Autor Wątek: Naturalna mikstura pobudzająca wzrost masy mięśniowej - Mixtura anabolica  (Przeczytany 42472 razy)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
Odp: Naturalna mikstura pobudzająca wzrost masy mięśniowej - Mixtura anabolica
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 15, 2014, 09:17:19 »
cos o tej głodówce i w mojej głowie pobrzmiewa ale znalazłem naturalne źródło sporegj ilości kwasu, niejaka pani M. Wójcik-Kosior z Uniewera Medycznego w Lublinie produkowała ekstrakty KU z jasnoty białej, a o ile dobrze pamiętam sporo tego zielska rośnie to tu to tam w naszym kraju.opisała to w ,,Effect of different extraction techniques on quantification of oleanolic and ursolic acid in Lamii albi flos" opisane sa tam również ciekawe techniki ekstrakcji np. mikrofalowa :-) najwiekszą efektywność uzyskiwała niestety z metanolem (był jeszcze aceton i octan etylu) ale wydaje mi się ,że nie gorzej będzie z etanolem. zatem z chin wracam na polskie pastwiska i z niecierpliwością czekam aż się zazieleni :-)

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 15, 2014, 20:24:23 »
ja dzisiaj cały dzień jabłka wcinam, bardzo przyjemne uczucie lekkości :) coś czuje ze jutro śniadanie w postaci owsianki na wodzie i 4 jajek na miękko będzie mi smakowało jak nigdy :D
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 24, 2014, 12:32:50 »
no i jak efekty jabłczanej diety? nie odnotowałeś jakiś tornad w spodniach?jak samopoczucie?

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 25, 2014, 13:48:29 »
samopoczucie świetne do wieczora, potem mnie coś brzuch rozbolał :> ale szybko przeszło, organizm chyba był w szoku. ogólnie mam zamiar to powtórzyć, miałem w czwartek to zrobić, ale tyle jedzenia mi się nagromadziło w domu że grzechem było by to zmarnować.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 27, 2014, 08:55:39 »
muszę zatem to wpisać do swojego ,, Wielkiego Kalendarza Małego Pakera"

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 04, 2014, 23:33:21 »
muszę zatem to wpisać do swojego ,, Wielkiego Kalendarza Małego Pakera"

coś tam jeszcze ciekawego masz wpisane ?

mi waga coś ruszyła mocniej, aktualnie na czczo 83,5 kg chyba wiarygodne jak w dzień ważę koło 86. Lenistwo zimowe + mikstury + trening na masę, coś z tego na pewno przynosi efekty :D

Aktualnie zmieniłem sobie mieszankę na:

Rp. Mieszanka ziołowa anaboliczna, na przyrost masy ciała i wzmocnienie. Poprawia również wydolność psychiczną i fizyczną.

Ziele wyki 2 części
Nasiona zmielone kozieradki 1 cz.
Nasiona czarnuszki 1 cz.
Korzeń lukrecji 1 cz.
Lepidium = Maca mielone 1 cz.
Guarana mielona 1 cz.
Ziele lucerny 1 cz.
Ziele rdestu ptasiego 1 cz.
Eleutherococcus senticosus (kłącze z korzeniami rozdrobnione) lub Bacopa monnieri mielone 1 cz.
Zioła rozdrobnione wymieszać. 1 łyżkę mieszanki zalać 1 szklanką wody, zagotować i odstawić na 40 minut, przecedzić. Pić 2 razy dziennie po 1 szklance, najlepiej rano i popołudniu. Stosować nie dłużej jak miesiąc. Wykazuje synergizm z z HMB.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 05, 2014, 09:05:42 »
tylko wykaz i rozpiskę ćwiczeń  :)
skąd pochodzi przepis?

Offline tomczan

• Więcej Pisze

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 05, 2014, 14:21:18 »
w jakiej ilości pijesz kawę?

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 05, 2014, 15:24:00 »
nie pije wcale, nie wiem czy dobrze robię :) kofeina zwiększa wydolność fizyczną, w powyższej mieszance jest guarana, jak ja skończę zastanowię się nad piciem yerba mate bądź kawy.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 06, 2014, 08:46:24 »
no niby kofeina zwiększa wydolność itp. ale też niby odwadnia organizm, ja łoję 3-4 dziennie i przyznam się, że jak kiedyś rzuciłem palenie to już z kawą nie ma tak dobrze. Całymi dniami chodzę prawie jak zombie a yerba i guarana shit dają. Już nie wspomnę, że spada motywacja do treningów, jednak jak już się przełamię psychicznie i chwycę, za żelazo to pruje jak Kubica zakręt.

Grzebałem też niedawno i znalazłem słów kilka o pokrzywie i o tym, że blokuje ona min.: 5-alfa-reduktazę, która przekształca teścia do dihydroteścia, któremu zawdzięczamy przerost prostaty i łysienie oraz, że ma właściwości blokujące aromatazę... z resztą reszta tu:-) http://luskiewnik.pl/urtica/fitofarmakologia.htm

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 06, 2014, 10:36:51 »
korzeń pokrzywy + trawa owsiana wydaje mi się ze to całkiem dobre połączenie, tylko jeszcze nie wiem w jakich proporcjach to łączyć. z trawy owsianej wyciskam sok, pokrzywę miele na proszek, nie wiem czy lepiej by było zrobić nalewkę, czy po prostu w większych ilościach spożywać surowiec. tu trochę o trawie owsianej z innego wątku:

Ostatnio moja fryzjerka widząc jak już od jakiegoś czasu przerzedzają mi się włosy poleciła mi finasteryd propecia, zaniepokojony tą nazwą szybko wklepałem hasło w google i okazało sie ze stosując dany preparat można nabawić się trwałej dysfunkcji seksualnej
http://www.biomedical.pl/aktualnosci/propecia-finasteryd-niebezpieczenstwo-trwalej-dysfunkcji-seksualnej-7177.html

od razu postanowiłem poszukać jakiegoś naturalnego zamiennika i o podobnym działaniu trawy owsianej pisała:

Zawiera b-sitosterol.

Zapobiega łysieniu - blokuje DHT (zły testosteron). DHT działa na włosy  taki sposób, że kurczy skórę wokół cebulek włosowych, blokuje dostęp powietrza i 'dusi cebulki '- włosy wtedy wypadają. Po kuracji trawą owsianą włosy przestają wypadać, mogą nawet odrastać.

Trawa bogata jest również w kwas linolowy, ma on szczególne znaczenie dla zdrowia prostaty.

Ciekawi mnie czy stosowanie preparatów naturalnych może mieć podobne konsekwencje?

na forum znalazłem jeszcze takie informacje:

witam są to dane ze strony;
   http://natura.leczy.w.interia.pl/Produkty/Informacje2/Avena_sativa/avena_sativa.html

Avena sativa podwyższa poziom wolnego, niezwiązanego testosteronu we krwi.

Avena sativa – Owies zwyczajny

za wikipedią:
Za bezpośrednią przyczynę łysienia androgenowego podaje się nadwrażliwość organizmu na dihydrotestosteron (DHT) - związek chemiczny będący pochodną męskiego hormonu testosteronu. Genetyczna nadwrażliwość na dihydrotestosteron wpływa na kurczenie się mieszków włosowych wskutek czego opóźnieniu ulega proces produkcji zdrowych włosów, a w rezultacie zostaje on całkowicie zahamowany.

na to nasz Gospodarz polecał nalewkę z owoców kopru do stosowania zewnętrznego:
http://rozanski.li/?p=1206

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 06, 2014, 13:07:21 »
czuje, że zaraz złożymy preparat na porost sierści i mięśni w jednym  ;D, zbawienie dla facetów po 30 w proszku

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 06, 2014, 13:49:32 »
czuje, że zaraz złożymy preparat na porost sierści i mięśni w jednym  ;D, zbawienie dla facetów po 30 w proszku

Hmmm....no u mnie z tymi miksturami coś się sfilcowało, na 100% przedawkowałem rdest
japoński. Mieszanka wyszła mi tak smaczna,że popijałem przez miesiąc
w międzyczasie włączyłem te nasze mikstury iiii dup, niby wszystko oki, ale taki rozmemłany jestem. A najbardziej to mnie szczecina na gębie zadziwiła...wcześniej rano ogolony po południu jak pener wyglądałem. Teraz golenie raz na trzy dni...jak Ibisz wracam do szczenięcych lat? (!@$^&?!<--to brzydkie wyrazy) .

Docent porost sierści z wiekiem się wyrównuje...sierść przestają rosnąć  na głowie za to
brwi,włoski na uszach,w uszach, nosie rosną jak na drożdżach bleeee fujjj.
« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2014, 13:52:27 wysłana przez aqarel »

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 06, 2014, 14:03:18 »
hahahaha ja już dawno palnąłem maszynkę i krem do golenia w diabły, opitolę się maszynką do strzyżenia i elegancja francja, dziewucha zadowolona, że wyglądam męsko a ja nie marnuje życia na gładkościan :-) jednak chciałbym poczuć jeszcze wiatr we włosach na głowie a nie tylko na d.... ;D