Autor Wątek: Kali Yuga  (Przeczytany 13711 razy)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
Odp: Kali Yuga
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 08, 2014, 09:29:36 »
dziękuję Ci mira.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 08, 2014, 22:02:03 »
tutaj jakaś degrengolada ogólnie nastąpiła, a nie odnowienie tkanki narodu, Pizzaro... chyba sam diabeł go prowadził:
B. de Las Casas: Krótka Relacja o Wyniszczeniu Indian

Ale zdaje się, że ta relacja dotyczyła wybrzeży Morza Karaibskiego, a nie Peru.

Myślę, że cywilizacje indiańskie nie mogły się oprzeć Hiszpanom, bo sami Indianie mieli dość aktualnych władców. Przecież ani Cortez ani Pizarro nie byli sami - mieli oddziały sprzymierzonich Indian, którzy chcieli się uwolnić.

Jakby nie było - chrześcijański Bóg nie chciał od nich niczego, oprócz od czasu do czasu trochę uwagi, czego nie można było stwierdzić przynajmniej o wiecznie głodnych bóstwach meksykańskich. A, że boscy urzędnicy byli wiecznie głodni - to już zupełnie inna sprawa, niezależna od systemu religijnego.

Pozdrowienia :-)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 11, 2014, 19:47:45 »
a mnie od czytania wiadomej osoby zgrzał się 100-rdzeniowy procek chłodzony cieczą, zestaw pomp membranowych przetacza waśnie przez wymiennik ciepła w mojej stopie awaryjną dawkę chłodziwa i oczy przestają już mi świecić na czerwono. Hydraulika mojej ręki bezwiednie już sięga po koleją śrubkę w czekoladzie ze stolika, gdyż mierniki zarejestrowały spadek żelaza we krwi a ja próbuję zgrać te forum na pendriva aby przez port w czole zgrać wiadomości do jednostki centralenj............ ;D

3...2...1...download completed...
no nic  teraz wypolerować muszę sobie glacę papierem o wysokiej gradacji i lecę w miasto....
dziś w klubie impreza  ;D techno
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2014, 19:53:09 wysłana przez docent »