Autor Wątek: olejki dr nemo  (Przeczytany 8690 razy)

Offline dzieciaczki123

• Mało Pisze
  • **
olejki dr nemo
« dnia: Czerwca 12, 2013, 00:29:21 »
witam,
znalazłam sporo informacji na temat olejkow eterycznych, ktorymi leczy dr nemo, ludzi wyleczonych nimi na niektorych formach też można znaleźć ( w  tym z boreliozy ) , czy ktos z WAS ma wiedzę na ten temat?

Offline zulu

• Dużo Pisze
Odp: olejki dr nemo
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 12, 2013, 08:09:42 »
Kiedyś też rzuciłem link do Kapitana Nemo ;).
Basia odpisała, że to cała firma kryjąca się pod ta nazwą. Niestety trudno mi odnaleźć posty dotyczące tego zagadnienia. Co do efektywności proponowanej przez nich metody nie mam informacji.
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 12, 2013, 10:17:49 »
O skuteczności olejków się nie wypowiadam, bo wiele osób sobie chwali, więc coś w tym jest. Mi sie nie podoba ukrywanie składu olejków i otoczka marketingowa, która moim zdaniem ma na celu unikanie podatków, a nie ucieczkę przed strasznym nadzorem farmaceutycznym czy izbami lekarskimi.

Nasze dawne ploteczki na ten temat są tutaj:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=1647.0

Pozdrowienia :-)

Offline tanzania

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 18, 2013, 15:47:40 »
Dr Nemo reklamowal sie na forum boreliozy, swego czasu otrzymalem gratisowa probke i nie odczulem jakiegos rewelacyjnego dzialania. Ze olejki moga miec dobre dzialanie wiem z doswiadczenia, a przynajmniej podejrzewam, ze to one sa rowniez zrodlem oslabiena problemow ze stawami.

Zgodze sie z tym co napisala wyzej Basia, ukrywanie skladu raczej nie wzbudzi zaufania, a moze wrecz zadzialac odwrotnie.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2013, 16:27:13 wysłana przez tanzania »

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 18, 2013, 21:56:36 »
Jeżeli olejek tylko pachnie i efekt zapachu wpływa na naszą psychikę - biochemia będzie działać zawsze - ale nic więcej nie robi, to do d... olejek eteryczny i nawet bałbym się go do kibelka wylewać.
To leczy albo szkodzi. Jeśli tak nie jest, to nie jest to prawdziwy olejek eteryczny.
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 24, 2013, 02:04:16 »
Olejki działają wiem to z doświadczenia. Ale takich olejków jak trzeba to dr Nemo nie dostanie. 
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner