Może się już z tym spotkaliście. Na forum jednak takiego wątku wyszukiwarka nie znalazła.
Zatem.
Ostatnio poniosło mnie na sieciowe manowce i tam też spotkałem informację o ciekawych właściwościach ozonu. Wiadomo, odkażanie i w pewnym stopniu oczyszczanie przestrzeni z rozmaitych organicznych rzeczy jak grzyby, bakterie itp. Niejedno z nas z pewnością czyściło instalację klimatyzacji w samochodach.
Okazuje się, że za stosunkowo niewielkie pieniądze można ustrojstwo kupić i pobawić się samemu w domu.
To, co jednak mnie zaskoczyło na jutobowych reklamach i opisach tych cacek, to możliwość usuwania z mięsa, owoców i warzyw takich przyjemności jak pestycydy, hormony, antybiotyki. Dzieje się to metodą na mokro, czyli artykuł zalewamy wodą i odpowiednio długo poddajemy działaniu ozonu puszczanego do wody jak do akwarium - wężykiem + dyfuzor.
Opinie dystrybutorów będą zawsze na och i ach.
Ciekaw jestem Waszych
Może fachowiec Docent wpadnie na ten wątek i powie, czy jego zdaniem to możliwe.
Konkretnych urządzeń linkował nie będę. Wystarczy zapytać wujka Gugla o ozonatory a pokaże ich sporo.