Autor Wątek: Nowotwór piersi.  (Przeczytany 89229 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Nowotwór piersi.
« Odpowiedź #90 dnia: Maj 23, 2017, 19:41:11 »
Kalina, teraz kwitnie, poza tym krzepliwość krwi poprawiają listki kasztanowca, buka, grabu i dębu, olchy, brzozy. Przy okazji są przeciwnowotworowe. One będą do wewnątrz i na okłady po rozdrobnieniu i zalaniu gliceryną

Rozejrzyj się dookoła siebie i oprócz tego do glicerynowej paćki dodaj gwiazdnicę, żywokost - liście, niezapominajki, listki leszczyny, klonu i jakąkolwiek babkę.

Z kwitnącego ziela czermieni błotnej (wkrótce będzie) zrób sobie nalewkę na etanolu 60%.

Powinni Tobie powiedzieć, czy to jest hormonozależne, czy nie.

Pozdrowienia :-)

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #91 dnia: Maj 23, 2017, 20:50:48 »
Ożywiam, niestety temat. Niestety, bo sama się muszę ratować :(  Czekając na wynik biopsji czytałam różne wątki, od tygodnia piję już zestaw ziół z nagietkiem, popijam miksturę dra Vogta. Teraz już wiem, że guzek w piersi jest złośliwy. Jutro poznam termin operacji, podejrzewam że niedługo. Proponowano mi operację oszczędzającą, ale po wielu rozmowach i rozmyślaniach, jestem zdecydowana na mastektomię z rekonstrukcją, jak się uda to jednoczesną.
Radioterapii na 99% nie będzie. Oby węzły okazały się czyste.

To z grubsza moja historia. Teraz przyznam się, że wpadłszy lekko w panikę, nie umiem się odnaleźć wśród wielu rad i sposobów na przeżycie tych dni, więc proszę raz jeszcze o rady. Co robić i co zażywać przed i po operacji. Zapamiętałam tylko krwawnik, jutro kupię i zacznę popijać. Rozumiem że to na dobre gojenie.  Co jeszcze?  Jak mogę sobie pomóc?

Przeczytaj o Q10 tutaj: http://www.imma-polska.pl/substancje-mitochondrialne/koenzym-q10-klucz-do-medycyny-mitochondrialnej/
Cytat stąd wzięty (z odnośnikiem do źródła): "Dość głośny był przypadek suplementacji koenzymem Q10 kobiet z zaawansowanym rakiem piersi. W jednym z badań otrzymywały one 90 mg dziennie, z niezłymi – ale nie rewelacyjnymi – wynikami. W pewnym momencie jedna z kobiet zdecydowała się na własną rękę zwiększyć dawkę do 390 mg. W ciągu miesiąca guz przestał być wyczuwalny podczas badania, a po następnym – również mammografia nie była w stanie wykryć żadnych zmian. Widząc to, kolejna kobieta w badanej grupie zwiększyła dawkę na własną rękę, do 300 mg. Jej guz również bardzo szybko znikł, wraz z nim – wszelkie przerzuty (2)."

Offline anavilma

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #92 dnia: Maj 24, 2017, 21:33:50 »
Kalina, teraz kwitnie, poza tym krzepliwość krwi poprawiają listki kasztanowca, buka, grabu i dębu, olchy, brzozy. Przy okazji są przeciwnowotworowe. One będą do wewnątrz i na okłady po rozdrobnieniu i zalaniu gliceryną

Rozejrzyj się dookoła siebie i oprócz tego do glicerynowej paćki dodaj gwiazdnicę, żywokost - liście, niezapominajki, listki leszczyny, klonu i jakąkolwiek babkę.

Z kwitnącego ziela czermieni błotnej (wkrótce będzie) zrób sobie nalewkę na etanolu 60%.

Powinni Tobie powiedzieć, czy to jest hormonozależne, czy nie.

Dzięki Basiu, tak zrobię.
Kalina u mnie przekwitła, ale listków wszelakich sobie nazbieram i namoczę. Termin mam na 7 czerwca, co prawda po dzisiejszej rozmowie z profesorem znów mam mentlik,  czy nie zrobić jednak tylko operacji oszczędzającej, eh miotam się trochę.

Jest on hormonozależny, wynika tak z biopsji. I co dalej z tym fantem ?

Offline anavilma

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #93 dnia: Maj 24, 2017, 21:52:58 »
Przeczytaj o Q10 tutaj: http://www.imma-polska.pl/substancje-mitochondrialne/koenzym-q10-klucz-do-medycyny-mitochondrialnej/

Dzięki. Brzmi zachęcająco. W sumie nie zaszkodzi zadziałać na draństwo z kilku stron.

Czy gdybym się zdecydowała na wycinkę oszczędzającą a potem radioterapię (to idzie niestety w pakiecie), mielibyście dla mnie jakieś rady ?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #94 dnia: Maj 24, 2017, 22:21:33 »
Jest on hormonozależny, wynika tak z biopsji. I co dalej z tym fantem ?

To by oznaczało, że trzeba unikać rzeczy estrogennych i estrogenopodobnych, które mogą zakłócać gospodarkę hormonalną.
Wiele się mówi o kosmetykach z parabenami, ale jeszcze trzeba pamiętać o wydrukach na papierze termoczułym (kwitki z kas fiskalnych), papier samokopiujący, folia, która się "sama klei" ("spożywcza" i opakowaniowa)

Nie wiem, co wymyślą lekarze - czy wypiszą blokadę hormonalną? Mężczyźni z problemami z prostatą dostają środki antyandrogenne.

Jeśli masz książeczkę po konferencji w Krośnie 2014, to tam coś było o hormonozależności i raku piersi. Ja jej nie mam, ale coś mi się tak obiło o uszy
http://www.pwsz.krosno.pl/gfx/pwszkrosno/userfiles/piotr.kuliga/medycyna_spis_tresci.pdf
Przynajmniej jest o diecie w spisie treści.
Na YouTube są niektóre wykłady z tej konferencji

Czy gdybym się zdecydowała na wycinkę oszczędzającą a potem radioterapię (to idzie niestety w pakiecie), mielibyście dla mnie jakieś rady ?

Teraz musisz się wzmocnić, a na czas terapii po prostu zapytaj, co wolno, a czego nie i od kiedy będzie można robić wszystko, co się chce.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #95 dnia: Maj 24, 2017, 22:22:07 »
Rzuć okiem na ten film (jest z tłumaczeniem):
szkoda, że nie wiedziałam tego jak mój mąż miał RT:
https://www.youtube.com/watch?v=6xn-6fupVmI
Postaram się odszukać w jednej z moich ważniejszych książek i przepisać Ci fragment dotyczący kąpieli z dodatkiem sody oczyszczonej. Stosują ją pracownicy elektrowni jądrowych w celu usuwania szkód spowodowanych promieniowaniem.
I jeszcze to:
http://www.igya.pl/srodki-lecznicze/produkty-lecznicze/667-roliny-do-walki-z-promieniowaniem-radioaktywnym

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #96 dnia: Maj 24, 2017, 22:23:55 »
No i czaga.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #97 dnia: Maj 24, 2017, 22:38:08 »
Temat raka piersi pojawia się też w kontekście niedoborów jodu: http://sekrety-zdrowia.org/skutki-niedoboru-jodu/
 i stąd wzięte:  "Jest niezbędny dla prawidłowej  pracy gruczołów wydzielania wewnętrznego: nadnerczy, przysadki mózgowej, gruczołów płciowych a także  trzustki, szyszynki i grasicy. Bierze udział w trawieniu, jest obecny w gruczołach ślinowych i błonie śluzowej żołądka. Niedobory prowadzą do nadmiernej produkcji śluzu, zmęczenia, hemoroidów, bólów głowy, migren, i nadmiernego rozrostu tkanki włóknistej."

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #98 dnia: Maj 25, 2017, 00:36:16 »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #99 dnia: Maj 25, 2017, 09:02:09 »
Przypominam link do wywiadu z prof. Burkową. Szybko w wielkim skrócie: ona mowi o badaniach rosyjsko-chińskich dotyczących zmian hormonalnych w piersiach. Doszli do wniosku, ze za te zmiany odpowiada niesprawna wątroba, nie usuwa zużytych hormonów i one z powrotem wracają do krwioobiegu (film od 28.00 min.)

http://bioliteurope.pl/wywiad-prof-walentyna-burkowa-wtv-niezalezna/

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #100 dnia: Maj 25, 2017, 10:00:28 »
Obiecałam Ci, więc piszę:
informacje z książki :"Odżywianie dla zdrowia" Paul Pitchford.
Autor jest dietetykiem i znawcą TMCH.
"Przed promieniowaniem może przeciwdziałać ochronnie glukozyd rutyna, występujący w gryce. Jabłka i świeże nasiona słonecznika zawierają pektynę, która wiąże pozostałości radioaktywne i pomaga usuwać je z organizmu. Lecytyna i glinka bentonitowa (bardzo skuteczna) także mają takie działanie. Dawka lecytyny to 1 łyżeczka dziennie. Glinkę bentonitową przygotowuje się, mieszając 25 g glinki ze 100 ml nieprzegotowanej wody. Miksturę trzeba pozostawić na około 8 godzin, po czym dokładnie wymieszać i taką glinkową wodę pić raz dziennie. W ciągu dnia należy przyjmować dużą ilość płynów. Glinkę bentonitową można zastąpić innymi jadalnymi glinkami, włączając w to francuską glinkę zieloną. Trzeba zauważyć, że radioaktywne izotopy z opadów nuklearnych i pewnych terapii leczniczych mogą nadal utrzymywać swą promieniotwórczą aktywność w ciele przez wiele dni, miesięcy, a nawet lat, w zależności od danego izotopu"[...]

"W celu zapoczątkowania odnowy komórkowej po oparzeniach spowodowanych wpływem promieniowania bardzo przydają się niezbędne kwasy tłuszczowe. Przyjmowanie oleju lnianego dostarcza takich właśnie kwasów tłuszczowych.[...]"

"Doskonałą kuracją zewnętrzną w przypadku każdego rodzaju narażenia na działanie promieniowania są kąpiele z dodatkiem soli morskiej i sody oczyszczonej. Metoda ta jest stosowana przez n iektórych specjalistów, zajmujących się promieniotwórczymi izotopami. Do wanny ciepłej wody dodaj po 400 gram soli morskiej i sody oczyszczonej, przebywaj w kąpieli 20 minut, po czym opłucz ciało chłodną wodą. W przypadkach poważnego narażenia na działanie promieniowania powtarzaj taką kąpiel przez miesiąc, trzy razy w tygodniu."

"Chemioterapia i naświetlania. Przed niektórymi wyniszczającymi skutkami stosowania tych terapii chronią minerały oraz algi występujące w kelpie i innych wodorostach. Wysuszone i sproszkowane soki z trawy pszenicznej lub jęczmiennej także przeciwdziałają negatywnym skutkom naświetlania promieniowaniem i oczyszczają organizm z pozostałości.
Według badań przeprowadzonych w Chinach korzeń traganka błoniastego (Astragalus membranaceus) przyśpiesza proces zdrowienia zarówno po chemioterapii, jak i po naświetlaniach."

Witamina B3 . Stosował ją Gerson.
Na temat leczenia niacyną jest cała książka.
Ja jej fragment przytoczyłam w tym wątku:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=4795.msg67076#msg67076

Bardzo wiele mogłabym napisać jeszcze w tym wątku. Zdaję sobie jednak sprawę co teraz przeżywasz. Przechodziłam przez to razem ze swoim mężem. Wiem, że potrzebujesz czasu, by okrzepnąć i zebrać w sobie siły do zawalczenia o swoje zdrowie. O powrót do równowagi psychicznej trzeba zawalczyć w pierwszej kolejności. Psychika ma kolosalne znaczenie dla zdrowia.
Jeżeli pacjent uprze się, że chce żyć, nawet medycyna temu nie przeszkodzi :).
Piszesz, że w pakiecie dają Ci radioterapię. Przypomnę, że nie jesteś niczyją niewolnicą, a tym bardziej systemu medycznego. To Ty i tylko Ty decydujesz jaką terapię wybierzesz i żaden medyk nie może Cię do niczego zmuszać. Każda decyzja musi być rozważona i dokładnie przemyślana.

Jak będziesz miała ochotę i przyjdzie na to czas podzielę się z Tobą informacjami na temat wspomagania organizmu po leczeniu onkologicznym. Pieczołowicie gromadzę je od ponad  ośmiu lat.
Ciepło pozdrawiam
Ewa
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2017, 10:02:52 wysłana przez ewula K »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #101 dnia: Maj 25, 2017, 11:24:29 »
Wykład z Krosna 2014:
https://www.youtube.com/watch?v=PB6nNdDdlfE
Fitoestrogeny w profilaktyce nowotworów - dr Ilona Kaczmarczyk

Zwykle jest tak, że po zakończeniu wszystkiego, co wymyśli medycyna, do Ciebie będzie należeć, aby spróbować zapobiegnąć nawrotkom. Jeśli lekarka proponuje operację oszczędną, to pewnie ma rację. Zwykle lekarze wolą wywalić więcej, na wszelki wypadek.

Jeśli masz na podorędziu gruszyczki (każdą), to też zbieraj.

Offline anavilma

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #102 dnia: Maj 25, 2017, 20:58:21 »
Dziękuję Wam wszystkim bardzo!  Już się zabieram za czytanie i oglądanie! 

Basiu, zaniepokoiłam się trochę tymi estrogennymi produktami. Czy sądzisz że soja, która
zawiera fitoestrogeny, powinna u mnie iść w odstawkę? Nie lada to byłkby kłopot dla weganki... 

Offline anavilma

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #103 dnia: Maj 25, 2017, 21:22:43 »
Tak na gorąco, znalazłam w sieci materiały z konferencji przywołanej przez Basię, może kogoś też zainteresują:

http://serwer1345953.home.pl/_prowyliczenie/doc/_new_page/konferencja_konin.pdf

Offline anavilma

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #104 dnia: Maj 25, 2017, 21:41:47 »
Obiecałam Ci, więc piszę:
informacje z książki :"Odżywianie dla zdrowia" Paul Pitchford.

(...)

Jak będziesz miała ochotę i przyjdzie na to czas podzielę się z Tobą informacjami na temat wspomagania organizmu po leczeniu onkologicznym. Pieczołowicie gromadzę je od ponad  ośmiu lat.
Ciepło pozdrawiam
Ewa

Ewo, bardzo Ci dziękuję za te wszystkie informacje. Na pewno się odezwę.