Kochani po paru miesiącach doświadczeń na znajomych i rodzinie mogę przekazać informację o zwalczaniu covida ziołami.
Umieszczę też mieszankę chińską z pachnotka - nie testowałam.
Z moich doświadczeń stosuję od roku nast schemat:
Zapobiegawczo olejek szałwiowy 3* krople wieczorem po zakupach itp.
Mierzenie często temp wieczorem i ja kieś rozbicie , takie nic specjalnego to olejek 3*dziennie 3 krople .
Przy brytyjskim niestety już za mało patrzymy dodatkowego la pach+ wilcacorę3:1. 4 łyżki na 2 litry zagotować 5 min i pić 3*dziennie po 100 ml lub mniejsze dawki częściej. Uwaga na leki przeciw zakrzepów ,ciążę, autoagresję z krwawieniem wrzody.
Minimum 1* dziennie katalpa łyżeczka na szklankę lub nalewka z magicznego ogrodu.pl .
Jeżeli ktoś ma autoagresję łagodniej działa chanca piedra 2* dziennie, olejek i katalpa tak samo.
Ja przy mojej cukrzycy brałam jeszcze amantadynę 4*1\2 tab 100 mg na dobę co 6 h. Uwaga sercowcy i z rozrusznikiem serca. Post kłopoty z ciśnieniem i arytmia. Uzupełnić trzeba mg i k b6'12.
Katalpa wyłącza il6 ,Cox 2 chamujæc burzę cytokinin. Jest ciężko ale mniej powikłań. Bardzo zwracać uwagę na zakrzepy. Jeżeli nie bierzemy ziół ,które tu nie tylko tłuką i chronią przed niedotlenienie serce nerki czy płuca, trzeba brać choćby kwas salicylowy w małej dawce 75 mg 1* dziennie, lub kleksan po konsultacji z lekarzem.
Brakuje leków w szpitalach toklinuzab działa jak katalpa i cóż amantadyna i chlorokina zabronione i wykonuje się wyrok na narodzie ,który umiera zgodnie z procedurami.
Oczywiście trzeba być czujnym i niestety często mierzyć temperaturę,mieć w domu pulsoksymetr do mierzenia poziomu tlenu. Załatwić sobie amantadynę ,wg przepisów każdy lekarz może wypisać na grypę, i właśnie mam wątpliwości co do szczepienia.
Te leki działają tylko na początku choroby hamując namnażanie wirusa i organizm ma czas na reakcję. Zwalcza olejek, chanca piedra,vilcacora i la pacho. Uwaga potem trzeba uzupełnić florę bakteryjną bo tak jak antybiotyk ja zaburza.
Przy pogorszenia ch dzwońcie po karetkę ale nie spieszcie do vszpitala. Niestety rzuca się na mózg i człowiek zapomina o lekach, jedzeniu i piciu. Dlatego po zachorowaniu eśli nie ma nikogo budzik i piszemy wyniki pomiarów , tabletki, jedzenie picie. I leżymy na boku lub na brzuchu nie na plecach ew siedzenie.
Najlepiej jeśli już ktoś przechorował i może pomóc. Najbardziej zabija brak informacji co jest ważne . I tak saturacja poniżej 90, ciśnienie poniżej 90/60, temp 39,5stopnia bóle kończyn blade i zimne to może być zakrzepica. A właśnie ibuprom max 1200 mg na dobę jak mało to apap
Pozdrawiam