Autor Wątek: MASKI, PŁUKANKI DO WŁOSÓW  (Przeczytany 10686 razy)

Offline Katty007

• Nowy
  • *
MASKI, PŁUKANKI DO WŁOSÓW
« dnia: Października 12, 2013, 16:43:03 »
Hej Ziomeczki;)
Znacie jakieś naturalne maski, odżywki, czy płukanki do włosów? Chodzi mi o naprawdę dobre sprawdzone sposoby.

Pozdr:)

Martiza

• Gość
Odp: MASKI, PŁUKANKI DO WŁOSÓW
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 09, 2013, 14:56:02 »
Polecam płukankę z octu jabłkowego działającą na połysk i gładkość. Pół łyżki octu jabłkowego plus szklanka letniej wody. Do użycia po umyciu włosów, później spłukac chłodną wodą

Offline agnieszka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 16, 2013, 18:51:13 »
Tak, o płukaniu octem słyszałam, że dobrze działa.
Poza tym przy jasnych włosach można płukać wodą z dodatkiem soku z cytryny cytryny. Można parzyć rumianek I też po spłukaniu włosów z szamponu zastosować.

Do ciemnych: mydlnica, tatarak, skrzyp, nostrzyk, pokrzywa, wrzos, chmiel.
Z masek kiedyś stosowałam raz w tygodniu I efekt na prawdę super: żółtko, nafta kosmetyczna, olej rycynowy, sok z połówki cytryny. Nakładasz na włosy, przykrywasz folia I po godzinie myjesz głowę. Można też smarować głowę sokiem z czarnej rzepy.

Górnicka poleca również natarcie na noc skory głowy olejem lnianym, na to czepek kąpielowy I rano zmywamy głowę.
Olej lniany stosowany bezpośrednio sprawia , że witaminy A, E oraz F wessają się przez skórę.  Trochę to jednak kłopotliwy sposób, ale podobno ogromnie skuteczny.

Offline Kasiorks

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 25, 2013, 11:19:50 »
Mogę potwierdzić, że płukanki z rumianku i te z dodatkiem soku z cytryny dobrze wpływają na włoski.

Offline Chabrowa

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 27, 2013, 11:49:12 »
Ja również polecam płukankę octem - bardzo dobrze się sprawdza :)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 05, 2013, 14:29:23 »
Zastosuj inny skład.
Pozdrowienia :-)

Offline andek111

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 14, 2014, 10:02:47 »
Witam
Od kilku miesięcy testuję na sobie płukankę z maceratu gwiazdnicowego.
u mnie działa on przeciw świądowo. Do 1/2 litra dodaję łyżkę soku z cutryny, lub łyżkę soku rokitnikowego własnej roboty lub 2 łyżki intraktu pokrzywowego na winie.
Wady: specyficzny zapach.

Offline Dondarrion

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 14, 2014, 10:05:09 »
Wady: specyficzny zapach.
Takie najbardziej mi się podobają :)
I am back to save the universe

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 26, 2014, 10:32:20 »
A macie pomysł na coś po czym włosy nie będą się falować. Wystarczy delikatna różnica. Kiedy moje włosy schną końcówki odwijają się w przypadkowe kierunki. Wygląda to raczej głupio.
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Offline Mama

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
    • Aga Radzi
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 13, 2014, 19:12:40 »
ja sobie zrobiłam wcierkę z pokrzywy i marzanki wonnej, po dwu zastosowaniach nic nie mogę powiedzieć, ale niepokojących objawów nie widzę, a że pokrzywa dobra na włosy to każdy wie + kumaryny powinno byc ok.

W sumie mam zdrowie włosy ale robiłam w prezencie koleżance i troch mi zostało to testuje :)

tutaj po kolei co i jak http://agakrok.blogspot.com/2014/05/pokrzywa-i-marzanka-wonna-w-suzbie.html
Jeżeli w naturze występuje jakaś choroba to natura ma na nią lekarstwo !!!
Współtworze http://1000roslin.pl/
Prywatnie http://agakrok.blogspot.com/
Służbowo https://www.szm-melisa.pl/

MitziCaspar

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 20, 2014, 15:47:40 »
Słyszałam o niesamowitych właściwościach kozieradki, a że włosy w dużych ilościach mi wypadają to ją przez chwilę stosowałam, ale zapach jest nie do wytrzymania. Cała łazienka, ubrania, włosy pachną rosołem i to nawet na drugi dzień. A szkoda, bo podobno na efekty nie trzeba długo czekać. Jak komuś nie przeszkadza intensywny rosół i Maggi to niech spróbuje.

W sklepach zielarskich dostępna jest płukanka wzmacniająca- rzodkiew zwyczajna, tatrak zwyczajny, skrzyp polny, pokrzywa, mydlnica lekarska.