Autor Wątek: Krztusiec  (Przeczytany 6857 razy)

Offline werbena

• Dużo Pisze
Odp: Krztusiec
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 05, 2019, 16:22:12 »
Srebro monojonowe to ściema, to nie ma nic wspólnego z dawnym srebrem koloidalnym, które można sobie zrobić w kuchni z azotanu srebra.

To, że jakaś firma reklamuje swoje wyroby, to nie zwalnia czytelników lub słuchaczy od zastosowania zdrowego rozsądku. Reklamowane wyroby 124ppm mają stężenia na homeopatię, a nie normalne leczenie.

Jesli to krztusiec, to rozmawiamy o zagrożeniu zycia i leczeniu szpitalnym, a nie suplementach.

Pozdrowienia :-)

Na początku każdego wykładu Szczepanik wałkuje czym się różnią monojony od formy koloidalnej, wystarczy najpierw wysłuchać ze zrozumieniem, a dopiero potem komentować  ;-)
 Stanisław Szczepanik ma ponad 170 patentów, więc raczej bardziej od Ciebie  zorientowany jest w temacie działania tego srebra....;-)

...poza tym leczenie szpitalne, tu na forum? ;-)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2019, 16:24:41 wysłana przez werbena »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 05, 2019, 22:04:38 »

Jeśli to krztusieć w ostrej fazie to jest możliwy bezdech, do utraty przytomności włącznie - stąd nazwa i często OIOM.
To nie żarty, szczególnie tutaj, na forum.

Krztusiec kiedyś zabijał, a i teraz to nie jest choroba, którą się przechodzi, jak odrę czy ospę wietrzną.

Film podlinkowany przez Ciebie specjalnie odsłuchałam na spokojnie.

To jest przede wszystkim reklamówką wyrobów firmy. Nie usłyszałam, żeby polecali swoje wyroby do leczenia krztuśca. Co więcej, padało stwierdzenie, że te wyroby są kosmetykami, nie suplementami czy lekami. Planują wejście w leki, ale to w przyszłości. Prelegentem nie jest ten Stanisław Szczepanik, który kilka lat temu miał 67 lat.

Już kiedyś tutaj obśmiałam marketingowców tej firmy, którzy powinni nieco przyhamować swoją fantazję:
Przykład: http://www.inwestcom.net/natura-com/art4.html
Wyraźnie owi marketingowcy nie rozróżniają wyrażenia "patent", "zgłoszenie patentowe" "wynalazek", "rozwiązanie inowacyjne".

Cały czas uważam, że w produktach tej firmy sa stosowane stężenia homeopatyczne. Nie wykluczam, że homeopatia działa jakoś, w końcu to są stężenia zblizone do hormonalnych, ale to nie jest działanie zwykłego srebra koloidalnego z dawnych czasów.

Nawet termin "monojonowe" oznacza po prostu formę zdysocjowaną, czyli jakiś związek srebra rozpuszcony w wodzie. Ale marketingowo to brzmi lepiej, niż po prostu "rozpuszczone związki srebra".

« Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2019, 22:09:20 wysłana przez Basia »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 06, 2019, 12:37:20 »

Jeśli to krztusieć w ostrej fazie to jest możliwy bezdech, do utraty przytomności włącznie - stąd nazwa i często OIOM.
To nie żarty, szczególnie tutaj, na forum.

Krztusiec kiedyś zabijał, a i teraz to nie jest choroba, którą się przechodzi, jak odrę czy ospę wietrzną.

.

Cały czas uważam, że w produktach tej firmy sa stosowane stężenia homeopatyczne. Nie wykluczam, że homeopatia działa jakoś, w końcu to są stężenia zblizone do hormonalnych, ale to nie jest działanie zwykłego srebra koloidalnego z dawnych czasów.

Nawet termin "monojonowe" oznacza po prostu formę zdysocjowaną, czyli jakiś związek srebra rozpuszcony w wodzie. Ale marketingowo to brzmi lepiej, niż po prostu "rozpuszczone związki srebra".

Co to jest krztusiec wiem doskonale, ponieważ dziecko w mojej rodzinie miało krztusiec POSZCZEPIENNY.
3 antybiotyki w szpitalu, a po powrocie znowu  atak, matka z sinym dzieckiem w akcie desperacji wybiegła na mróz i to przerwało atak...itd

Nie emocjonuj się marketingiem, tylko skup się na różnicy w PRZYSWAJALNOŚCI formy koloidalnej i monojonowej i związanymi z tym konsekwencjami ( a tak na marginesie,  ja nie popieram komunistycznego myslenia, że UCZCIWI naukowcy powinni nic nie sprzedawać i zyć w biedzie.)

Produkty te są nazwane kosmetykami z takich samych powodow, jak na opakowaniach ziól są napisy "tylko do kapieli".
Ja wyprobowałam tę mgięlkę ze srebrem monojonowym na anginę, (do gardła psikanie kilka razy dziennie).
Działa świetnie.

p.s.
Film  odsłuchałaś nieuwaznie, bo w drugiej połowie filmu wyświetlana jest tabela, jakie choroby leczy srebro ;-)
Ponadto dr Rożański też podaje , jakie choroby leczy srebro:
https://rozanski.li/349/borelioza-borreliosis-fitoterapia-cz-vii/
« Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2019, 13:27:46 wysłana przez werbena »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 06, 2019, 13:51:13 »

Co to jest krztusiec wiem doskonale, ponieważ dziecko w mojej rodzinie miało krztusiec POSZCZEPIENNY.
3 antybiotyki w szpitalu, a po powrocie znowu  atak, matka z sinym dzieckiem w akcie desperacji wybiegła na mróz i to przerwało atak...itd

To też możliwe, ale tu rozmawiamy o krztuściu, który już jest i szczepionka już nie będzie potrzebna, jesli to był krztusiec rzeczywiście

Nie emocjonuj się marketingiem, tylko skup się na różnicy w PRZYSWAJALNOŚCI formy koloidalnej i monojonowej i związanymi z tym konsekwencjami

A ja Tobie tłumaczę, że ta monojonowość oznacza po prostu nie ujawniony na wykładzie związek srebra rozpuszczalny w wodzie, co w sumie tez się przewinęło przez prezentację, a nie metaliczne srebro. Podejrzewam, że to może chodzić o azotan srebra, ale może być coś innego.

( a tak na marginesie,  ja nie popieram komunistycznego myslenia, że UCZCIWI naukowcy powinni nic nie sprzedawać i zyć w biedzie.)

A czy ja coś pisałam o komuniźmie, czy zyciu w biedzie? Ja tylko uważam, że marketingowcy omawianej firmy powinni poskromić fantazję i ujednolicić terminologię, chociażby w jednym artykule, bo mogą być oskarżeni o wciskanie kitu.

Produkty te są nazwane kosmetykami z takich samych powodow, jak na opakowaniach ziól są napisy "tylko do kapieli".

Ale na wykładzie opowiadano, jak bardzo te produkty sa nieszkodliwe, testowali je przecież na zarodkach kurzych. Środki -bójcze nie będą nieszkodliwe, bo nie taka jest ich natura.

Ja wyprobowałam tę mgięlkę ze srebrem monojonowym na anginę, (do gardła psikanie kilka razy dziennie).
Działa świetnie.

To dobrze, że działa. Pytanie, czy tak samo by zadziałał roztwór lapisu w spraju, a poza tym, jaki jest poza tym skład tego preparatu. Nawet mgiełka z etanolu by mogła zdezynfekować gardło.

Film  odsłuchałaś nieuwaznie, bo w drugiej połowie filmu wyświetlana jest tabela, jakie choroby leczy srebro ;-)
Ponadto dr Rożański też podaje , jakie choroby leczy srebro:
https://rozanski.li/349/borelioza-borreliosis-fitoterapia-cz-vii/

Nadal to Ty jesteś nieuważna: co innego informacja ogólna, a co innego zalecać konkretny preparat praktycznie homeopatyczny do leczenia powaźnej choroby.

Chyba zgodzisz się, że angina u dorosłego, to nie krztusiec u niemowlęcia.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 06, 2019, 14:33:55 »
Basiu jak się rozemocjonujesz, to logika idzie w kąt i zaczynasz pisać elaboraty i dorabiać ideologię ;-)

Technologia Monojonowa

https://www.invexremedies.pl/technologia-monojonowa-szczegoly

https://www.invexremedies.pl/technologia-monojonowa

SKŁAD podany:

https://www.invexremedies.pl/sklep/pl/linia-silver-touch/29-antybakteryjny-plyn-do-twarzy-i-ciala-ze-srebrem-monojonowym-ag124-100ml.html

"Środki -bójcze nie będą nieszkodliwe, bo nie taka jest ich natura."-... to oczywiste, trzeba wiedzieć, co, jak, kiedy i ile, tak samo jak z  ziołami, ktore  też są -bójcze, a jednak je stosujesz ;-)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 06, 2019, 15:11:34 »
No i mamy w składzie: octan srebra.

I czym tu się emocjonować? Że firma używa swojej terminologii marketingowej do wodnego roztworu octanu srebra zagęszczonego dodatkami kosmetycznymi? Jaka tu jest szczególna monojonowość?

Możesz sobie wierzyć, w co chcesz, ale ogranicz misjonarstwo, szczególnie w poważnych sprawach.