Autor Wątek: Co na sen ?  (Przeczytany 10782 razy)

Offline stratus

• Nowy
  • *
Co na sen ?
« dnia: Maja 14, 2010, 07:25:16 »
Mam straszne problemy z zasypianiem. Zaraz po polozeniu sie do lozka, oczy zaczynaja mnie bolec,momentalnie wysycha mi rogowka i musze wkrapiac krople, mam jakies skoki cisnienia(blyski w oczach), drgania miesni itp. Dodam,ze melisa nie dziala, moge ja pic litrami i nic :( Jak juz zasne to i tak budze sie 4-5 rano i juz dalej spac nie moge. To juz trwa ponad rok wiec jestem lekko wykonczony. Staram sie juz stosowac cwiczenia przed snem, wietrzyc pokoj, ciepla kapiel  itp. ale malo pomaga. Moze szanowni forumowicze maja jakies pomysly godne wdrozenia? Pozdrawiam

Offline halina1

• Dużo Pisze
Odp: Co na sen ?
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 14, 2010, 10:24:26 »
Olej rycynowy położony na powieki ułatwia zasypianie.
Ale nie tylko na powieki. Posmarowanie watroby, nerek , jamy brzusznej.
Naprawdę działa.
Z ziół najlepiej działa samodzielnie zrobiony wyciąg alkoholowy z serdecznika,  10 ml do pół szklanki wody 2 razy dziennie.
Wspomaga usypianie napar z wiązówki błotnej.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 14, 2010, 10:43:52 »
A co na błyski w oczach mówi okulista?
Pozdrowienia :-)

Offline stratus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 14, 2010, 14:16:32 »
Blyski, no coz okulisci nic nie widza ale ja podejrzewam,ze sa to mikrowylewy bo zaraz po nich pojawily mi sie mety w ciele szklistym. USG nie pokazuje krwawien i przedarc siatkowki wiec na razie nic nie robia tylko zalecaja kontrole. Zwiedzilem pol Polski i okulistow z gornej polki i nic. Zastosuje ten olej rycynowy na oczy i zobacze. Dzieki za rade.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 14, 2010, 15:41:27 »
A jak z kręgosłupem, cukrzycą, cholesterorem, lipidami i ciśnieniem?
Rozumiem, że okuliści nie widzą ewentualnej jaskry.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 14, 2010, 19:16:01 »
Hej

Nie miałeś ostatnio  jakiegos wypadku, stłuczenia ,złamania czy jakiegos przykrego zdarzenia które silnie odcisnęło pietno? A może pracujesz lub masz stały kontakt z chemikaliami (pyły , opary) ? Sprawdź czy w rodzinie chorowano na oczy. Nie ignorowałbym sfery nerwowej (stały stres potrafi uszkodzic każdy narząd.....)Z ziół do picia polecam chmiel.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2010, 05:57:37 wysłana przez freshbynature »
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline stratus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 17, 2010, 21:19:48 »
Basia, co do jaskry to byly podejrzenia bo cisnienie ksztaltuje sie na granicy normy 20-21mm/Hg ale okulisci zgodnie mowia,ze nawet jesli to bylaby jaskra to przy takich cisnieniach nie dawalaby takich objawow. Co do ogolnego stanu psychicznego to jest kiepski bo od ponad roku mecze sie z jakas dolegliwoscia(podejrzenia padly na SM ale po czystych MRI zasugerowano neuroborelioze). No coz chcialem zastosowac oklady na oczy z oleju rycynowego ale znalazlem wiele postow ludzi ktorym takie oklady bardzo podraznily oczy. Powalcze z melisa i chmielem ale moge pic je litrami i zadnej reakcji :( Kregoslup tez boli ale w trakcie lezenia bol przechodzi. Na razie traktuje moj kregoslup cwiczeniami i poleconym tutaj Biszolinem.
Pozdrawiam

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 18, 2010, 11:39:29 »
Witam :-)
Czy melisę pijesz z torebek, czy sypaną? Pij sypaną, niestety torebkowa jest już bez olejków eterycznych.
Niestety, proces technologiczny robienia torebek zepsuje nawet najlepszy surowiec: aby zioła nie pyliły przy mieleniu, to się je zwilża, a po zmieleniu szybko suszy, aby się nie zaparzyły...
Jeżeli masz możliwość, to kup kilka krzaczków melisy doniczkowej w większym sklepie spożywczym i wysadź w ogrodzie. Jak będziesz obcinać łodyżki z liściami, to nie będzie pędów kwiatowych, ale to nie szkodzi. Melisa dobrze zimuje, jak się już zakorzeni.

Wydaje się, że możesz spróbować ogólnych ziół oczyszczających krew i odtruwających. Teraz jest duży wybór: listki brzozy, maliny, topoli, osiki, skrzyp, pokrzywa, mlecz i masa innych.

Zgłoś się do Gumppka - on ma nalewki ze szczeci. Według Chińczyków to leczy stawy, a według niektórych Amerykanów wyciąga z boreliozy.

Pozdrowienia i powodzenia :-)

Offline stratus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 18, 2010, 18:06:25 »
A no wlasnie glownie pije ziola FIX i tutaj jest chyba problem. Postaram sie kupic melise luzem.

Offline bapona

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 19, 2010, 23:06:23 »
Witaj :)
Te błyski i męty w oczach, "piasek", problemy z normalnym spaniem - to jeden z objawów boreliozy. Wiem, bo miałam przez dłuższy czas na początku, gdy jeszcze nikt u mnie o bb nie mówił. Leczyłam przez dwa lata jako jaskrę, ale bez efektów.
Jeśli nie stosowałeś antybiotyków typowych przeciwko bb, to masz szansę, że badanie (np. Western Bloot w dowolnym labie lub w Poznaniu CB DNA; dobry jest też lab przy Instytucie Medycyny Wsi w Lublinie ) może wykazać krętki. Ale generalnie dobry lekarz stwierdza bb po objawach (ŻADNE badanie nie daje 100% potwierdzenia lub wykluczenia tej choroby).
Mi bardzo pomaga stosowanie ziół podanych przez dra Różańskiego - funkcjonuję w miarę normalnie.
Gdy będziesz miał właściwą diagnozę - to ważne jest, aby jak najszybciej rozpocząć leczenie. Tej choroby naprawdę nie można zostawić. Ona nie  przechodzi, tylko rozwija się dalej.
Pozdrawiam :).

Offline stratus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 20, 2010, 09:50:29 »
No wlasnie, ja tez bralem juz wiele kropli na jaskre ale bez efektow :( Zreszta mam bole miesniowo-stawowe ktore pojawily sie na krotko przed bolem oczu wiec latwo to polaczyc. Mam tez mrowienia i dretwienia ale to wiazalbym z podraznieneim stawow  i korzeni nierwowych. Pytanie nie zwiazane z fitoterapia ale czy bralas cefalosporyne ?

Offline bapona

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 20, 2010, 14:03:55 »
Nie. Ale długi cykl leczenia abxami przeszedł mój syn. Miał wlewy biotraxonu trzykrotnie w ciągu dwóch lat.
Bóle stawów, mrowienia, drętwienia to również typowe dla neuroboreliozy :(. I jeszcze np. trzeszczenie szyi - strasznie mi to dokuczało, gdy siedziałam w nocy przy komputerze i słyszałam to trzeszczenie!!
Na stawy pomaga (przynajmniej mi) olejek (Lyme Essence Oil) i w dużych ilościach kurkuma (ale nie polecam tej sproszkowanej, spożywczej, gdyż producenci często dodaj a do niej glutaminian sodu, aby wzmocnić smak). Można też zrobić nalewkę z kurkumy (patrz H. Różański).
Pozdrawiam :)
B.

Offline stratus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 21, 2010, 07:08:19 »
Sluchaj mam jeszcze jedno pytanie czy na chwile obecna masz poprawe, tzn czy nadal bola Cie oczy i czy masz te nieprzyjemne blyski ?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 21, 2010, 17:08:13 »
A ja polecam olej rycynowy, mimo wszystko.
Smarowanie powiek, może jest uciązliwe, szczypie jak się dostanie do oczu (można położyć zwilzony wacik) ale posmarowanie twarzy, daje piękną cerę a do tego działa na oczy.
Na zasypianie pomaga samo smarowanie watroby i śledziony.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 21, 2010, 22:08:52 »
Czy używałeś żelu świetlikowego na oczy?
W aptekach można kupić w różnych kombinacjach z aloesem i chyba nagietkiem od różnych firm. W wielu przypadkach pomaga szczególnie ludziom, którzy mają za dużo komputera i jest bez recepty.
Poza tym czy i jakie robiłeś okłady na oczy? Też jest wybór: herbata, rumianek, nagietki... dużo...