Autor Wątek: Cudowny lek Naltrekson – Adepend ???  (Przeczytany 11891 razy)

Offline tomczan

• Więcej Pisze
Cudowny lek Naltrekson – Adepend ???
« dnia: Stycznia 12, 2014, 14:38:46 »
Dostałem dziś ten link, http://www.monitor-polski.pl/cudowny-lek-naltrekson-adepend/ może ktoś chce sobie poczytać, bo ja nie bardzo :)
jak czytam stwierdzenia typu - Jedynymi „skutkami ubocznymi” są zdrowy głęboki sen często wypełniony wyraźnymi marzeniami sennymi i doskonały nastrój. - to mi się nóż w kieszeni otwiera ;)  Ale może jestem negatywnie nastawiony do tego typu leków. Jak ktoś coś może powiedzieć w tym temacie, to zapraszam. Bo sam nie wiem co o takich cudach myśleć :)
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Cudowny lek Naltrekson – Adepend ???
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 12, 2014, 21:33:23 »
Artykuł - jak artykuł, ale jakie kometarze!
Ręce i nogi opadają...

Pozdrowienia :-)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 13, 2014, 09:35:18 »
u mężczyzn jeszcze coś opada :(

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 13, 2014, 10:34:42 »
Pewnie owi dyskutanci powinni sobie zaaplikować ten Naltrekson dla zrelaksowania ;-)

Pozdrowienia :-)

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 13, 2014, 10:45:38 »
Cóż - wyniki badań były bardzo obiecujące, jeśli chodzi o niskie dawki naltreksonu.
Co do komentarzy to widać, że mamy do czynienia z odmianą ciężkiej paranoi - a widać po tym, że ci ludzie nie są w stanie mówić i myśleć o niczym innym. Przy tym rozumiem, co sam mówię - mam wśród znajomych paranoje i dwubiegunówki, ciekawi ludzie często mają problemy psychiczne. Tyle, że oni się leczą ;)
Różnice, głupcze!

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 13, 2014, 11:53:06 »
Ach, no i dodajmy - wiele ziół daje podobny "efekt uboczny" w postaci spokoju i dobrego snu: rdestowiec, arcydzięgiel chociażby. Akurat żonę nimi szpikuję ;)
Różnice, głupcze!

Offline Mitochondrium

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 14, 2014, 09:12:27 »
Panaceum.  ;D
Powiem Wam komentarze pod tekstem to majstersztyk. Autorom komentarzy nawet Naltrekson nie pomoże. Syjoniści ich wykończą.  ;D

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 14, 2014, 10:11:30 »
Ze względu na specyficzny mechanizm działania (pobudzanie wydzielania endorfin) LDN (niskie dawki naltreksonu) faktycznie ma bardzo duży potencjał do wykorzystania w leczeniu chorób przewlekłych (wielu różnych).
Co do "paranoi syjonistycznej" to jest taka polskojęzyczna strona, która jest jej kwintesencją, adresu tutaj nie podam. O dziwo i z niej wygrzebałem swego czasu kilka pożytecznych, wartościowych tekstów - i ostatni wariat miewa w zanadrzu coś ciekawego. Oczywiście nie twórczość własną - były to jakieś wywiady itp. To jest jednak jak przerzucanie stuletniego, zgniłego gnoju zatykającego dech - w celu odnalezienia jakiejś wartościowej drobinki. Niewarto, bo zaczadzenie tak czy inaczej grozi ;)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2014, 10:13:14 wysłana przez kaminskainen »
Różnice, głupcze!

Offline pumeczka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 29, 2015, 09:14:22 »
Nie otwierałam tego linka więc nie wiem o czym tam piszą, sama tez nigdy nie brałam naltreksonu ale wiem, że niektórzy lekarze stosuja małe dawki podczas leczenia boreliozy- ponoć łagodzi stany zapalne, tym samym zmniejszając ból.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 26, 2017, 07:53:55 »
Ze strony dr Pokrywki  o badaniach nad leczeniem niskimi dawkami naltreksonu.  Wszystko fajnie, tylko trzeba jeszcze mieć pod ręką medyka, który wystawi receptę:
http://longevitas.pl/dowiedzione-naukowo-zdrowotne-korzysci-terapii-niskimi-dawkami-naltreksonu-ldn/

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 26, 2017, 08:09:03 »
uff... przeczytałem "artykuł" i część komentarzy, pierwsze wrażenie "kurcze, połowę komentarzy, to chyba pisze mój kumpel z choroba dwubiegunową". :) Jak widzę, nie tylko ja miałem takie skojarzenia.

Co do samego Naltreksonu. Kolegi mama przyjmowała w RZS. Wiem, że było załatwiane w USA i dzielone w polskiej aptece na mniejsze dawki - działanie było ok.
Będę się w tym tygodniu widział z kolegą to podpytam co i jak i wrzucę na forum.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 26, 2017, 08:50:54 »
W polskich aptekach też jest.
Na przykład:
https://ktomalek.pl/leon-www/rezerwacjeLekow/KLEK/gdzieKupieLeki?ids=8792903
Tylko co z tego?