General Category > Rozmowy towarzyskie zielarzy

Poznajmy się...

(1/119) > >>

Tadeusz Grąd:
Ponieważ jestem tu nowy - wypadałoby powiedzieć  Gospodarzowi i Wszystkim Uczestnikom
grzecznie DZIEŃ DOBRY oraz dodać kilka słów o sobie. Uznałem więc za zasadne założenie no-
wego wątku jak w temacie.
Moje zainteresowania związane są z hasłem "Pokarm twoim lekarstwem". Stacjonują zatem
w trójkącie: 1/ TMC; 2/ grzyby i rośliny jadalne Polski; 3/ twórczość naukowa Pana Doktora
wraz z komentarzami jej czytelników - wymieniam w kolejności w jakiej dochodziłem...
Od krasnala miałem styczność z roślinkami, zaś od kilku lat stan zdrowia (i brak wiedzy medy-
cyny rządowej - tutaj pozdrawiam serdecznie Gumppka) zmobilizował mnie do przyjrzenia się
bliżej w/wym. zagadnieniom.
Mieszkam obecnie na południu kraju, gdzieś do 2 godz. jazdy od chyba Kosmatego i Heidhr.
Pozdrawiam.

Kosmaty:
Witam serdecznie :)

Zapraszam do dyskusji i wymiany doświadczeń.
A przede wszystkim dużo zdrowia, zwłaszcza z tego co sami sobie uzbieramy ;)

Global:
Ojej. Z rozpędu przedstawiłem się w temacie "Czy przechodzimy na ty". Ale może przekopiuję:

Jestem prawie nowy, więc coś rzeknę o sobie. Zawodowo zajmuję się grafiką komputerową współpracując ze sklepem handlującym yerba mate i innymi ziołami, amatorsko - malarstwem itp. oraz tym nieszczęsnym zielarstwem  ;) I w tym przedmiocie jestem początkujący od lat kilku   >:( Pomieszkuję sobie w "pięknych okolicznościach przyrody", czyli na obrzeżach Otwocka z sosen słynącego. Mocno "skażony" jestem buddyzmem, nie wyznaję wiary katolickiej, ale mam duży szacunek do wartości chrześcijańskich. Co jeszcze? Aha - 176 cm, włosy nijakie z siwizną, szczupły, morda pospolita. Poszukuję Pani o wymiarach... Oj, chyba pomyliłem fora...   ;D

Żarty, żartami, a kwiat bzu przekwitnie. Czas iść nazbierać na napój.

Tadeusz Grąd:
Ze względu na "skażenie" skończysz zapewne in odore sanctis  8). Służy temu niewątpliwie po-
mieszkiwanie in odore oleum pini (o którym Pan Doktor wspomina pod adresem:
http://www.rozanski.ch/fitoterapia3.htm  ;D). Pozdrowienia.

Global:
Oby w "in odore sanctis"  :D Bo jak na razie umyć się muszę, bo byłem na wyprawie po zielicha i spoconym  ;) . Nazbierałem dużo żmijowca - tu cytata z Naszego Doktora:
http://rozanski.li/?p=213
Piękny żmijowiec dopadłem, i bez mrówek które uwielbiają się rozsiadać nań.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej