Autor Wątek: sterydy  (Przeczytany 16870 razy)

Offline monika b.

• Więcej Pisze
Odp: sterydy
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 06, 2013, 22:08:19 »
To ja jeszcze mam prośbę odnośnie kwiatu czarnej porzeczki - nie mogę znaleźć niczego na ten temat, skąd wziąć informacje?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 06, 2013, 23:27:49 »
O porzeczkach mieliśmy w Międzyborowie, postaram się jutro wrzucić jakiś z tego skrót myślowy. Medycznie można brać w podobnych celach jeszcze agrest i czerwoną porzeczkę, białej nie.

Ogółem należy zbierać młode listki i pączki kwiatowe i je zamrozić na później lub zrobić z nich nalewkę na spirytusie około 70% w stosunku 1:5.

Suszyć listki też oczywiście można - w końcu jest to źródło witamin.

Pozdrowienia :-)

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 07, 2013, 09:07:38 »
bardzo prosimy  :)

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 07, 2013, 10:01:43 »
O maceracie glicerynowym z kwiatu czarnej porzeczki dowiedziałam się z książki "20 kropli na 70 chorób"?- aktualnie ja pożyczyłam, nie pamiętam autora (Niemiec), gdzieś pisałam o niej na forum.

Offline Wacek

• stary winiarz Białystok
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 07, 2013, 11:56:18 »
O maceracie glicerynowym z kwiatu czarnej porzeczki dowiedziałam się z książki "20 kropli na 70 chorób"?- aktualnie ja pożyczyłam, nie pamiętam autora (Niemiec), gdzieś pisałam o niej na forum.

Bruno Vonarburg  - str 85 - nieżyt oskrzeli, str 82 - nieżyt nosa, str 99 katar sienny -"Gemmomacerat: zaleca się 1-2 razy na godzinę wstrzykiwać doustnie gemmomacerat z pączków czarnej porzeczki (Ribes nigrum) aż do uzyskania poprawy ."

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 07, 2013, 14:50:42 »
Dzięki.

Offline monika b.

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 20, 2013, 20:15:44 »
Od 5-go maja zażywam te nieszczęsne sterydy. Odżyłam, muszę to przyznać, ale jeszcze mam problemy z mówieniem i jedzeniem. Staram się dobrze odżywiać, dbać o wątrobę i przygotowywać się do późniejszych kuracji ziołowych (teoretycznie, czyli masa czytania i szperania).
Pozdrawiam serdecznie, trzymajcie kciuki :)

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 20, 2013, 21:11:49 »
To jak żona kiedyś wróciła do życia po cyklosporynie, potężna dawka. Osłonowo wiele dał ostropest. Później doszliśmy do ziół i to było najlepsze. Ale trzeba wygasić stan ostry - w przewlekłym najlepsze są zioła. W wielu chorobach tak jest na pewno - a ja wierzę, że we wszystkich ;)
Różnice, głupcze!

Offline Dana

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 20, 2013, 23:33:42 »
Jednym słowem trzeba zacząć od wzmocnienia systemu immunologicznego, dobrym zestawem  i propozycją w kolejności jest Pau darco, Vilcacora i na koniec najważniejszy suplement Ojibwa, uzupełniająco też ważny specyfik krzem organiczny OrSi - szarpnie trochę po kieszeni ale jest to zestaw bardzo skuteczny w działaniu, zanim jednak zaczniesz się leczyć proponuję Paraprotex albo Vermox aby odciążyć organizm z pasożytów. Teraz jest bardzo dobry czas by im dokopać i się ich pozbyć, zbliża się pełnia księżyca.

http://allegro.pl/ojibwa-herbal-extract450mg-poprzednio-esiak-180k-i3240614744.html

Offline Adrian Budek

• CRAZY HERBALIST
  • Mało Pisze
  • **
    • Zapraszam na swój FanPage
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 21, 2013, 11:41:46 »
Huh Trochę mnie tu nie było, ale na tą sprawę zwróciłem uwagę.
O co dokładnie chodzi bo nie jestem w temacie?
8) ░▒▓█ Zapraszam na swój FanPage KLIKNIJ! █▓▒░ 8)

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 21, 2013, 13:36:01 »
Monika B. wzięła steryd, bo dopiekał jej liszaj płaski.

Z tym vermoxem to też nie ma co "na pałę" - o ile alergia u dzieci często wiąże się z owsikami, o tyle liszaj płaski u dorosłych chyba już niekoniecznie. Nie jestem też wielbicielem najzwyklejszych, pospolitych ziół w postaci kosztownych wyciągów - skoro rosną całkiem za darmo na łące ;)
Różnice, głupcze!

Offline monika b.

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 26, 2013, 09:48:42 »
Prawie dwa miesiące kuracji i już odczuwam negatywne skutki zażywania sterydów.
Śluzówki nadal takie sobie, a rozdrażnienie i wewnętrzny niepokój zaczynają narastać. Trudno mi się zmobilizować do najprostszych czynności. Takie objawy towarzyszyły mi podczas każdej sterydowej terapii.
Za tydzień wchodzę z lekami ajurwedyjskimi. Będę je zażywała przez kilkanaście tygodni - zobaczymy. Cóż mam do stracenia.
Pozdrawiam serdecznie.

Offline Katarzyna

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 26, 2013, 10:01:45 »
Moniko, tez możesz mieć "przełomy", ale nie sądze, że az takie. Co będziesz brała?

Offline monika b.

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 26, 2013, 14:34:39 »
nie ma tych leków na polskim rynku - rog nashak, pevitrayur, duranim, altikon i subidan oil. Nie wiem, czy nie popełniłam błędów w nazwach ;)
Przepisał mi te leki dr Naveen Gupta, u którego byłam w Ayur Garden w Lanckoronie. Szczerze mówiąc budził zaufanie, widać było, że ma wiedzę rozległą, również obejmującą medycynę zachodnią.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 26, 2013, 14:54:51 »
Moniczko!
Napisz proszę coś więcej o tej wizycie u lekarza ayurvedyjskiego. Chodzi mi o przebieg i jak Cię badał.
Pozdrawiam
Ewa