Autor Wątek: Poznajmy się...  (Przeczytany 266158 razy)

Offline Tadeusz Grąd

• Średnio Pisze
Poznajmy się...
« dnia: Maja 23, 2010, 16:05:25 »
Ponieważ jestem tu nowy - wypadałoby powiedzieć  Gospodarzowi i Wszystkim Uczestnikom
grzecznie DZIEŃ DOBRY oraz dodać kilka słów o sobie. Uznałem więc za zasadne założenie no-
wego wątku jak w temacie.
Moje zainteresowania związane są z hasłem "Pokarm twoim lekarstwem". Stacjonują zatem
w trójkącie: 1/ TMC; 2/ grzyby i rośliny jadalne Polski; 3/ twórczość naukowa Pana Doktora
wraz z komentarzami jej czytelników - wymieniam w kolejności w jakiej dochodziłem...
Od krasnala miałem styczność z roślinkami, zaś od kilku lat stan zdrowia (i brak wiedzy medy-
cyny rządowej - tutaj pozdrawiam serdecznie Gumppka) zmobilizował mnie do przyjrzenia się
bliżej w/wym. zagadnieniom.
Mieszkam obecnie na południu kraju, gdzieś do 2 godz. jazdy od chyba Kosmatego i Heidhr.
Pozdrawiam.

Offline Kosmaty

• Mało Pisze
  • **
Odp: Poznajmy się...
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 26, 2010, 09:36:58 »
Witam serdecznie :)

Zapraszam do dyskusji i wymiany doświadczeń.
A przede wszystkim dużo zdrowia, zwłaszcza z tego co sami sobie uzbieramy ;)
"Daleka jest droga pomiędzy ustami i brzegiem pucharu"

Offline Global

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 12, 2010, 11:17:58 »
Ojej. Z rozpędu przedstawiłem się w temacie "Czy przechodzimy na ty". Ale może przekopiuję:

Jestem prawie nowy, więc coś rzeknę o sobie. Zawodowo zajmuję się grafiką komputerową współpracując ze sklepem handlującym yerba mate i innymi ziołami, amatorsko - malarstwem itp. oraz tym nieszczęsnym zielarstwem  ;) I w tym przedmiocie jestem początkujący od lat kilku   >:( Pomieszkuję sobie w "pięknych okolicznościach przyrody", czyli na obrzeżach Otwocka z sosen słynącego. Mocno "skażony" jestem buddyzmem, nie wyznaję wiary katolickiej, ale mam duży szacunek do wartości chrześcijańskich. Co jeszcze? Aha - 176 cm, włosy nijakie z siwizną, szczupły, morda pospolita. Poszukuję Pani o wymiarach... Oj, chyba pomyliłem fora...   ;D

Żarty, żartami, a kwiat bzu przekwitnie. Czas iść nazbierać na napój.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2010, 11:21:25 wysłana przez Global »

Offline Tadeusz Grąd

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 12, 2010, 11:58:51 »
Ze względu na "skażenie" skończysz zapewne in odore sanctis  8). Służy temu niewątpliwie po-
mieszkiwanie in odore oleum pini (o którym Pan Doktor wspomina pod adresem:
http://www.rozanski.ch/fitoterapia3.htm  ;D). Pozdrowienia.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2010, 12:05:18 wysłana przez Tadeusz Grąd »

Offline Global

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 13, 2010, 16:45:09 »
Oby w "in odore sanctis"  :D Bo jak na razie umyć się muszę, bo byłem na wyprawie po zielicha i spoconym  ;) . Nazbierałem dużo żmijowca - tu cytata z Naszego Doktora:
http://rozanski.li/?p=213
Piękny żmijowiec dopadłem, i bez mrówek które uwielbiają się rozsiadać nań.

Offline Tadeusz Grąd

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Września 08, 2010, 20:02:55 »
Serwus Maggie  ;) ! Żyjesz w przepięknych stronach ! A zatem - do dzieła ! Przepraszam, że
piszę tutaj, ale założyłem ów wątek z myślą, aby uniknąć "tysiąca i jednej nocy" wątków powita-
niowych. Użytkowników pomaluśku przybywa i myślę, iż czasoprzestrzeń powinniśmy raczej
optymalizować, że się tak brzydko  :-[  wyrażę. Oczywiście  8), nie chciałbym zawracać Wisły
patykiem oraz wolnoć Tomku w swoim domku... Wracając do źródeł - królestwo za Kaszuby,
no i oczywiście za pigwowca w tym roku...  ;D.

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Września 09, 2010, 09:40:38 »
Serwus Maggie  ;) ! Żyjesz w przepięknych stronach ! A zatem - do dzieła ! Przepraszam, że
piszę tutaj, ale założyłem ów wątek z myślą, aby uniknąć "tysiąca i jednej nocy" wątków powita-
niowych. Użytkowników pomaluśku przybywa i myślę, iż czasoprzestrzeń powinniśmy raczej
optymalizować, że się tak brzydko  :-[  wyrażę. Oczywiście  8), nie chciałbym zawracać Wisły
patykiem oraz wolnoć Tomku w swoim domku... Wracając do źródeł - królestwo za Kaszuby,
no i oczywiście za pigwowca w tym roku...  ;D.

nie wiedziałam czy mogę wpisać się w Twoim wątku, więc założyłam nowy. Pigwówki nie robię w tym roku, bo po przesadzeniu w zeszłym roku jeszcze mi nie odbiła, ale nalewka z dzikiej róży już nastawiona.

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Października 02, 2010, 20:05:55 »
Pozdrawiam Was!

Temat wątku brzmi jak brzmi, więc postanowiłem tu pozostawić swój znikomy ślad. Do Forum przed chwilą dołączyłem, lecz ze stronami Szanownego Dra Henryka zaznajomiony jestem od długiego dość czasu. Ziołami zajmuję się od ok. 6 lat, jeżeli mnie pamięć nie myli. Początki jak to początki - zawsze ciekawe i dziwne, teraz już trochę człowiek obył się z rozpoznawaniem i samym leczeniem prostszych dolegliwości.
Mam nadzieję przyczynić się budująco do tematów i problematyki tutaj poruszanej, jak również myślę, że wielu ciekawych rzeczy będę się mógł od Was nauczyć.

Alchemik
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline Tadeusz Grąd

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Października 02, 2010, 20:57:19 »
Alchemiku - pozdrawiam i do roboty  ;D!

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #9 dnia: Października 04, 2010, 06:33:42 »
Witamy alchemika  :) Będzie się działo.... :)
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Października 04, 2010, 15:23:47 »
 Miło mi   alchemiku  ,  że  grono  użytkowników  tego  forum  się  poszerza,
 witam  i  pozdrawiam

arte

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Października 05, 2010, 08:36:46 »
Witam  :-)

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 11, 2010, 20:25:11 »
Witam, strony Dr.Różańskiego czytam od 2007 roku ale dopiero niedawno w komentarzach
zobaczyłem wpis o forum. Szukałem, gdzie to forum jest ...wreszcie znalazłem :) .Kurcze ale byłem ślepy, tyle razy na stronie i ni cholery odnośnika nie widziałem.
Bardzo dziękuję doktorowi za bezcenne informacje na licznych stronach a użytkownikom za cenne komentarze.
Pozdrawiam Janusz

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 11, 2010, 23:07:22 »
Witaj w zaśnieżonym świecie. Wzbogać nas i w ten zimowy czas swoimi spotkaniami z roślinami i pozwól nam się wzbogacić.
Tak Cię witam z nad soczku jagodowego i pigwówki.

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 12, 2010, 09:21:37 »
Witaj w zaśnieżonym świecie. Wzbogać nas i w ten zimowy czas swoimi spotkaniami z roślinami i pozwól nam się wzbogacić.
Tak Cię witam z nad soczku jagodowego i pigwówki.
Witaj, zaśnieżony świat był u mnie wczoraj, dziś żaby lecą z nieba. Chętnie bedę
 uczestniczył w spotkaniach ale raczej w roli zasysacza  informacji... taka pijawka :) .
Napisałaś, że witasz dzień na słodko, ja od tygodnia piołun a potem ziołomiód
 z kozieradką i czarnuszką.