do ciebie basiu napsize jak nie dostane jutro u mnie w sklepie zielarskim bedzie to szybciej niz mialbym czekac na przesylke i jak mialbym to spozywac oraz w jakiej formie kupic ?,
taninę kupisz nawet w aptece, korę dębu może też. Kup, co dostaniesz, możesz jedno i drugie.
czy lepiej wegiel aktywny ?
To też możesz kupić
Wyraźnie masz krwawienia, które trzeba najpierw zatrzymać, potem zagoić. Możliwe, że te krwawienia są wynikiem nieprawidłowych bakterii, które w Tobie fermentują.
Na to coś, co w Tobie fermentuje, to oprócz taniny, węgiel może być - to dobry pomysł.
W zielarni kup płucnicę islandzką. Będziesz robić dwustopniowy wyciąg wodny: najpierw łyżkę zalej chłodną wodą i zostaw na noc. Rano wodę odlej, wstaw do lodówki, a fuzy zalej nową wodą i powoli zagotuj. Niech się pogotuje 5 minut i wtedy niech ostygnie.
Jak już będzie chłodniejsze, to odcedź, odciśnij i zmieszaj z poprzednią wodą z lodówki i tak
wypij po 15 minutach od taniny i węgla drzewnego. Płucnica będzie z jednej strony antybiotykiem, a z drugiej strony opatrunkiem dla śluzówki jelit.
Możesz kupić sobie w aptece lub na Allegro balsam Szostakowskiego i łyknij sobie odrobinę razem z tym wyciągiem z płucnicy.
Jeśli nie możesz dostać kaliny, to chociaż w sklepie dla sportowców kup przynajmniej HMB i inozytol.
W sklepie dla zwierząt kup psie piguły DezoTabs i łykaj. Kupka będzie zielona, jak trawka na wiosnę ;-)
wywar z kory debu to mam go zrobic z takiej kupionej zmielonej kory ? jezeli tak to w jaki sposob i ile mam gotowac.
Tak, taka kupna będzie dobra. Zacznij od łyżki na szklankę i powoli wypij, łykami, między posiłkami.
a tak pozatym wydaje mi sie ze mam niedobor witaminy K oraz podraznione jelita przez ciagle zajadanie sie glutenem przy nietolerancji jego w zwiazku z czym zamierzam zastosowac sie do twojej rady z linku ktory wstawilas tylko powiedz mi
Braki witaminy K są przede wszystkim z powodu ewidentnie uszkodzonych jelit i nieprawidłowych bakterii. Normalnie bakterie powinny produkować tą witaminę. Teraz próbuj jeść zielone warzywa, może kapustę? W ostateczności posiej rzeżuchę w doniczce.
Czy to gluten lub mleko? Nie będę wydawać wyroków. Warto spróbować przynajmniej bez glutenu, a z mleka tylko kwaśna serwatka lub ociekający nią twaróg. Żadnych "jogurtów", z "naturalnymi" na czele, bo i tak zwykle mają kit zagęszczający, czyli jakąś skrobię.
czy moge sie obejsc bez smalcu poniewaz jestem czlowiekiem bojazliwym i wole z alegro nie zamawiac ,
ewentualnie jezeli mozesz cos zasugerowac jeszcze to prosze
Na Allegro w 99,999% przypadków są porządni ludzie, prawdopodobieństwo oszustwa nie jest większe, niż w innym sklepie.
Na początku leczenia bakterii rzeczywiście spróbuj wstrzymać się nieco od cięższych tłuszczów, ale oleje roślinne możesz łykać. Kup sobie w aptece na przykład olej lniany i dozuj sobie 2-3 łyżki dziennie zagryzając wspomnianym już twarogiem.
witaminy tj B-complex . magnez w postaci mleczanow z racji tego ze wylaczylem zboza i nabial oraz mam niedobory .
Jelit nie poniszczysz, najwyżej to wyląduje w kibelku, bo się nie wchłonie.
Aby witaminy się dobrze wchłaniały zwykle trzeba je zjeść w posiłku przynajmniej z jajkami na miękko lub miękko sadzonymi, łyżką miodu i kwaśnej śmietany.
W mleku ludzie często nie tolerują laktozy, dlatego piszę o porządnie skwaszonym nabiale.
Pozdrowienia :-)