Opis:
"Naturalna mikstura pobudzająca wzrost masy mięśniowej - Mixtura anabolica: nasiona kozieradki - 2 części, nasiona wiesiołka - 1 część, korzeń żywokostu - 1 część, korzeń mydlnicy - 1 część, ziele rdestu ptasiego - 1 część, ziele lebiodki - 2 części, ziele lucerny (lub nasiona soi) - 2 części, plecha morszczynu Fucus lub listownicy Laminaria - 1 cz. Surowce wymieszać, w razie potrzeby przemielić. Na każde pół szklanki mieszanki roślinnej dać 200 ml gorącego alkoholu 40-60% (rozcieńczony spirytus, wódka czysta). Odstawić w zamkniętym słoju na 7-10 dni, przefiltrować. Na każde 100 ml uzyskanego wyciągu ziołowego dać 100 ml miodu, 4 łyżki pyłku kwiatowego, 4 rozgniecione drażetki Vitaralu, 2 żółtka jaja kurzego oraz witaminę E w kroplach (10 ml). Składniki wymieszać bardzo starannie. Zażywać 2 razy dziennie po 3 łyżki. Równocześnie przyjmować odżywkę aminokwasową (np. Salvimulsin MCT 800, ProSobee 1, 2, Proten Plus). Do preparatu można dodać także płynny wyciąg z aloesu (lub sok aloesowy), albo też sok (nalewkę) z babki lub pokrzywy, które działają stumulująco i aktywująco na układ immunologiczny i procesy syntezy białek (na podaną proporcję - 50 ml) oraz procesy hemopoezy (tworzenia krwi). Mikstura pobudza syntezę białek tkanki łącznej i mięśniowej, zwiększa retencję azotu, przyśpiesza regenerację wszystkich tkanek, działa odżywczo, wzmacniająco i odtruwająco. Składnikami czynnymi są prekursory sterydowe, flawonoidy, sitosterole, aminy, aminokwasy, fosfolipidy, terpenowe i sterolowe aktywatory uwalniania liberyn oraz hormonów sterydowych. Nie wywołuje objawów ubocznych. U kobiet nasila laktację."
Przepis z
http://luskiewnik.strefa.pl/farmakologia/trigonella.htmTo mój pierwszy post na forum

wiec jako amator mam kilka pytań:
1. Odmierzając "2 części" danego ziela robić to objętościowo czy wagowo ?
2. Jak najlepiej podgrzewać alkohol ? przelać do garnka i podgrzać czy lepiej wstawić zakręcona butelkę do wody, następnie podgrzać wodę ?
3. Zioła rozdrobnić czy po prostu ubić? tak żeby wszystkie były zanurzone w alkoholu.
4. "Na każde 100 ml uzyskanego wyciągu ziołowego dać 100 ml miodu, 4 łyżki pyłku kwiatowego, 4 rozgniecione drażetki Vitaralu, 2 żółtka jaja kurzego oraz witaminę E w kroplach (10 ml)" - jeśli nie dodam drażetek Vitaralu oraz witaminy E w kroplach czy mikstura dalej będzie spełniać swoje zadanie ? - nie jestem zwolennikiem tabletek w żadnej formie

5. Jeśli połączę wyciąg ziołowy z miodem, pyłkiem i żółtkami jajek - nie zepsuje mi się to szybko?
6. Czy ktoś z Was stosował ta miksturę ?
Jestem laikiem jeśli chodzi o takie sprawy, stad niektóre pytania mogą wydawać się głupie

proszę o odpowiedź na powyższe punkty, sugestie jakie zioła warto stosować w sporcie jako zamiennik nienaturalnych wspomagaczy też mile widziane

pozdrawiam