Autor Wątek: Chemtrails  (Przeczytany 114112 razy)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
Odp: Chemtrails
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 15, 2014, 11:03:33 »
tak tak bo pewnie własny rozum Cie nie okłamie, czemu ten ostatni film jest zrobiony we mgle? skoro nad skrzydłem panuje inne ciśnienie niż pod nim to dziwne, aby smuga nie powstała jak już w samym otoczeniu powietrze jest wysycone wodą poniżej punktu jej skraplania........
 jak tak lubisz youtuba to masz:
http://www.youtube.com/watch?v=KoeM6opOq8E
pewnie wracał z oprysku jabłek

Tikamthe

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 15, 2014, 13:29:25 »

pewnie wracał z oprysku jabłek

... przez internet niewiele widać, to trzeba obserwować na żywo, mieć z tym kontakt...  widywałem jeszcze dwa? trzy lata temu, nad działkami gdzie w zasadzie  nic nie latało wcześniej oprócz orłów i gawronów, kilka samolotów, latały w kółko zostawiając owe "smugi kondensacyjne" (noooo... niech tam;) w dziwne esy-floresy i X-y, albo piloci byli pijani albo szaleni, przecież nikt tak nie lata... działo się to codziennie już od samego rana, do popołudnia, potem już niczego nie było widać, szara mgła, choć rano idealna pogoda, lazurowe niebo, zapowiadała się upalna pogoda, ani jednej chmurki, zero wiatru, temp. ok. 25-30 stopni, przelot samolotów w kółko, ciągną za sobą szare ogony, z tego rozszerza się na boki, robi się sztuczna chmura, łączy z inną smugą, gdy niebo bardziej "obsrali" szara mgła przesłaniała lazur, latali zwłaszcza przed Słońcem, zakryli je jakimś szaro-mgławym popierdem... obserwowałem to zjawisko codziennie pracując na działce od rana do godzin popołudniowych ta sama historia, rano pogodne błękitne niebo, brak wiatru, jasne Słońce, przelot samolotów+smugi = zmiana pogody, jeszcze wtedy nic nie wiedziałem o chemtrails, a już widać było gołym okiem, że coś z tym nie tak: przeloty samolotów=czyste szaleństwo, chmury jakieś dziwne i nie wiadomo skąd, jakby ze sztucznej waty, cienkie i długie aż po horyzont, po przelocie samolotów to nie znikało przez kilkanaście godzin,  temperatura gwałtownie spadała nawet o 10 stopni, wieczorem burza i błyskawice, ale bez wiatru, rano znowu upał i lazur na niebie, latają, za dwie godziny ab ovo obsrane niebo, to nie były naturalne chmury, przyleciało na ogonach samolotów, a nie z wiatrem, którego nie było...

aha, nadmieniam, że nikt tutaj nie zamawiał oprysków ogródków działkowych, a drzewa i inna roślinność każdorazowo po takim deszczu były czymś oblepione, dziwne świństwo leciało z nieba...
a wiatru jak nie było tak nie było

to się podobno nazywa: anomalia pogodowa,
potem znalazłem na to inną nazwę: chemtrails... i bardziej mi pasuje

a za miesięcy parę dostałem alergii, podobno na pylenie;) drzew hłehłe...

na jesieni mój kuzyn zjadł jabłko z tej działki na której dostałem alergii i jakaś bulwa momentalnie mu koło ust wyskoczyła na kilka centymetrów długa i czerwona, dodatkowych ust jakby dostał, za każdym razem tak miał gdy jadł te jabłka, znikało po pewnym czasie

wniosek nasuwa się oczywisty:
 to gratisowy oprysk jabłek był i załapałem się od razu na parę-dziesiąt takowych gratisów, a miało być ekologicznie i bez pryskania ...
8)

« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2014, 16:48:03 wysłana przez Tikamthe »

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 15, 2014, 14:05:05 »
6 maja poranne niebo nad moją głową wyglądało tak:

http://www.garnek.pl/zzulu/27908381/chmurki

Zdjęcie kiepskie bo z takiej sobie komórki. Nie było czasu bawić się w fotografa.
Jeszcze niedawno odrzutowce jakieś inne paliwo miały, bo takich "ładnych" wzorków ni pozostawiały po sobie...
Fotce nieco poziomy i kontrast podbiłem, żeby łatwiej było ujrzeć "smugi kondensacyjne".
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 20, 2014, 13:28:18 »
grzebałem grzebałem i coś wygrzebałem

http://marcinlewicki.blox.pl/html
blog tego człowieka powinien rozwiać co niektóre chmury :D

Tikamthe

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 20, 2014, 18:49:42 »
CHEMTRAILS - Tanker Enemy:
http://tankerenemy.blogspot.com

Chemtrails jest Faktem:
http://www.youtube.com/watch?v=CS6bqO4N_bc

...warto też przeczytać informacje pod filmem, a zwłaszcza dwa ostatnie wersy, których tutaj nie zacytuję, ponieważ Basia usunęłaby mi wtedy cały  ten koment;)

« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2014, 00:10:43 wysłana przez Tikamthe »

Offline WiesiekW

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: Maja 20, 2014, 22:44:10 »
zastanawiam się, czy nie można by tu zastosować BRZYTWY pewnego franciszkanina.
tylko, że chemtrailsy to taka barwna hipoteza- ale i barw i naprawdę pięknych zdjęć nie brak na blogu Marcina Lewickiego zapodanym przez docenta.

a mi bardziej podobają się kręgi w zbożu- jaka szkoda że dziś już trochę zapomniane. :-)

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 21, 2014, 08:44:40 »
Wilhelm Ockham i jego brzytwa, o której wspominasz głosi w skrócie zasadę opartą na ekonomii w myśleniu głoszącej "Bytów nie mnożyć, fikcji nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej!"
Daje to wiele do myślenia.
Jednak każdy z nas widząc coś ciekawego, niepokojącego zaczyna kombinować w tę czy inną stronę.
Dzięki temu manifestujemy własną wolność . Niestety nasza wolność kończy się w momencie naszej zgody na narzucenie nam czyjejś woli, co czasem czynimy bezkrytycznie :)
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 21, 2014, 09:00:39 »
dobra Moc, zakładam, że masz rację i latają nad nami samoloty rozpylające jakieś związki chemiczne itp tylko po co? dla eugeniki?

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 21, 2014, 09:43:38 »
docent, nie chce mi się z Tobą gadać, bo kiedyś wyśmiewałeś moje komentarze, ale zrobię wyjątek, ponieważ temat jest ważny.

Tu nie chodzi o to kto ma rację. Tu chodzi o to, że dzieją się rzeczy, o których nic (prawie) nie wiemy. Niebo (w domyśle: planeta) jest wspólną własnością, a mnie nikt nie pytał czy zgadzam się na rozpylanie jakiś związków w atmosferze. Psychopaci eksperymentują na ludzkości.

Słowo klucz to geoinżynieria i ktoś negujący istnienie smug chemicznych powinien znać ten termin, bo skoro neguje to zapoznał się z materiałami o chemtrails (choćby linkowanymi w tym wątku), w których ta dziedzina jest obszernie omówiona. Być może oprócz manipulacji pogodą, odbywa się jeszcze inny (inne?) proceder: trucia ludzi. Istnieje też możliwość, że jakieś korporacje utylizują w ten sposób chemiczne odpady. Sądzę jednak, że ostatecznym celem jest stworzenie świata, o którym opowiada ta pani.

Mroczne plany elit rządzących z ukrycia wydają się być niedorzeczne, ale tylko z naszego punktu widzenia. Psychopaci widzą to już inaczej, a spiski były, są i będą. Cały świat jest oparty na spiskach, tyle, że normalnym, uczciwym i prawym ludziom pewne sprawy nie mieszczą się w głowie. Trudno im pojąć, że są jacyś "uni", którzy dybią na ich zdrowie i życie, ale to naturalne, bo przecież nie posiadają mentalności dewiantów...

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 21, 2014, 10:24:49 »
docent, nie chce mi się z Tobą gadać, bo kiedyś wyśmiewałeś moje komentarze, ale zrobię wyjątek, ponieważ temat jest ważny(...)
to, że kiedyś wyśmiewałem to nie znaczy, że mam Cię za nic, różnica zdań czyni debatę ciekawszą i zmusza do szukania a o tej geoinżynierii to trochę wiem tylko puki co nie mam czasu działa orgonowego sklepać.

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 22, 2014, 19:28:48 »
Dzisiejszy ranek:

Mały wycinek nieba, 9 smug, z czego 2 zaczynają się nagle. Dlaczego w tak krótkim czasie przy stabilnej pogodzie 2 smugi zaczynają się z punktu, a pozostałe nie? Czy to oznacza, że te 2 samoloty włączyły w pewnym momencie silniki? To jak leciały wcześniej? Czas w którym przeleciały samoloty to około 30 minut, po kolejnych kilkunastu minutach oprysk został poprawiony (nie chciało mi się już pstrykać, bo widzę to gówno latami). Jak to możliwe, żeby 9 samolotów (to dużo) w przeciągu tego czasu przelatywało tak blisko siebie i na bardzo kolizyjnych trasach? Mamy za małe niebo?

Poza obszarem widocznym na zdjęciu ruch samolotowy był równie duży. Proszę pomyśleć z jaką skalą ruchu mamy do czynienia. Nie ma ona nic wspólnego z normalną aktywnością lotniczą (ta odbywa się na innych pułapach). Samoloty, które zostawiły smugi nie były rejestrowane przez żadne radary (mowa o stronach pokroju flightradar, itp.)

Zapraszam wszystkich scepów, aby poświęcili trochę czasu i wykonali własne obserwacje, szczególnie w optycznym rejonie słońca. 1 godzina na ławce przy bezchmurnej pogodzie i dziesiątki pytań...

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 22, 2014, 20:08:43 »
To dziwne, u mnie takiego zagęszczenia smug nigdy nie widziałam.
Czy to nie wynik działania tych ptaków, co go nasze myszy potrafiły uziemnić?

Pozdrowienia :-)

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 22, 2014, 20:19:28 »
Czy to nie wynik działania tych ptaków, co go nasze myszy potrafiły uziemnić?

Hę? ;)

Offline Arizona

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 22, 2014, 20:54:00 »

Szczęściara :) Ja zwykle też mam idealnie czyste niebo, a później nadchodzi dzień X i całe niebo jest w kratkę,
rozłazi się to paskudztwo w taką zawiesinę, mgiełkę nie mgiełkę i zasnuwa niebo. Mieszkam blisko korytarza powietrznego i są dni, że samoloty mają zwykłe smugi, a są dni gdy co któryś rozpyla chemy, lecą na tej samej wysokości przelotowej, w tych samych warunkach, paliwo biorąc pod uwagę, że to te same technologicznie silniki powinno być podobne ale różnica w smugach jest totalna.

O tej technologii oficjalnie mówią naukowcy - David Keith (Harvard University):
 Atmospheric Geoengineering with Aluminum Aerosols ('Chemtrails')

http://www.youtube.com/watch?v=nmGRy_cCiZw

http://nsi.blox.pl/2011/06/Sprawdz-gdzie-i-jaki-samolot-obecnie-leci-nad.html

flightradar24.com

Rozmawiając o chemach, warto znać podstawowe info o drogach przelotowych nad Polską, rozkładzie rejsów
 i rodzajach samolotów, strona poniżej zdaje się być pomocna.

http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/14-samoloty_na_wysokosciach_przelotowych/

Tikamthe

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 22, 2014, 21:01:54 »

bo słabo się rozglądasz... 8)
niektórzy po prostu nie mają nawyku obserwacji nieba

Chemtrails Chmury Śmierci nad Gdańskiem:
http://www.youtube.com/watch?v=ESw47wQgIMY

CZY WY ŚLEPI JESTEŚCIE? - CHEMTRAILS ( sztuczne zachmurzenie):
http://www.youtube.com/watch?v=X-Bl-9nkBlI