Autor Wątek: Poznajmy się...  (Przeczytany 269955 razy)

Offline NOVIO

• Nowy
  • *
Odp: Poznajmy się...
« Odpowiedź #570 dnia: Lutego 21, 2018, 10:49:48 »
Witam bardzo gorąco.

Offline strumyczek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #571 dnia: Maja 16, 2018, 18:53:09 »
Właściwie wypadałoby się w końcu przedstawić. Długie i kręte były moje drogi do zielarstwa, ale w końcu robię to, co kocham - zbieram, trochę uprawiam, trochę też przetwarzam i co ważniejsze - od lat z dobrym skutkiem stosuję zioła u siebie i wśród najbliższych. Ten ziołowy świr się rozwija, i ku mojej szczerej radości, staje się powoli ważną częścią mojej drogi życiowej. Mieszkam na Podkarpaciu, mam tu od dwóch lat niewielkie gospodarstwo rolne, powolutku kierunkuję je na uprawę starych odmian drzew owocowych i ziół, docelowo ma tu powstać coś w rodzaju "jadalnego lasu". Moja regularna edukacja dotyczyła raczej humanistyki (filozofia i socjologia), dopiero samokształcenie i kurs zielarski w Krośnie dał mi szansę wrócić do podstaw. Planuję dalszą naukę, rozwój gospodarstwa i dzielę się tym, co mam.

Offline Airi

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #572 dnia: Lipca 13, 2018, 14:09:36 »
Pragne powitac wszystkich serdecznie.
Jestem Airi - mam 66 lat.
Jestem zainteresowana ziolami, przede wszystkim dlatego,
by maksymalnie ograniczyc  korzystanie z lekow farmakologicznych.
Mam wiele pytan na ktore nie znam odpowiedzi.
Moja nadzieja jest w tym, ze znajde tu, u Was -
pomocne informacje i - "pomocna dlon".
Pozdrawiam.

Offline Barnabal

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #573 dnia: Lipca 23, 2018, 16:14:38 »
Cześć witam wszystkich na forum :)

Offline Wertez

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #574 dnia: Lipca 24, 2018, 15:05:46 »
Cześć jestem nowy na forum, witam wszystkich

Offline Iglasty las

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #575 dnia: Lutego 05, 2019, 12:44:44 »
Dzień dobry
Od wielu lat zajmuję się zielarstwem, ciągle poznaję i przyglądam się roślinom. Mieszkam w Gdańsku i przez cały rok pieszo lub rowerem penetruję pomorskie łąki, lasy i bezdroża. Pochodzę z mazowieckich łąk (okolice Piaseczna) i często powracam tam na ulubione stanowiska. Swoje zbiory przerabiam i wykorzystuję na rózne sposoby. Pozdrawiam 

Offline Malachit

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #576 dnia: Marca 11, 2019, 11:13:37 »
Witam serdecznie

Offline dietetykkasia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #577 dnia: Marca 16, 2019, 18:51:34 »
Dzień dobry. Jestem tu od niedawna i jeszcze się nie przedstawiłam tak więc pozwolę sobie to teraz uczynić ;)
Nazywam się Kasia i jestem dietetykiem, tzw. naturalnym (tak się sama określam poprzez sposób w jaki pracuję). Od niedawna mam swój profil na facebooku - "Z Przestrzeni Natury", na którym można więcej o mnie się dowiedzieć, do czego zachęcam :)) Nie trafiłam tu przypadkowo, ponieważ ziołami interesuję się ... od zawsze. Sama niektóre znam i zbieram (mam wiejskie korzenie) oraz stosuję u siebie i innych z dobrym skutkiem.
Od niedawna studiuję podyplomowo uprawę i wykorzystanie ziół i roślin alternatywnych i zamierzam pisać pracę na temat wierzbówki kiprzycy (słynny rosyjski Ivan Czai). Jestem na etapie gromadzenia literatury. Jeśli ktoś coś w tym temacie to będę wdzięczna. Mój e-mail: naturalna.dietetyka@gmail.com

Offline teonanacatl

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #578 dnia: Maja 06, 2019, 09:16:51 »
Dzień dobry!
Jestem na forum, bo zainteresowało mnie zielarstwo. A zwłaszcza jego aspekt biznesowy, bo na działaniu medycznym niekoniecznie się znam ;D

Ale chętnie poszerzę swoją wiedzę :)

Offline Pracownia ziół

• Nowy
  • *
    • Pracownia ziół i zdrowej żywności
« Odpowiedź #579 dnia: Czerwca 25, 2019, 15:18:55 »
Dzień dobry,
To jest mój pierwszy post na tym forum, chociaż z tematem związany jestem już od długiego czasu.
Zawodowo farmaceuta. Z zainteresowań zioła, bloger i Pracownia Ziół, którą prowadzę.

Mam nadzieję, że mój wkład będzie wartością dodaną do tego forum.

Pozdrawiam,
Piotr
Obecnie:
sklep zielarski w Legnicy
sklep z przyprawami Legnica

https://www.pracowniaziol.pl

Po godzinach szukam dalszych perspektyw :)

Offline Zibi

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #580 dnia: Października 27, 2019, 18:04:46 »
Witaj. Skąd masz zioła? Sam zbierasz?

Offline renatarey

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #581 dnia: Listopada 01, 2019, 10:01:01 »
Ja również Witam Wszystkich :)

Offline zioladookola.pl

• ♥ medicinal plants ♥
  • Nowy
  • *
    • Zioła Dookoła - Internetowy Sklep Zielarski
« Odpowiedź #582 dnia: Stycznia 13, 2020, 23:59:16 »

Cześć wszystkim,

Mam na imię Lidia, z wykształcenia inżynier medycyny roślin, po rocznym kursie ziołolecznictwa. Z wielką pasją i zacięciem poszerzam swoją wiedzę botaniczną i zielarską. Interesuje się również dietetyką, uprawą ziół, dużo jeżdżę na rowerze, staram się przebywać wśród natury jak tylko mogę. Prowadzę sklep internetowy Zioła Dookoła, w którym oferuje naturalne produkty: zioła, suplementy, a także kosmetyki bez sztucznych składników oraz akcesoria "zero waste". Zapraszam!

Pozdrawiam i życzę Wam 150 lat w zdrowiu  :)

Offline Katinka

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #583 dnia: Stycznia 20, 2020, 22:20:05 »
Kasia miło mi ,zioła zawsze a to babcia coś mnie  i rodzinie serwowała a potem  tech i studia rolnicze, dużo było botaniki. Potem mama szukała pomocy na raka nerki u taty i swoją cukrzycę z astmæ. Od 15 lat stosuję olejki wg propozycji p. Dr Henryka baaaardzo dziękuję. Może niezbyt smaczne ale szybko ratowały nerki mojego synka w czasie infekcji. Ku memu zdziwieniu po 15 latach przeknałam się jak wielki postęp badań nad temat składu i działania dobrze znanych mi roślinek.Od 3 miesięcy jestem zaskoczona i uratowana bo daje to nadzieję na zdrowie dla moich blis kich :) i bardzo dziękuje za rady bo i na tym forum parę razy gościłam w poszukiwaniu inf i sprawdzenia czy w rzeczy samej wszystkie inf sæ prawdziwe. Przepraszam pisze na komórce i czasem śmiesznie wychodzi.  Liczę na ciekawe doświadczenia  i dyskusje :)

Offline Greta P

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #584 dnia: Stycznia 21, 2020, 23:52:43 »
Witajcie:)) Mam na imie Greta. Ziolami zainteresowalam sie niedawno, poszukujac pomocy dla mojej chorujacej Mamy. Wczesniej siedzialam latami przy komputerze, choc z wyksztalcenia jestem pedagogiem. Komputer w koncu porzucilam, teraz pracuje jako opiekun osob niepelnosprawnych.
Ziola powoli staja sie moja pasja. Wlasnie koncze kurs Zielarza u doktora Rozanskiego (w sobote egzamin;). Na forum zarejestrowalam sie juz potora roku temu, ale na razie nie bylam aktywna, troche czytalam. Niedawno poznalam osobiscie Gosie (arte) i Basie. Niesamowita wiedza i doswiadczenie, a przy tym takie ludzkie cieplo.
Jestem bardzo szczesliwa, ze weszlam na wspaniala sciezke Natury:))
Jesli ktos z okolic Warszawy wybiera sie na 'zbiory' w najblizszym czasie, to prosze o kontakt:))