Autor Wątek: Poznajmy się...  (Przeczytany 278319 razy)

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Poznajmy się...
« Odpowiedź #540 dnia: Lutego 20, 2017, 14:46:36 »
Cofnęłam się do 2015 roku i nie znalazłam słowa o naszym moderatorze Pawle. Może ten wpis spowoduje, że Paweł nam się przedstawi z mniej zatrważającej i rewolucyjnej strony.

(Bezpodtekstowa)
Jola
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #541 dnia: Lutego 20, 2017, 16:30:26 »
Cofnęłam się do 2015 roku i nie znalazłam słowa o naszym moderatorze Pawle. Może ten wpis spowoduje, że Paweł nam się przedstawi z mniej zatrważającej i rewolucyjnej strony.

(Bezpodtekstowa)
Jola

Oj przez te zawirowania na forum nie było okazji się przedstawić.

Zatem, parę słów o sobie napiszę.

Imię moje jest ostatnio znane i wymieniane z różnymi emocjami i epitetami ot taki los moderatora, który dotknie interesów pewnych grup..

Tak więc Paweł mam na imię. :)

Przystojny nie jestem. :)

Pracujący w branżach technicznych.

Od siedzenia w książkach i przy kompie niestety garb się rysuje ale pracuję nad tym aby tak nie było..

Mieszkam w bliskiej okolicy Gospodarza forum. Utrzymuję dość bliski kontakt z Doktorem ze względu na zadania, w których pomagam ze względu na szacunek do tego co robi dla ludzi.

Jestem absolwentem Studiów Podyplomowych Towaroznawstwa Zielarskiego Kosmetycznego i Żywności Funkcjonalnej.

Ukończyłem również kurs zielarski: Zielarz-Fitoterapeuta.

Staram się aktywnie uczestniczyć w działalności Polskiego Towarzystwa Zielarzy i Fitoterapeutów, którego jestem członkiem.

Jestem aktywnym uczestnikiem naukowych konferencji zielarskich i z zakresu medycyny naturalnej.

Znam osobiście wiele osób z tego naszego forum z warsztatów terenowych i innych okoliczności zielarskich (łącznie z niektórymi z tych, które mnie teraz szkalują na facebooku, telefonicznie i inną drogą).

Zioła towarzyszą mi od dzieciństwa za sprawą babci i innych osób z moich podkarpackich terenów.

Co do forum i mej bytności tutaj.

Forum czytałem od wielu lat wcześniej. Kiedy jednak zaczęło się tu źle dziać zostałem poproszony o zbadanie tematu. Ponieważ dotarłem do niezbyt przyzwoitych faktów zostałem przez Basię nieprawnie pozbawiony uprawnień nadanych przez Doktora.

Ponieważ złe rzeczy działy się dalej na forum za sprawą Basi zostałem przywrócony w prawach administracyjnych do zaprowadzenia porządku.

Prawa te nadał mi Doktor Henryk Różański.

Po przystąpieniu do porządkowania okazało się, że Basia jawnie i zakulisowo wystąpiła wbrew Doktorowi podsycając kłótnie, tworząc liczne prowokacje.
Ponieważ zmieniła pewne ustawienia wbrew Doktorowi straciła uprawnienia administracyjne.

Sytuacja ta ją jeszcze bardziej rozzłościła więc rozkręciła spiralę nienawiści korzystając ze wspólników biznesowych. Takie działania są zdecydowanie naganne, bo są skierowane przeciw Gospodarzowi.

Czy zatem każdy kto popiera tę klikę, ma świadomość, że szkodzi Doktorowi?

Czy branie udziału w takich praktykach jest w porządku?

Nie mam żadnych biznesów, kitów, olejków i podobnych.

Doktor powierzył mi to zadanie, bo tak uznał.

Dlatego zadaj sobie pytanie czy szanujesz to co postanowił Gospodarz tego forum?

Zapytaj Basi dlaczego występuje przeciw Doktorowi, który ją wyszkolił?

Jestem jednym z Was.

Szkalują mnie ludzie od Basi za to, że przywracam porządek na forum.

Dziękuję za wsparcie, które trafia do mnie na prywatną skrzynkę forumową i innymi kanałami.
Wiem, że część ludzi boi się jawnie tutaj napisać z różnych powodów.

Zostałem ostrzeżony, że występuję przeciwko niebezpiecznym osobom ale kiedy mnie o coś prosi taka osoba jak nasz Gospodarz to nie odmawiam. Służę pomocą w takiej mierze ile daję rady.

Mam nadzieję, że zwycięży zdrowy rozsądek.

Na forum napływają kolejni wychowankowie Doktora o dużej wiedzy dlatego nie ma miejsca na tworzenie klik, które będą innym szkodzić.

Zioła i natura to coś co dodaje człowiekowi energii, leczy uzdrawia i wzmacnia.

Przepraszam za długi tekst ale zostałem wywołany do raportu.

"Psy szczekają ale karawana jedzie dalej" jak to mówi przysłowie.

Do czerwca mam uporządkować forum czy Basia i jej klika będą mi przeszkadzać czy nie.
A po drodze warsztaty, szkolenia i konferencje.
Do zobaczenia zatem na żywo! :)

Pozdrawiam,
Paweł

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #542 dnia: Lutego 20, 2017, 16:56:45 »
Wystarczyłoby...cześć jestem Paweł i staram się bardziej znać na ziołach i ich właściwościach niż znałem się wczoraj  ;D

Lepiej się współpracuje z ludźmi po których (w miarę) wiadomo czego się spodziewać  :D

Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #543 dnia: Lutego 21, 2017, 19:52:36 »
Dzień dobry po raz drugi. Witam się z Wami trochę przestraszona moją nową rolą na forum, od dziś jestem jednym z Moderatorów.
Forum Łuskiewnik to mój ziołowy dom. Tutaj nauczyłam się bardzo dużo. Treść od praktyków, bezcenne. Po napisaniu wielu postów (2tys) pomyślałam, że mnie tu za dużo po prostu. Zajęłam się tworzeniem własnej strony internetowej, nauką, eksperymentami i organizowaniem różnych spraw z ziołowym posmakiem. Dzisiaj przewartościowałam priorytety i jak widać, treści przybywa ;).
Dla nowych znajomych: mam na imię Inez, piszę blog www.herbiness.com i co roku organizuję z cudnymi znajomymi Zloty Zielarskie. Najskuteczniejszy kontakt mailowy.
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2017, 20:12:06 wysłana przez ineslik »

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #544 dnia: Lutego 21, 2017, 19:55:23 »
HHHHHHHHHHuuuuuuuuuurrrrrrrrraaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

Offline stokrotka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #545 dnia: Lutego 21, 2017, 20:16:36 »
Fajny dzień  :D,
Basia  do nas wraca  :D
Inez  witam  :D z radością  :D

Wiosna przyszła,
Wiosna przyszła,
Cóż za piękne chwile,
Wyleciała pszczółka z ula, ugryzła mnie w tyłek ....

Marcin Daniec              https://www.youtube.com/watch?v=zasTudxJ1uE

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #546 dnia: Lutego 21, 2017, 20:30:09 »

Plus jeszcze wpisy Doktora.

Fajny - to za mało i za słabo napisane - cudowny.

Naprawdę prawdziwe święto dziś mamy.
Ja nie pamiętam od lat takiego bogatego w wydarzenia dnia.
I to jakie fajne wydarzenia.

Jestem za tym aby dziś obchodzić urodziny forum.

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #547 dnia: Lutego 21, 2017, 21:14:56 »
Ciesze się bardzo, że Basia  do nas Może powróci.
.Ostatnie wydarzenia pokazują  jak łatwo można   zniszczyć dobre imię człowieka.
 Gratuluję Inez  funkcji moderatora.Przed Tobą nie łatwe zadanie. Niech dobre ziołowe duszki torują Ci drogę na którą Ciebie zaproszono.

Offline red

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #548 dnia: Lutego 21, 2017, 22:12:17 »
Ban się skończył, więc wróciłem, widzę zmiany na lepsze - fajnie, że Basia wraca i Admin sie pojawił  ;D Mam nadzieję ,że nie zaspamowałem Panu skrzynki z zrzutami forumowymi  :D
Człowiek poświęca swoje zdrowie, by zarabiać pieniądze, następnie zaś poświęca pieniądze, by odzyskać zdrowie. Dalajlama :-)

Offline Berka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #549 dnia: Lutego 24, 2017, 10:51:10 »
Bardzo przyjemne rozjaśnienie ostatniej "burzy"  :). Cieszy i Basia i Inez, za którą trzymam kciuki!

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #550 dnia: Marca 11, 2017, 11:41:01 »
Jak to mawiają - jak się gdzieś wchodzi, to należy się przedstawić.
Zielarstwem zajmuje się od... dzieciństwa jeśli liczyć zbieranie z Babcią wszelakich surowców - kwiatu lipy, owoców i kwiatostanów głogu, pokrzywy, dziurawca, krwawnika, bylic. Długo by wyliczać.
Pamiętam liczne opowieści Babci (urodzona w 1917 roku, przeżyła ponad 90 lat), dotyczące dawnych ziołowych "wynalazków", jak chociażby "bieda zupy" z lebiody, o której dyskutowaliśmy kiedyś z  Łukaszem Łuczajem.

Kiedy moja Żona zagroziła wyprowadzką, bo przez baniaki, słoje oraz butelki, garnki i patelnie przestały mieścić się w kuchni - doszedłem do wniosku, że chyba jednak mam obsesję na punkcie przetworów zielarskich :).
Ale też przekonałem się, że zioła służą mi lepiej (sokiem z glistnika wyleczyłem powstałe po odbywaniu służby wojskowej kurzajki) niż leki syntetyczne (przyjęcie aspiryny skończyło się wstrząsem anafilaktycznym i wzywaniem pogotowia).

Kończyłem kurs "Towaroznawstwa zielarskiego" w Poznaniu w Instytucie Roślin i Przetworów Zielarskich oraz studia podyplomowe z "Towaroznawstwa zielarskiego..." w Krośnie - na jednym roku  z naszym grożę siejącym Moderatorem Pawłem :) - wybacz, nie mogłem się powstrzymać.
Pisałem pracę u Doktora z zastosowania preparatów galenowych w leczeniu ran żylakowych.

Forum czytuje od dawna, teraz postanowiłem dołączyć i mam nadzieję, że moja wiedza i doświadczenie (prowadzę z żoną sklep zielarsko-medyczny od kilkunastu lat) okażą się przydatne.

Pisywałem artykuły z zakresu ziołolecznictwa do miesięcznika ZDROWIE, obecnie pisuję (z zakresu historii ziołolecznictwa oraz ziół w kulturze) do miesięcznika "Egzorcysta" - nie, nie wypędzam duchów z niczyich domów ani nie odprawiam rytuałów oczyszczenia :) .

Mieszkam w Praszce (woj. opolskie) i przyznam się szczerze, że nie wiem, czy mam blisko do któregokolwiek z Forumowiczów.

Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie
Arek

Offline Efcia34

• Nowy
  • *
    • Efcia Soap
« Odpowiedź #551 dnia: Marca 11, 2017, 22:03:29 »
Dobry wieczór. Moje imię to Ewa. Od jakiegoś już czasu zaglądam na to forum, przeważnie z linków odsyłających z zapytań. Szybko więc zorientowałam, że łuskiewnik to kopalnia wiedzy.
Niestety jestem tylko amatorem, nie posiadam żadnej wiedzy popartej choćby jakimkolwiek kursem, ale jestem bardzo w ziołach zakochana i bardzo chętnie się uczę.
Robię własne mydła i kremiki,właściwie przez nie pokochałam zioła, kiedy zorientowałam się jak wiele dobroczynnych właściwości posiadają. Teraz staram się poszerzać swoją wiedzę i postanowiłam tutaj dołączyć.

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #552 dnia: Marca 13, 2017, 09:07:37 »

Kończyłem kurs "Towaroznawstwa zielarskiego" w Poznaniu w Instytucie Roślin i Przetworów Zielarskich oraz studia podyplomowe z "Towaroznawstwa zielarskiego..." w Krośnie - na jednym roku  z naszym grożę siejącym Moderatorem Pawłem :) - wybacz, nie mogłem się powstrzymać.
Pisałem pracę u Doktora z zastosowania preparatów galenowych w leczeniu ran żylakowych.

Cenne Arku, że dołączyłeś i swoją wiedzą i doświadczeniem będziesz pomagał w życiu forum.

Oj z tą grozą to odrobinę przesada :) Ale zabawnie zabrzmiało :)

Pozdrawiam,
Paweł

Offline Przebiśnieg

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #553 dnia: Marca 17, 2017, 14:27:46 »
Dzień dobry, witam wszystkich serdecznie.

Ziołami, wszystkim co naturalne i z lasu, interesuję się amatorsko od lat. Czytam Wasze forum, jestem zafascynowana Waszą wiedzą, za co bardzo dziękuję. Dziękuję także, za przyjęcie mnie do tak zacnego grona.

Pozdrawiam.

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #554 dnia: Marca 17, 2017, 14:39:57 »
Witamy i zapraszamy do dzielenia się własnymi doświadczeniami. :)