakteryjną otrzymywała:
Lakcid, Biogen, Inulinę, kwas mlekowy, Caprylic Acid, HMB, zsiadłe mleko. Na listopadowym badaniu kupki okazało się , że dysbakteriozy już nie ma. Pojawił się natomiast piasek z woreczka żółciowego, na skutek picia olejów ( z dziurawca, z lnianki, rokitnika). Dr zalecił perz, nalewkę na winie z berberysu i machonii – zamiennie.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Włosy
W październiku zaczęła pić mieszankę ,, Nowotwory: jąder, jajników, mózgu, dróg oddechowych” i po dwóch tygodniach włosy zaczęły wychodzić garściami. Zaniepokoiłam się. Czy to zbieg okoliczności? Odstawiliśmy mieszankę. Doktor powiedział, że nie widzi przyczyny ani w badaniach jakie pokazałam ani w ziołach jakie piła.
Dostaje preparaty Solgaru ,,Włosy, skóra, paznokcie” (dr H.R.- to dobry preparat) oraz Biotynę. Zioła krzemionkowe: skrzyp, przytulię. Włosy zaczęliśmy myć szamponem firmy Urtekram, płukać wodą z kwasem mlekowym. Robiłam również płukanki z ziół (tatarak, chmiel, dąb, pokrzywa). Wzmacniamy włosy super kosmetykami od Inez i Stukam Kopytkami-wielkie dzięki. Dzisiaj mogę napisać : włosy przestały wychodzić.
cdn