Autor Wątek: olej -łuszczyca  (Przeczytany 166740 razy)

Offline halina1

• Dużo Pisze
Odp: olej -łuszczyca
« Odpowiedź #15 dnia: Października 20, 2010, 19:31:55 »
Podziwiam twoją energię i zaangażowanie.
Ale... źródłem łuszczycy jest ponoć chora, zanieczyszczona watroba. Dopóki watroba  nie zostanie oczyszczona, nie wyzdrowieje, wszystkie zabiegi są tylko półśrodkami.
Istnieje kilka sposobów oczyszczania wątroby, może należy spróbować.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #16 dnia: Października 20, 2010, 21:34:13 »
hej

Wątrobe czyścimy regularnie co trzy miesiące. A więc: Jesli jest pora wiosna -jesień uzywamy swieżego mniszka lekarskiego (sałatki ,na surowo itp) i to sprawdza sie znakomicie. Jesli jest poźna jesień -zima to raz w tygodniu dzień warzywno-owocowy+czysta woda , takie zabiego to doskonała alternatywa dla dobrodzieja mniszka. No i dieta ona jest podstawą wszystkiego i najwazniejsze ponad wszystkie cuda: optymizm , wręcz niepoprawny ... Taki styl leczenia łuszczycy jaki przedstawiłem nie jest dla każdego... Wymaga zelaznej konsenkwencji , czasami wsparcia i potęznej wiedzy i wiary jesli uda się to wszytko połączyć to "złapiemy" sukces za ręce i nie wypuscimy go.. Polecam smarowanie zmian cygnoliną o stęzeniu  0,05 % która ma jedną wielka zalete: nie trzeba jej zmywac i stosowana wytrwale po kilku miesiacach daje trwałe efekty w postaci remisji charakteryzującej się brakiem nawrotów co jest tak czestym objawem po sterydach... Moim małym odkryciem jest także to ze otworzenie nowego horyzontu życiowego (zmiana pracy , nowa pasja , "mocny bodziec dobrej energii") powoduje że choroba traci na mocy...ale to już inne progi... Pozdrawiam i dobranoc ( nie spocznę  :))
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Października 21, 2010, 11:45:04 »
Dalej utrzymuję, że to są półśrodki.
Opisanymi metodami, nie oczyścisz wątroby w stopniu zadowalającym przy łuszczycy. Konieczne są zabiegi prowadzące do usunięcia kamieni.
Jesli chodzi o relację stres- łuszczyca, to jest to zależność powszechnie znana.
Mój brat, przy każdym stresie dostaje nawrotu. Leczy to , nieleczy po swojemu, ma teorię, że to dziedziczne itd. Watrobę ma w bardzo złym stanie, jest po operacji woreczka itd..

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #18 dnia: Października 22, 2010, 06:23:37 »
Hej

A jesli "półsrodki" działają i progres jest wciąż widoczny? Rozmawiałem z wyżej wymienianą kobieta , która przepracowała jako ordynator oddziału dermatologii (wielka przeciwniczka sterydów) w Poznaniu i po wymianie poglądów przyznała że chora wątroba jest jedna z przyczyn wysiewów ale jednym z wielu ,czasem lsą to niewyleczone migdałki , zatoki , węzły chłonne , ząb..uffff ;DA czasem człowiek jest wewnętrznie zdrów jak ryba a łuszczyca go dziesiątkuje.... Zgadzam się że należy wykluczyć wszystkie mozliwości wysiewów (siostra sprawdza regularnie- jest ok) bo samo zdrowe podejście może okazać się przysłowiowym biciem głową w mur. Ja sądzę że bezwzględnie należy wykonać analizę pierwiastkową co pomaga nie tylko w przypadkach łuszczycy. Piotr (mój kumpel) cierpiał na bóle  w stawach kolanowych (czynnie uprawia trójbój siłowy) , po wykonaniu analizy okazało się że poziom miedzi w jego organiźmie jest prawie zerowy ... Teraz stale uzupełniając jego braki może funkcjonowac o wiele bardziej normalniej...
Halinka napisz co kryje się pod nazwą :zabiegi  prowadzące do usunięcia kamieni?
Pozdrawiam- Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Października 22, 2010, 17:57:43 »
Miałam na myśli kurację według Huldy Clark albo miksturę oczyszczajacą według Słoneckiego (chyba mniej dramatyczna). Ja stosowałam Słoneckiego, ale nie mam chorej watroby, tylko na oczyszaczanie organizmu.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #20 dnia: Października 23, 2010, 07:11:15 »
Hej Halla

Napisz prosze więcej o kuracji Słoneckiego.

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Października 23, 2010, 09:10:27 »
Nie. Trzeba poczytać samemu, w internecie lub kupić ksiązkę. To mądra idea.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #22 dnia: Października 23, 2010, 10:57:41 »
Poprosze o tytuł.

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Października 24, 2010, 21:40:09 »
Józef Słonecki: Niezbędnik zdrowia.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 16, 2010, 06:43:30 »
Zakończyłem czytanie Słoneckiego... Obstrzelał straszliwie grzyby i przypisał im wiele zła i słusznie , ale ja skupiłem sie na oczyszczaniu... na dobry początek zaczne od trzymiesięcznego cyklu :olej z pestek winogron , sok z aloesu , sok z cytryny...Halinka czy wiesz co miał na mysli autor pisząc o gwałtownej reakcji organizmu> Czy moze to byc np. wiekszy wysyp? A moze cos w rodzaju stanu przejsciowego  ( osłabienie , wachania nastroju)?
Ogólnie porady autora uważam za bardzo przydatne a wszczególnosci opis stosowania antybiotyków u małych dzieci , niektóre cytaty powinny wisiec w poczekalniach przychodni....

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 16, 2010, 09:37:40 »
Cieszę się, że przeczytałeś Słoneckiego, przy twoim zaangażowaniu w zdrowie sadzę, że jest to lektura niezbędna. Dająca jeden z ważniejszych punktów spojrzenia na nasz organizm.
Objawy oczyszczania bywaja różnorodne, zależne od człowieka, od jego osobistej historii. Mnie na przykład gnebiły zapuchniete, zaropiałe oczy (od zatok), mgła umyslowa (problemy ze skupieniem sie, plątanie sie po klawiaturze - podobne objawy dość długo mialam po narkozie), a szczególnie nieprzyjemne są bóle kolan oraz stóp. Ale to wszystko mija samoczynnie, cera robi się piękna, proces trawienia rewelacyjny, nogi lekkie, psychika pogodna.
Teraz nie piję mikstury, ale wiem, że to ona zapoczatkowała ważne zmiany, wskutek których od kilku lat nie bywam u lekarzy a także niczego nie badam. Nasłuchuję swojego organizmu i bawię się ziołami.
Uwaga o badaniach, dotyczy między innymi mammografii, kiedys wspóluczestniczyłam w pracy na jej temat, co nieco poczytałam i jestem nieomal przekonana, że powazne choroby piersi generuje właśnie ta metoda.
A usg w ciąży jest, tak obecnie modne: wiadomo, że jest czasami nieodzowne i nie o tym mówimy, tylko o przywiązaniu do tej metody nadmiernym, o potrzebie stwierdzania płci itd.
Wmawiane jest to nam, że jest to metoda bezpieczna. Sa badania, że może być przyczyną autyzmu, dysleksji i itd.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 16, 2010, 15:08:33 »
Widać Słonecki miał słabą wątrobę, a potraktowano go grzybkami w occie albo pływającymi w smalcu. Z drugiej strony i Klimuszko i Poprzędzki chwala i zalecają jedzenie grzybów. W końcu to czyste białko, minerały a niewiele kalorii.
Ja grzyby lubię, teraz objadamy się całą rodziną z babcią 96 lat włącznie. Duszone z cebulą, ziołami i niewielką ilością tłuszczu to piękna sprawa. Każdy słucha tego, kogo poglądy się podobają :-)))
Jeżeli jednak ktoś ma problemy w odróżnieniu małej kani od muchomora, to rzeczywiście skóra może scierpnąć na grzbiecie, a delikwent powinien mieć spisany testament PRZED pójściem na grzyby.
Właśnie zaczęły się boczniaki i zimówki aksamitnotrzonowe. Smacznego :-)

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 16, 2010, 15:25:25 »
Basiu, grzyby u Słoneckiego to Candida albicans.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 16, 2010, 17:39:35 »
No tak.... tak to jest, jak się człowiek wypowiada na tematy, o których nie ma pojęcia...
Już tak się przyzwycziłam do oskarżeń lanych na dzikie grzyby, że burczę bez rzeczywistego powodu.

Pozdrowienia :-)

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 16, 2010, 17:57:26 »
Ale znawca grzybów z Ciebie nie lada  :).