Obiecałam Ci, więc piszę:
informacje z książki :"Odżywianie dla zdrowia" Paul Pitchford.
Autor jest dietetykiem i znawcą TMCH.
"Przed promieniowaniem może przeciwdziałać ochronnie glukozyd rutyna, występujący w gryce. Jabłka i świeże nasiona słonecznika zawierają pektynę, która wiąże pozostałości radioaktywne i pomaga usuwać je z organizmu. Lecytyna i glinka bentonitowa (bardzo skuteczna) także mają takie działanie. Dawka lecytyny to 1 łyżeczka dziennie. Glinkę bentonitową przygotowuje się, mieszając 25 g glinki ze 100 ml nieprzegotowanej wody. Miksturę trzeba pozostawić na około 8 godzin, po czym dokładnie wymieszać i taką glinkową wodę pić raz dziennie. W ciągu dnia należy przyjmować dużą ilość płynów. Glinkę bentonitową można zastąpić innymi jadalnymi glinkami, włączając w to francuską glinkę zieloną. Trzeba zauważyć, że radioaktywne izotopy z opadów nuklearnych i pewnych terapii leczniczych mogą nadal utrzymywać swą promieniotwórczą aktywność w ciele przez wiele dni, miesięcy, a nawet lat, w zależności od danego izotopu"[...]
"W celu zapoczątkowania odnowy komórkowej po oparzeniach spowodowanych wpływem promieniowania bardzo przydają się niezbędne kwasy tłuszczowe. Przyjmowanie oleju lnianego dostarcza takich właśnie kwasów tłuszczowych.[...]"
"Doskonałą kuracją zewnętrzną w przypadku każdego rodzaju narażenia na działanie promieniowania są kąpiele z dodatkiem soli morskiej i sody oczyszczonej. Metoda ta jest stosowana przez n iektórych specjalistów, zajmujących się promieniotwórczymi izotopami. Do wanny ciepłej wody dodaj po 400 gram soli morskiej i sody oczyszczonej, przebywaj w kąpieli 20 minut, po czym opłucz ciało chłodną wodą. W przypadkach poważnego narażenia na działanie promieniowania powtarzaj taką kąpiel przez miesiąc, trzy razy w tygodniu."
"Chemioterapia i naświetlania. Przed niektórymi wyniszczającymi skutkami stosowania tych terapii chronią minerały oraz algi występujące w kelpie i innych wodorostach. Wysuszone i sproszkowane soki z trawy pszenicznej lub jęczmiennej także przeciwdziałają negatywnym skutkom naświetlania promieniowaniem i oczyszczają organizm z pozostałości.
Według badań przeprowadzonych w Chinach korzeń traganka błoniastego (Astragalus membranaceus) przyśpiesza proces zdrowienia zarówno po chemioterapii, jak i po naświetlaniach."
Witamina B3 . Stosował ją Gerson.
Na temat leczenia niacyną jest cała książka.
Ja jej fragment przytoczyłam w tym wątku:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=4795.msg67076#msg67076Bardzo wiele mogłabym napisać jeszcze w tym wątku. Zdaję sobie jednak sprawę co teraz przeżywasz. Przechodziłam przez to razem ze swoim mężem. Wiem, że potrzebujesz czasu, by okrzepnąć i zebrać w sobie siły do zawalczenia o swoje zdrowie. O powrót do równowagi psychicznej trzeba zawalczyć w pierwszej kolejności. Psychika ma kolosalne znaczenie dla zdrowia.
Jeżeli pacjent uprze się, że chce żyć, nawet medycyna temu nie przeszkodzi
.
Piszesz, że w pakiecie dają Ci radioterapię. Przypomnę, że nie jesteś niczyją niewolnicą, a tym bardziej systemu medycznego. To Ty i tylko Ty decydujesz jaką terapię wybierzesz i żaden medyk nie może Cię do niczego zmuszać. Każda decyzja musi być rozważona i dokładnie przemyślana.
Jak będziesz miała ochotę i przyjdzie na to czas podzielę się z Tobą informacjami na temat wspomagania organizmu po leczeniu onkologicznym. Pieczołowicie gromadzę je od ponad ośmiu lat.
Ciepło pozdrawiam
Ewa