Autor Wątek: Zioła na oczyszczanie organizmu z pasozytów takich jak grzyby?  (Przeczytany 6761 razy)

Offline komendakrzepice

• Nowy
  • *
Witam.Jestem początkujący i chciałbym się zająć leczeniem ziółkami konkretnie chodzi o choroby takie niedoczynność tarczycy,zachwiana równowaga, choroby psychiiczne i usuwanie grzyba z organizmu i choruję na refluks żołądkowo-przełykowy jakie są potrzebne zioła i jak je sporządzić .Proszę o pomoc

Offline Vereinigten

• Dużo Pisze
Odp: Zioła na oczyszczanie organizmu z pasozytów takich jak grzyby?
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 14, 2013, 01:55:29 »
Kogo leczyć? Siebie czy innych? Ich waga? To wbrew pozorom ważne przy dawkowaniu.
Blog o roślinach leczniczych i ich wykorzystaniu. http://www.manualzielarski.pl/

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 14, 2013, 11:10:20 »
Jeśli to wszystko jest u jednej osoby, to ta osoba ma rzeczywiście problem. Jeżeli to jest u różnych osób, to nadal byłoby fajnie więcej się o tych osobach dowiedzieć i ich problemach.

Rozumiem, że te osoby mają swoje problemy zdiagnozowane medycznie.

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że na przykład refluks jest związany z problemami neurologicznymi i psychicznymi, bo jak jest złe trawienie, to witaminy się nie wchłaniają, a brak witamin może powodować problemy z tkanką nerwową - i tak dalej.

Nie da się leczyć pojedynczych chorób.

Pozdrowienia :-)

Offline komendakrzepice

• Nowy
  • *
Leczenie ziołami na różne dolegliwości
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 14, 2013, 23:31:22 »
Witam.Jestem nowym użytkownikiem tego forum bo wczoraj się zarejestrowałem i ciekawi mnie leczenie dolegliwości ziołami a mam takie choroby jak autyzm,refluks żołądkowo-przełykowy,depresję, lęki,niedoczynność tarczycy, osłabienie wiosenne znużenie i chciałbym usunąć grzyby z organizmu bo mam w miejscach intymnych i usunąć z toksyn ii jakie będą mi potrzebne zioła i jak sporządzić.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 15, 2013, 10:39:37 »
Teraz jak to połączyłam, to widzę zaskres Twoich problemów. No... nie zazdroszczę...
Grzybica wskazuje na problemy ze złym składem flory bakteryjnej w organiźmie.

Napisz, proszę, czy i jakie bierzesz leki? Zaczniemy od ich przeglądu.

Offline komendakrzepice

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 16, 2013, 23:12:33 »
Biorę leki np: na refluks polprazol 20mgna niedoczynność tarczycy to Letrox 20mg a na choroby psychiczne to Absenor,Promazin,Miansec,Chlorprothixen Zenitiva i jeszcze bym pottrzebował ziół na zmęczenie i osłabienia i na zachwianą równowagę.Proszę o pomoc

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 17, 2013, 13:14:02 »
Niestety, wydaje mi się, że osłabienie to wynik działania leków. Nie ma sensu kombinować z ziołami, jeśli one mają zwalczać skutki działania leków, a nie chorobę.

Mam propozycję, abyś pokazał listę leków w aptece i poprosił o propozycję, które z nich trzeba by było wyeliminować lub zastąpić. Jak już propozycję dostaniesz, to pójdź z tym do lekarza prowadzącego i porozmawiaj z nim o tym. Myślę, że część leków można spokojnie powoli odstawić, bo jest tego po prostu dużo.

A tak na marginesie: jak się objawia Twój autyzm i problemy psychiczne?

Basia

Offline komendakrzepice

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 17, 2013, 23:35:36 »
Mój autyzm się objawia że jestem zamknięty w sobie a osłabienia to jak nie brałem też były .I nie ma żadnych ziół na niektóre moje dolegliwości.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 18, 2013, 08:32:06 »
niedawno cytowałam amerykański zachwyt nad zbawiennym działaniem oliwy magnezowej /oleju magnezowego przy autyzmie. Doktor zdecydowanie twierdzi, że problemy nerwowe są przeważnie wywołane brakiem magnezu. Spróbuj może tej techniki - kąpiele, nacieranie, spożywanie chlorku magnezu.
http://vimeo.com/16994976
« Ostatnia zmiana: Maja 18, 2013, 08:36:02 wysłana przez ineslik »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 18, 2013, 19:35:17 »
Mój autyzm się objawia że jestem zamknięty w sobie a osłabienia to jak nie brałem też były.

To tym bardziej bym proponowała, abyś zrobił przegląd swoich leków z jakimś fachowcem.
Moim zdaniem jest tego za dużo, szczególnie, jeśli problemem jest zamknięcie.
Wystarczy przeczytać z internecie teksty ulotek - osłabienie jest typowym skutkiem ubocznym ich stosowania.

Pójdź rano do apteki, kiedy jest mało ludzi i porozmawiaj z pracownikami. Apteki często są w programi monitoringu działania leków, więc bardzo możliwe, że po pierwsze zostaniesz wysłuchany.

Ja od siebie do rady Inez bym jeszcze dodała, że problemy neurologiczne mogą się pojawić przy problemach z trawieniem i wchłanianiem - jeśli witaminy się nie wchłaniają, to jest awitaminoza, nawet, jeśli posiłki są pełnowatrościowe.

I nie ma żadnych ziół na niektóre moje dolegliwości.

Wystarczy, jeśli znajdziemy choć część :-)

Basia

Offline komendakrzepice

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 18, 2013, 23:37:48 »
I jeszcze mam depresje,lęki,znużenia i zachwianą równowagę.A gdzie ten chlorek magnezu można kupić

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 20, 2013, 10:21:40 »
Myślę, że na Allegro:
http://allegro.pl/chlorek-magnezu-szesciowodny-farmaceutyczny-600g-i3197635274.html
to jest dość rozsądna opcja: porządne pudełko, a zawartość na długo wystarczy.

Ja jednak nadal bym proponowała zrobić remament w lekarstwach.

Kiedyś był tu na forum młody chłopak Lukaszenka. Moze poczytaj jego historię:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=1130.0