Autor Wątek: Zjazd PTZiF  (Przeczytany 7869 razy)

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Zjazd PTZiF
« dnia: Lipca 25, 2013, 20:01:49 »
http://ptzif.pl/home/?p=188 ja juz planuję czas i finanse ;)
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline maleoo

• Mało Pisze
  • **
Odp: Zjazd PTZiF
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 02, 2013, 14:39:39 »
Witam,

Mam pytanie. Chciałbym pojechać na ten zjazd. Nie jestem członkiem stowarzyszenia czy mogę uczestniczyć w spotkaniu? Ewentualnie gdzie moża sie zapisac i ile to kosztuje. W ogóle ile kosztuje też wejściówka na zlot i warsztaty.
Hotel mnie nie dotyczy gdyż mieszkam w Jaśle 20 km od Krosna więc tylko dojazd wliczam.

Pozdrawiam :)

Offline luskiewnik

• Administrator
  • Nowy
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 02, 2013, 17:18:00 »
Szanowny Panie

Udział w Zjezdzie PTZiF jest bezpłatny. Proszę się zapisać do PTZiF. Składka roczna członka wynosi 100 zł. Proszę wypełnić deklarację ze strony: http://luskiewnik.strefa.pl/PTZiF/deklaracja_PTZiF.pdf i przynieść ją na Zjazd.

Zapraszam,

Henryk Rozanski

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 08, 2013, 10:20:08 »
Czy ktoś z województwa łódzkiego wybiera się może na zjazd samochodem i miałby wolne miejsce?;) Najchętniej z okolic Piotrkowa..Strasznie popsuto pociągi :/ Autobusy zresztą też, a w tych upałach jak sobie pomyślę o 10 godzinach z przesiadkami.. Jakby co proszę o wiadomość prywatną.

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 22, 2013, 19:07:20 »
To kogo się w sobotę spodziewać? Może jakoś lepsza będzie atmosfera :P wiosną szukałem Was, ale bez odzewu ;)
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 25, 2013, 22:20:00 »
Jak było? Pogoda się poprawiła to kolano skręcone i nici z wyjazdów:/ Pewnie było super..

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 26, 2013, 10:22:10 »
Było bardzo ciekawie, poruszyliśmy tematykę ustawodawstwa o ziołach w Polsce i Unii, żeby powalczyć o to, byśmy mogli na spokojnie kupić preparaty.
Poza tym kujemy już też terminologię farmakognozji - czyli działanie aktywne substancji roślinnych, zwierzęcych i mineralnych - bo jednak coraz częściej wszystkie się stosuje dookoła.
Kilka spraw na temat chęci wydawania czasopisma "Herbalism" przez PTZiF, które ma byc dostępne dla wszystkich i nie tylko stricte naukowe.
Pan Doktor opowiedział trochę o leczniczych właściwościach drzew, które nam wokoło rosną.
A wypad na Winną Górę był pełen wesołości, kilku nowych ziół, traw, drzewek, a także informacji bezcennych.

Przyznam, że ten wypad trochę odrestaurował moje zasoby energetyczne i zachęcił, żeby się nie poddawać.

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 26, 2013, 11:59:18 »
:) Ech może na kolejnym uda się pojawić..
Chodzi mi po głowie takie pytanie, czy Towarzystwo będzie miało osobne forum, czy np dział na tym, czy w ogóle nie będzie to podzielone.. Bo zdaje mi się, że skoro sekcje, to sensowny byłby choć osobny dział lub całe forum. Wtedy lepiej można się komunikować i wiele rzeczy też nie umyka..
Czasopismo sama chętnie bym zaprenumerowała, wczoraj przypadkiem wpadłam na inne i prenumeratka będzie.. Czasem warto poczytać coś świeższego niż tylko stare podręczniki, choć niewątpliwie są one bardzo wartościowe również.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 26, 2013, 12:38:31 »
Nie wiem, czy samo Towarzystwo będzie mieć osobne forum, ale różne przecieki od różnych osób spokojnie tutaj się pewnie znajdą.
Bo tak na prawdę to Admin zajmuje się oprawą informatyczną naszą i Towarzystwa, a wieści niosą, że z powodów rodzinnych czasu mu absolutnie nie przybędzie w perspektywie najbliższych lat.

Pozdrowienia :-)

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 26, 2013, 12:44:29 »
Wieści potwierdzone moimi oczyma :)

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 26, 2013, 14:00:49 »
Ród zielarski rośnie w siłę?;) No to nie koniecznie może oznaczać mniej czasu tutaj, w końcu to taka miła cicha odskocznia ;P