Autor Wątek: Naturalna mikstura pobudzająca wzrost masy mięśniowej - Mixtura anabolica  (Przeczytany 42474 razy)

Offline zulu

• Dużo Pisze
Odp: Naturalna mikstura pobudzająca wzrost masy mięśniowej - Mixtura anabolica
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 10, 2014, 07:15:59 »
Odnośnie kozich zapachów przypomniał mi się jeden ze starych kawałków radiowej rodzinki Masztalskich.
Żył sobie pewien człowieczek, nieco na uboczu, będąc ciągłym obiektem drwin kolegów. Do tego stary kawaler. Mieszkał sam w domku na działce. Na działce zamieszkiwała również koza.
Nagle gruchnęła wieść - Ecik sie żyni ( śląska pisownia ;) ).
Zelektryzowani wiadomością koledzy Ecika w te pędy do niego popytać co i jak.
Wśród rozlicznych pytań pojawia się i takie:
Ecik, przecież mieszkasz razem z kozą w tej laubie ( domku na działce). Jak wy po weselu będziecie tam spać, przecież ty śpisz z kozą w jednym łóżku ?
- Normalnie, odpowiada Ecik, wszyscy w łóżku: jo, żona i koza.
Chopie, wołają koledzy, ale ten smród !
Smród bydzie musiała koza wytrzymać, odpowiada Ecik
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 12, 2014, 14:23:51 »
no i jak tam efekty? macie pewnie już takie klaty, że trudno dwoma rękami na klawiaturze pisać? ;D

czy w trakcie stosowania tego specyfiku śmierdziały Wam ciała?

cudów nie ma, efekty są widoczne. a zeby miec takie klaty o których piszesz to chyba bez odżywek sie nie obejdzie. zależy kto jaki ma cel. aktualnie mam 81-82 kg a co dla mnie ważne nie obrastam tłuszczem jak większość miśków ćwiczących na siłowni którzy robią tzw masę :) nie biorę odżywek, tylko dieta, ćwiczenia, zioła :) choc ostatnio miałem ciężki okres, wpłynęło to negatywnie na systematyczność ćwiczeń, dietę, mimo tego nie było żadnych negatywnych efektów, ciągle do przodu ze wszystkim :)

wcześniej jak stosowałem sama kozieradkę to pot rzeczywiście przybierał specyficzny śmierdzący zapach. przy stosowaniu mieszanki nic takiego sie nie działo.
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 13, 2014, 09:32:21 »
(...)a zeby miec takie klaty o których piszesz to chyba bez odżywek się nie obejdzie(..)

albo koksów  ;D

grzebie trochę w temacie aby aby sobie wykreować ,,legalnie" ładną rzeźbę i dorzucam też BCAA kreatynę i serwatkowe ale z umiarem aby o transplantacje nerek nie z składać wniosku no i dieta.....tylko założenia swoje a rozkład dnia i obowiązki swoje. Smalcem też nie obrastam ale spektakularnych przyrostów nie ma jednak power to jak goku w stanie wzbudzenia ;-D. Ćwiczenia systematyczne z uwagą na sekwencję ćwiczonych grup mięśniowych oraz na zawartość w nich włókien wolno i szybko kurczliwych. Pozwala to trenować 4 razy w tyg na maksa ale tylko 1 tygodniowo dana partię mięśni nad próg załamania.

ciekawe czy ten sam związek odpowiada za efekt anaboliczny i ten uroczy ,,kozi":D aromat? może bałoby rade to rozdzielić ale bez chromatografu z bazami pików nie nada...........:-(

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 13, 2014, 10:16:36 »
Kurcze, podziwiam...diety, harmonogramy no i "kreowanie ładnej rzeźby".
Moje "pięć groszy", diety brak(wiecznie głodny-z wyjątkiem pieciu minut po obiedzie),
systematyczność-ładnie ale tylko w planach potem, w natłoku dnia, gdzieś ginie.
A "masa" i "rzeźba" hmmm... ja z moimi 68kg to  nienachalnej budowy jestem, zwykły czerstwy biegacz, czasem triathlonista.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2014, 10:21:39 wysłana przez aqarel »

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 13, 2014, 11:21:04 »
można by się przyjrzeć kwasowi ursolowemu, podania głoszą, że też może mieć ciekawe efekty
http://slawomirambroziak.pl/legalne-anaboliki/kwas_ursolowy_krok_w_kierunku_bezpiecznych_sterydow/

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 13, 2014, 18:56:05 »
docent, a zróżnicowana dieta nie wystarczy? kwas ursolowy znajduje się w jabłkach, soku brzozowym(polecam), wielu ziołach, gorzej ze znalezieniem informacji w jakich ilościach :(

z tego co czytałem to kreatyna i białka serwetkowe działają - informacja potwierdzona wieloma badaniami.
BCAA już nie do końca, wyniki badań maja sprzeczne wyniki ???

Ja wychodzę z założenia ze wszystko co syntetyczne jest gorsze i jakiś znak po sobie pozostawi, duże ilości jedzenia tez pewnie szkodzą, ale to mnie mniej martwi, pochodzę ze wsi, mam bardzo dobry dostęp do wysokiej jakości produktów spożywczych.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 14, 2014, 09:20:22 »
W artykule ,,Ultrasound-assisted extraction of oleanolic acid and ursolic acid from Ligustrum lucidum Ait" pana En-Qin Xia wraz z zespołem ekstrakcję prowadzą 95% etanolem z ligustra lśniącego z czasopisma Ultrasound Sonochemistry
 a wniosek płynie z artykułu następujący:  The optimal extraction conditions were 95% ethanol, the ratio of material to liquid at 1:20, and extraction for 10 min at 40
C under ultrasonic irradiation. Under the optimal conditions, the
yields of oleanolic acid and ursolic acid were 6.3 ± 0.25 and 9.8 ± 0.30 mg/g, respectively.

teraz lecę zatem szukać kępy Ligustra w chinach  ;D
aczkolwiek wiadomo, że używamy etanolu  ;), ale stężenie oznaczają wzorcami na HPLC a to już dla mnie NASA >:(

jest też art z czasopisma Food Chemistry pt,,Isolation of ursolic acid from apple peels by high speed counter-current chromatography" pana Rosa T.S. Frighetto i reszty. Używali też etanolu przez 15 h. A oczyścili to sobie wysokosprawną chromatografią (czyli tym co każdy zielarz powinien mieć schowane w szafie ;) ) ale chyba najważniejsze, The Fuji and Smith varieties were aver-aged the same (0.77 and 0.82 mg/cm2, respectively), but the Gala apple presented a lower total value, as well as the lowest concentration per surface area (0.21 mg/cm2).

czyli spityt się nada
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2014, 09:47:06 wysłana przez docent »

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 14, 2014, 10:39:24 »
Docent,  ekstrakcję robić w wanience ultradźwiękowej, na allegro wanienki po 70 zł.

Qrde, Panowie, udławiłabym się własną śliną... ;D ;D ;D
Dobrze, że nie piłaś kawy bo klawiatura i monitor do czyszczenia  ;D .
Jak faceci dyskutują o swych ciałach to płeć piękna, zazwyczaj, pokłada się ze śmiechu.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2014, 10:41:18 wysłana przez aqarel »

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 14, 2014, 12:05:07 »
a niech się pokłada hehehe tylko później niech nie piszą lub mówią ,że:,, oooooooo mój stary to nic z sobą nie robi a z wyrka to spada, z dwóch stron jednocześnie"
ja to jak będę miał 70 lat to chcę udowodnić, że i w starym drzewie mocny korzeń drzemie :-D

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 14, 2014, 12:25:48 »
Jak u Hemingwaya:
Stary człowiek i "może" ;)
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline Dondarrion

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 14, 2014, 12:31:46 »
Ja kiedyś od pewnego mężczyzny usłyszałam " im starszy jednorożec, tym twardszy jego róg".
Pięknie ;)
I am back to save the universe

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 14, 2014, 14:15:34 »
a niech się pokłada hehehe tylko później niech nie piszą lub mówią ,że:,, oooooooo mój stary to nic z sobą nie robi a z wyrka to spada, z dwóch stron jednocześnie"
ja to jak będę miał 70 lat to chcę udowodnić, że i w starym drzewie mocny korzeń drzemie :-D

Zacytuję coś z pamięci, leciało to tak " dobrze zbudowany facet to ten,który o siebie dba"
a ci co spadaj z wyrka, jednocześnie z dwóch stron, to są rozpieszczani przez żonki :) .
I nie żebym winił kobietki, co to, to nie...po prostu mężczyźni potrzebują opieki :) a zjedzą wszystko
co znajdą na talerzu(wyuczone posłuszeństwo).

Dondarrion, to był erotoman-gawędziarz... niegroźny osobnik.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2014, 16:00:06 wysłana przez aqarel »

Offline Dondarrion

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 14, 2014, 14:21:42 »
Dokładnie. To był osiemdziesięciolatek przynajmniej od dziesięciu przykuty do łóżka. Nie można się było gniewać:)
I am back to save the universe

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 14, 2014, 17:14:39 »
jest też art z czasopisma Food Chemistry pt,,Isolation of ursolic acid from apple peels by high speed counter-current chromatography" pana Rosa T.S. Frighetto i reszty. Używali też etanolu przez 15 h. A oczyścili to sobie wysokosprawną chromatografią (czyli tym co każdy zielarz powinien mieć schowane w szafie ;) ) ale chyba najważniejsze, The Fuji and Smith varieties were aver-aged the same (0.77 and 0.82 mg/cm2, respectively), but the Gala apple presented a lower total value, as well as the lowest concentration per surface area (0.21 mg/cm2).

czyli spityt się nada

to co naleweczka ze skórek ? ciekawe jak wypadają renety.

ostatnio zastanawiałem się nad pójściem taka drogą:

Kiedyś poznałem Bułgarskiego sztangistę amatora którego wiedza na temat dietetyki była naprawdę zasobna. Otóż jegomość ten powiedział mi ( ważył jakieś 135 kg.- względnie odsuszony , bardzo silny , wycisk na poziomie 290 kg.) że raz w tygodniu ( w jego przypadku to był piatek ale to wynikało tez z jego bardzo chrześcijańskiej natury) jada same jabłka w celu usprawnienia przemiany materii i wyczyszczenia organizmu. Pamietam jak zastosowałem to po raz pierwszy ( ostrzegał mnie że pierwszy raz nie bedzie lekki), człowiek który żył i zyje z posiłkami organizowanymi w pojemnikach jedzonymi o okreslonej porze- mozesz sobie to wyobrazić. Przeciągnęłem cały dzień jedząć wciąż jabłka ( około 2 kg) , nastepnego dnia czułem się fantastycznie : pusty żołdek , wyborny apetyt  tak jakbym wyrzucił zbędny balast ... Obecnie każdy wtorek jest zarezerwowany na dzień jabłek. Kiedyś na taki artykul natkęłe sie w kif-ie który napisał niejaki Peter Fort ( moge sie mylić z nazwiskiem) zachwalał jeden dzień głodówki szczxegolnie dla ludzi uprawiajacych sporty siłowe , że daje to nowy wymiar diety i ciała...

najprawdopodobniej tak zrobię :)

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 14, 2014, 18:43:24 »
to co naleweczka ze skórek ? ciekawe jak wypadają renety.

Zmierzamy ku alkoholizmowi, już wolę jabłka przez cały dzień jeść...zakupiłem trzy worki
w sadzie.Te zakupione wcześniej zaczynają się marszczyć, trzeba zajadać.