Autor Wątek: Liście rdestu japońskiego i borelioza  (Przeczytany 40585 razy)

Offline bapona

• Średnio Pisze
Odp: Liście rdestu japońskiego i borelioza
« Odpowiedź #15 dnia: Października 11, 2014, 11:54:30 »
Najbadziej meczacym dla mnie objawem przy boreliozie bylo "zamulenie" i "zamglenie" umyslu. Mialam problemy z nazewnictwem; najprostsze wyrazy mi sie mylily -np. myslalam "lodowka" mowilam "pralka". Po prostu horror  :o - szczegolnie w pracy...
Zeby zrobic nalewke z klaczy - brakowalo mi odwagi. Nazbieralam wiec lisci, ususzylam. Pocielam na paski ok. 0,5 cm. - 2 lyzki stolowe zalewalam zimna woda (0,5 litra) i gotowalam na malym ogniu ok 5 minut. Potem pozostawialam do naciagniecia ppod przykryciem na jakies pol godziny. Pilam 2 - 3 razy dziennie po niepelnej szklance.
Nie wiem, czy ten napoj wplynal na moj system trawienny, ale poprawa myslenia - byla wyrazna Naprawde :D
Pozdrawiam :)

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Października 11, 2014, 12:12:33 »
To nie są objawy boreliozy. To grzybica. Rdestwiec ma dwa różne oblicza. Z jednej strony ma działanie p. grzybiczne z drugiej stymuluje tworzenie lifmocytów Th 2 czyli działa na korzyść grzybicy. Dopóki w organiźmie są w dużej ilości lifmocyty Th 1 nic się nie dzieje bowiem grzybica jest zwalczana. Problem pojawia się po kilku miesiącach stosowanie rdestowca czyli kiedy limfocytów Th 1 zaczyna brakować. Wtedy samo działanie p grzybiczne to może być mało bo do walki z grzybicą potrzebne jest współdziałanie ziół p. grzybicznych i układu immunologicznego. Wszystko zależy w dużej mierze od nasilenia i rozległości grzybicy układu enzymatycznego chorego, stanu jego jelit i zdolności adhezyjnych candidy. A jak się ma pecha i do biofilmu dołączy się np e. coli zaczyna się dramat jak u Łukasza którego pisywałem w wątku borelioza a sterydy. Za zamulenie odpowiada głównie aldehyd octowy który to candida wytwarza a który to także odpowiada za tzw. kaca.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline bapona

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Października 19, 2014, 22:47:33 »
Hmmmm, to ciekawe, z tym aldehydem octowym. Dzieki  :)