Autor Wątek: olej -łuszczyca  (Przeczytany 166765 razy)

Offline Jackie

• Nowy
  • *
Odp: olej -łuszczyca
« Odpowiedź #240 dnia: Maja 24, 2014, 18:10:28 »
Witam. Czy może ktoś z Was spróbował walczyć z łuszczycą oczyszczając wątrobę, jelita i nerki oraz wywalczając Candidę?

Offline grzech_25

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: Września 16, 2014, 09:19:58 »
Witam. Mam pytanie - chyba łuszczycowe. Mam głównie na głowie i jest jej na tyle mało, że dermovate 1x na 2 tygodnie załatwia sprawę. Jednak od jakiegoś czasu zaczynam odczuwać pewien dyskonfort w stawach - paliczki dłoni, czasem nadgarstek i staw skokowy. Zaczynam podejrzewać łuszczycowe zapalenie stawów. W związku z tym pytanie - w jaki sposób sobie z tym radzić? Jakie zioła/zestawy? Dodam, że odżywiam się raczej zdrowo. Fastsyfu nie jadam. Jakieś pół roku temu ograniczyłem węglowodany prawie do minimum. Wędliny głównie swojej produkcji. Raczej nie mam nadwagi - no może 4kg:) (174/78).

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #242 dnia: Września 16, 2014, 12:20:35 »
Zrób sobie nalewkę z 7pałecznika i popijaj po łyżce 1-2 x dziennie.
Możesz też sobie robić regularnie z niego napary. Możesz na Allegro lub z Rosji kupić smarowidła na biszoficie lub sobie samodzielnie zrobić coś podobnego z nalewek ziołowych i chlorku magnezu z olejem.

Czy to łuszczycowe problemy, to się na odległość nie zgadnie, ale wystarczy, jeśli to jest zwykły reumatyzm. A nadwagi to Ty nie masz, może nawet mógłbyś mieć większą masę mięśniową.

Pozdrowienia :-)

Offline grzech_25

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: Września 16, 2014, 14:43:58 »
Zrób sobie nalewkę z 7pałecznika i popijaj po łyżce 1-2 x dziennie.
Możesz też sobie robić regularnie z niego napary. Możesz na Allegro lub z Rosji kupić smarowidła na biszoficie lub sobie samodzielnie zrobić coś podobnego z nalewek ziołowych i chlorku magnezu z olejem.

Czy to łuszczycowe problemy, to się na odległość nie zgadnie, ale wystarczy, jeśli to jest zwykły reumatyzm. A nadwagi to Ty nie masz, może nawet mógłbyś mieć większą masę mięśniową.

Pozdrowienia :-)

Widzę, że siedmiopałecznika mogę sobie pod domem posadzić i tak też zrobię wiosną. Jednak póki co, mogę prosić o przepis na takową nalewkę?
Co do biszofitu to stosować sam, czy z żywokostem? - bo widzę i takie oferują.
Co do mięśni - skąd wiesz?;) Ale masz rację - troszkę się ostatnio zaniedbałem:(
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2014, 15:24:26 wysłana przez grzech_25 »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #244 dnia: Września 16, 2014, 16:44:41 »
Jednak póki co, mogę prosić o przepis na takową nalewkę?

100g świeżej sieczki przemielonej przez maszynkę do mięsa, zalac litrem wódki 40%, moczyć miesiąc, a potem popijać.

Co do biszofitu to stosować sam, czy z żywokostem? - bo widzę i takie oferują.

Może być z żywokostem. Często jest jeszcze ze złotym wąsem, jadem pszczelim, kwasem mrówkowym - oni mają dużo fajnych pomysłów.

Co do mięśni - skąd wiesz?;) Ale masz rację - troszkę się ostatnio zaniedbałem:(

No... ten stosunek wzrostu do wagi i zmartwienie o nadwadze ;-)

Jesli chodzi i te zmiany na skórze, to czy zeskrobiny były badane porządnie pod mikroskopem? Czy wykluczono grzyba?

Powodzenia :-)

Offline grzech_25

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #245 dnia: Września 17, 2014, 08:08:20 »

Jesli chodzi i te zmiany na skórze, to czy zeskrobiny były badane porządnie pod mikroskopem? Czy wykluczono grzyba?
Powodzenia :-)

7pałecznika w sobotę pójdę poszukać nad stawy i jak nie znajdę to będę się do Ciebie uśmiechał :)
Moja droga - te zmiany to mam od zawsze:) Kiedyś więcej, z wiekiem jak by się zmniejszało ale to różnie - jak to z łuszczycą. Nigdy nie badano tego pod mikroskopem. Jednakowoż ostatnie zmiany w stawach troszkę mnie martwią i chyba czas się za to zabrać - zima idzie i nie będzie jak wygrzewać tego na słonku:(

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #246 dnia: Listopada 05, 2015, 19:10:13 »
Witam

Dla potrzebujących podaję mieszankę ziołową (własna , sprawdzona modyfikacja) i kilka dodatków pomocnych w osiągnięciu remisji:
Mieszanka:
siedmiopałecznik 1
śledziennica 1
owies(sieczka) 2
korzeń mniszka 1
kwiat i liść kasztanowca 1
liść buku 1
Czas trwania kuracji to 3 miesiące , proszę pamiętać o odpowiedniej podaży wody w ciągu dnia.
W przypadku łuszczycy stawowej polecam jadać suszone figi , śliwki i morele. W celu zmniejszenia stanów zapalnych i bólu polecam zrobić poniższy wywar , który pijamy rano i wieczorem(szklanka):
5 marchwi . 3 pietruszki , seler , 5 średnich cebul , kawałek chrzanu , imbiru , 2 pełne łyżeczki kurkumy , 3 ząbki czosnku , 2 łyżeczki majeranku  łyżeczka soli kamiennej , łyżeczka czarnuszki ,łyżka mięty , Całość gotujemy 1 godzinę na wolnym ogniu ( garnek 3,4 litry). Odwar przechowujemy w lodówce. Jest znakomity we wszelkich chorobach kostnych-Polecam także przy kontuzjach sportowych.
Do wcierań polecam wcieranie mieszaniny olejów: dziurawcowy , z kwiatów kasztana , olejek goździkowy , kamforowy( proporcje : 100 ml olejów 2 ml goździkowego i 25 ml kamforowego)
Ruch:) Ale to wiecie:)
Pozdrawiam - Fresh:)
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Dorota Natura Życia

• Ekspert forum
  • Mało Pisze
« Odpowiedź #247 dnia: Października 19, 2016, 09:19:25 »
doskonały jest lek o nazwie Epogan stosowany przy atopowym zapaleniu skóry ale dostępny tylko w Niemczech –jest drogi około 60 euro

Witaj Freshbynature
czy masz może link do tego preparatu, o którym pisałeś już dawno :) Nie mogę go namierzyć.
Pozdrawiam
Dorota
Jeśli nie Ty, to kto?
Jeśli nie teraz, to kiedy?

Offline antonia

• Więcej Pisze
  • Beate vivere est honeste vivere
« Odpowiedź #248 dnia: Października 19, 2016, 21:41:04 »
Bardzo szybkie efekty leczenia łuszczycy można uzyskać stosując chińską maść/ krem ziołową o nazwie YIGANERJING.
Tania, przyjemna w użyciu i ładnie pachnie, ale długo czeka się na przesyłkę - ok 3 tyg.
Jest również podany link  gdzie najtaniej można kupić na aliexpress, oraz opinie użytkowników.

http://forum.luszczyce.pl/leczenie-niekonwencjonalne/yiganerjing-chinska-masc-na-bazie-ziol-t3159.html

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #249 dnia: Października 20, 2016, 14:30:32 »
Żeby nie było jak ze sławną "ziołową" maścią 999 na egzemę, zawierającą dwa b. silne kortykosteroidy. A mamy tym dzieciom twarze smarowały...
Różnice, głupcze!

Offline antonia

• Więcej Pisze
  • Beate vivere est honeste vivere
« Odpowiedź #250 dnia: Października 20, 2016, 16:45:30 »
Podany jest skład ziół, nie wspominają o sterydach. Maść działa błyskawicznie i nie niszczy zdrowej skóry, wszyscy ją chwalą, ale nie zaszkodzi odrobina nieufności, zwłaszcza, kiedy się nie zna języka i samemu nie można rozpracować składu.

Yiganerjing - chińska maść na bazie ziół
Postprzez Paweł 15 kwi 2016, o 11:14

Skład ziół:
Z opakowania to właściwie tylko jednego składnika nie byłem w stanie rozszyfrować sam. A z jednym miałem wątpliwość. To jest naturalny preparat na bazie ziół. Skład z opakowania:

Pseudolarix amabilis (latin) - Modrzewnik chiński (PL)
Sophora flavescens (latin) - Perełkowiec żółtawy (PL)
Cnidium monnieri (latin) - Knidium Monniera / Knidia chińska (PL)
Cortex Dictamni (latin) - Dictamnus angustifolius (latin) - korzeń dyptamu wąskolistnego (PL)
Phellodendron amurense (latin) - Korkowiec amurski (PL)
Gleditsia sinensis (latin) - Iglicznia chińska (PL)
Typhonium giganteum (latin) - Tyfonia olbrzymia (PL)
Stemona tuberosa (latin) - Stemona bulwiasta (PL)
Rhizoma smilacis glabrae (latin) - Smilax glabra (latin) - kłącze kolcorośli gładkiej (PL)
Ilex rotunda (latin) - Ostrokrzew okrągły (PL)
Kochia scoparia (latin) - Mietelnik żakula (PL)
Mosla cavaleriei (latin) - nie ma polskiej nazwy
White Vaseline (eng) - Biała wazelina (PL)
Pure water (eng) - woda (PL)
Mentholum (latin) - Mentol (PL)
Chlorhexidine acetate (latin) - chlorheksydyna (PL)

W nazwach chińskich podane jest też dokładnie jaka część surowca stanowi składnik, ale tego już nie wgłębiałem, bo to już chyba mało istotne dla nas, które części uznawane są za lecznicze. Podałem tylko kilka dokładnych, które były po łacinie.
http://forum.luszczyce.pl/leczenie-niekonwencjonalne/yiganerjing-chinska-masc-na-bazie-ziol-t3159-20.html
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2016, 18:37:01 wysłana przez antonia »

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #251 dnia: Września 20, 2017, 18:44:44 »
doskonały jest lek o nazwie Epogan stosowany przy atopowym zapaleniu skóry ale dostępny tylko w Niemczech –jest drogi około 60 euro

Witaj Freshbynature
czy masz może link do tego preparatu, o którym pisałeś już dawno :) Nie mogę go namierzyć.
Pozdrawiam
Dorota

Droga Naturo:) Pisz do mnie na priv. -wiesz gdzie:) Pozdrawiam -Fresh:)
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?