General Category > Fitoterapia immunologiczna.

katar alergiczny

(1/3) > >>

tusia221:
Chciałam zastosować czarnuszke i kurkume w kapsułkach u dziecka,ma non stop zatkany nosek,oprocz nocy,nic nie pomaga,tylko czy jak bede podawac razem te ziolka to czy nie przesadze?

zulu:
Czytałaś co o dziecięcych alergiach pisała Mama ?

http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=737.15

Może tu będzie rozwiązanie problemu ?

skryba:
Może spróbuj podawać swojemu dziecku przez jakiś czas rumianek i dziurawiec świetnie działają na katar alergiczny i swędzenie skóry są to lekkie zioła i nie powinny dziecku zaszkodzić.

Sam latem cierpię na dolegliwości alergiczne rumianek i dziurawiec to u mnie podstawa zawsze mi pomagają.

Szczególnie polecam kąpiele z rumianku świetnie działają na wysypki alergiczne,katar i swędzenie skóry jeżeli dziecko nie lubi popijać ziółek to kąpiel rumiankowa jest tym bardziej dobrym rozwiązaniem :) .

kaminskainen:
Dziurawiec w sprawach alergicznych się potwierdza i jest powszechnie zalecany. Podaję od prawie 2 tygodni żonie wraz z przetacznikiem i wrzosem (wcześniej zamiast wrzosu krwawnik i/lub arcydzięgiel) i wygląda na to, że pomaga jej utrzymać bardzo przyzwoity stan. Pogorszenie wygląda dziś jak dawniej - polepszenie :)
Arcydzięgiel jest też godny uwagi w takich sprawach wg moich obserwacji i prób, ale nie wiem jak tam z dziećmi - to mocna rzecz ;D

tusia221:
Dac sobie spokój z czarnuszką?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej