Na Allegro sprzedają kwas L-askorbinowy spożywczy bez ulepszaczy, cena ostatnio 38 zł/kg
Witamina D - codziennie na świeże powietrze przez przynajmniej godzinę, im więcej, tym lepiej i niezależnie od pogody.
Tran czy inne porządne oleje, czyli witamina A, D, E, F kupować w butelkach, a nie kapsułkach
Witamina K wisi sobie na gałązkach kaliny.
No i samodzielnie robić posiłki, jak pisze Halina, z surowców, o ile to możliwe mało nadmuchanych: na przykład młode ziemniaki w Polsce w grudniu? Albo dziwny import albo szklarnie. Czy lepsze są pomidory z Polski czy Wysp Kanaryjskich w grudniu? Te z Wysp Kanaryjskich prawdopodobnie dostały więcej słońca, nawet, jeśli rosły na takich samych pożywkach. Zafoliowane szczelnie ekologiczne jabłka z Niemiec? Na pewno sterylizowane, aby nie zgniły w plastiku. Rukola z Włoch? Też pewnie wysterylizowane promieniami UV, bo inaczej by zgniły. Ale teraz są najlepsze cytrusy.
I tak dalej. Trzeba po prostu uruchamiać zdrowy rozsądek i nie dać się zwariować.
Pozdrowienia :-)