General Category > Fitoterapia ginekologiczna.
Olej Rycynowy -okład jak stosować ?
anika:
Mam dwa mięśniaki ,nie duże, jeden z nich powoduje krwawienia czy moge robić okłady z oleju rycynowego w trakcie tych krwawień ,trwaja co tydzień po 3-4 dni lekarz mówi że sa małe i nie do operacji ,tabletki nie wiele daja , nie lecza ,a ja chce sie pozbyć miesniaków bez operacji .Prosze o poradę i może jakieś sugestie .
Katarzyna:
Aniko, na mój gust nie powinnas robic okładów z oleju podczas miesiączki. Mówie tu o ciepłych okładach - to może wzmagac krwawienia.
Jak stosować?: mysle, że wylac olej na pieluche tetrową, przyłozyć ciepławym/b] termoforem i położyć się z tym. Jak zasniesz, nic się nie stanie.
Niepokoją mnie częste krwawienia...istnieją jeszcze na mięsniaki zioła wg Klimuszki. Mozesz tego spróbowac.
anika:
Dziękuje za poradę ,okład z rycyny mam robić przez kilka tygodni ,może smarować olejkiem i nie przykładać ciepłego termofora jak jest menstruacja tylko sam olejek smarować jaki to zestaw ziół prosze podać
Basia:
Aby zahamować krawienia, pij młode liście z orzecha włoskiego, kasztana, dębu lub buka.
Dalej, nasz ulubiony 7pałecznik i krwawnik. Z tego wszystkiego też możesz robić nasiadówki i malutkie irygacje lub tamponiki. Do picia napar ze świeżego ziela tasznika.
Jak się uprzeć, to nawet możesz nie zauważyć okresu.
Krwawienia maciczne hamuje firletka - jeśli się rozejrzysz na łąkach, to może jeszcze kwitnie.
Zioła Klimuszki na mięśniaki też warto pić.
Pozdrowienia :-)
kasia:
Jeszcze wit K jest pomocna przy nadmiernych krwawieniach-może lekarz zdecyduje sie na to wypisać receptę jeśli poprosisz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej