noliprel 5mg+1.25mg Perindoprilum arginium + Indapamidum 1 tabletka rano
Mialem juz male zmiany na sercu ale sie cofnely po roku od brania noliprel.
Jestem nastawiony anty poniewaz oprócz nadcisnienia mialem przkroczony cholesterol , kwas moczanowy + nadkwasota.Mój kardiolog nie toleruje kompromisów i zapisal mi cala mase pigól : roswente ,Millurit....
Cholesterol zbilem do normy ale jak tylko przestalem brac Roswente to wracal:(
Niemniej udalo mi sie go opanowac - biore zamiast Roswenty nasiona Babki Pelesznik+Len+Wiesiolek miele to bezposrednio przed spozyciem i Jem popijajac woda.
Robilem badania profilu lipidowego przed i 2 miesiace po braniu nasion i jest ok.
Nawet kardiolog byl pod wrazeniem ze tak szybko udalo sie znormalizowac cholesterol.
Co do kwasu moczanowego to pracuje nad tym.Wiem dieta juz ja troche zmienilem.Wiem ze nie moge wieprzowiny bo to po niej mialem atak dny moczanowej.
Mysle ze liscie i paczki brzozy oraz sok z brzozy na kwas moczanowy to dobra alternatywa ale chcialbym aby bylby to bardziej zlozony lek z kilku ziólek.
Jak dla mnie jestes troche idealista.Ziola nie beda na Rp. w Polsce i za 100lat

Tak mi przyszlo do glowy ze moglbys zostac nowozytna "czarownica"
Nistety wiedza o ziolowych truciznach zostala zapomniana gdyz "ludzie" wynalezli o wiele doskonalsze metody zabijania blizniego a niektórzy sami sie szprycuja red bull`ami.
Swiat niestety nie jest juz przyjemnym i bezpiecznym miejscem dla czlowieka.
Wiec prosze cie nie pozbawiaj nas zielarzy byc moze uludnego poczucia ze dzieki naturze mozemy zostac "Forever Young" lub przynajmniej na jakim takim chodzie choc niewatpliwie przyjmuje do wiadomosci to o czym slusznie pisales i wezme to pod rozwage.