Wszystko to o boreli wiem, cytat, który przytoczyłeś jest bardzo uproszczony- są leki na różne formy bakterii boreli, w tym na cysty, na formę L bez błony komórkowej, także na biofilm. Oczywiście nie każdy decyduje się na takie leczenie.
Ja stosuję pulsy, nie wiem czy zauważyłeś. To jest inna filozofia leczenia niż ciągłe podawanie abx, które uwzglednia ten długi podział. Poza tym gdyby abx miały pomóc stosowałabym i 1,5 roku gdybym mogła. I wiele osób tak robi, jednym pomaga, innym nie. Więc dla mnie to bez sensu pisanie, ze Ty byś tak nie zrobił. Ja tak zrobiłam, Ty inaczej, piszę tylko o swoim doświadczeniu z leczeniem bb. Dla każdego coś innego

Poza tym koinfekcje to inne leczenie i inne bakterie niż borelia.
Rozumiem, że nie każdy ma wybór, ja w tym momencie mam, dobrze reaguję na abx a co będzie dalej nie wie nikt. Nie chciałam czekać dłużej widząc, ze choroba postępuje. Z sercem to nie jest zabawa, tak jak u Ciebie przestały działać abx tak widać u mnie nie dość działały zioła. Są osoby wyleczone/zaleczone abx, sa osoby którym pomogły zioła. Piszę jedynie o swoim doświadczeniu. Może przystopuję borelię abxami i wrócę do ziół, wiem tyle ze u mnie w tym momencie choroby same zioła nie powstrzymały rozwoju choroby a doszły nowe objawy. W początkowym, wczesnym etapie choroby gdy ugryzie kleszcz abx bardzo często powodują całkowite wyleczenie.
Życzę dużo zdrówka

P.S. Jako dobre kompedium udokumentowanej wiedzy o fizjologii boreli, koinfekcjach i holistycznym leczeniu polecam:
1. "Pokonać boreliozę" S.H. Buhner -naturalne sposoby zapobiegania i leczenia bb i koinfekcji, zioła, suplementy, trochę o abx.
2. "Prosto o diagnozie i leczeniu boreliozy, choroby z Lyme" Nicola McFadzen- podejście holistyczne, łączące leczenie abx, zioła, suplementy i wiele innych "wspomagaczy"
3. Forum Stowarzyszenia Chorych Na Boreliozę, gdzie ludzie dzielą się swoja wiedzą i doświadczeniem w zmaganiu się z tą chorobą, nowości, leczenie pulsami, diagnostyka itp. .
http://kleszcze.edu.pl/4. Spotkania z chorymi i lekarzem, takie spotkania odbywają się w różnych miastach, z różnymi lekarzami.