Autor Wątek: Pseudomonas aeruginosa (pałeczka ropy błękitnej)  (Przeczytany 25153 razy)

Offline Ingwer

• Dużo Pisze
Odp: Pseudomonas aeruginosa (pałeczka ropy błękitnej)
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 24, 2017, 20:19:22 »

Zulu - zerknelam na pw - dzieki :)
Z tego przepisu skorzystam - w razie potrzeby :)
a z ciekawosci - jak smakuje - posluze sie Twoim przepisem.
Dziekuje :)

Offline Malta3

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Września 08, 2017, 11:29:32 »
Witam wszystkich, b.proszę o pomoc, zostałam zaraźona bakterią Pseudomonas aeruginosa w Szpitalu podczas operacji zatoki szczękowej(2 razy), miałam wymaz z zatki  z operacji, oprócz tego jest jeszcze grzybica zatoki najprawdopodobniej kropidlakowa(aspergiloza)-lekarka operująca mówiła źe usunęła dużo grzybni 2/3 zatoki , chyba martwej, wysłała to teź na badanie histopatologiczne pod mikroskop , wyniki za 3 tygodnie, mówiła że grzyb pewnie z materiału dentystycznego po l3czeniu kanaĺwym zęba,a bakterie pewnie po pierwszej nieudanej operacji zatoki endoskopowo 2 lata temu,teraz otwierała mi normalnie zatoki i wszystko skrobala prawie 3 godziny!.pech źe tej lekarki już tam nie ma wyjechała, byłam u ordynatora i tylko sie wkurzylam .powiedział źe ta bakterie ma dużo ludzi i trzeba z nia źyc, nie bedzie tego leczył,a ja mam od IMoperacji 2 lata temu ciągłe zapalenia zatoki i ropsko, od niedawna teź suchynkaszel i duszności.Poradźcie jak imco z4ym dalej robić.

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Września 08, 2017, 11:35:23 »
Proponuję najpierw przeczytać ten wątek: http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=142.0
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline sugar

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Października 08, 2018, 19:04:43 »
Może komuś się jeszcze przyda.
Badania na temat wpływu Jeżówki na pałeczkę ropy błękitnej.
https://panacea.pl/articles.php?id=133