Autor Wątek: suplementacja magnezem  (Przeczytany 89232 razy)

Offline Alinge

• Więcej Pisze
Odp: suplementacja magnezem
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 03, 2014, 23:27:18 »
.....Ale ja mam kilka takich silnych reakcji na różne wydawałoby się nieistotne rzeczy............ Np łyżki na stołówce potrafią mieć inny smak. ...........Niektóre przedmioty czuć też przez skórę rak.

.... i ja mam podobnie :) czasem się zdarza,  że nosem wyczuwam  "klamkę nie dla mnie" :-))  i wtedy  najszybciej wykorzystuję ... łokieć, byle tylko nie poczuć zapachu klamki na dłoni :-)

Offline kasha

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 13, 2014, 19:07:03 »
Słuchajcie, po przetestowaniu tej oliwy magnezowej do kąpieli, naprawdę odradzałabym stosowanie jej tak samo jak soli normalnej. Wlałam na wannę niecałe pół małego słoiczka roztworu, to będzie odpowiednik 2-3 łyżej czystego chlorku i powiem wam, że po kąpieli był bardzo wyraźny metaliczny posmak w ustach który dość długo się utrzymywał. Zwłaszcza osoby z chorymi nerkami wydaje mi się że powinny uważać i nie przeginać, bo jeśli to ma się wydalać przez nerki gdy jest wchłonięte w nadmiarze, to niedobrze byłoby je w ten sposób przeciążać. Robiłam 2 kąpiele 1x tydzień, za każdym razem efekt ten sam, myślę że w takiej sytuacji albo należałoby zmniejszyć dawkę /sposób przymowania [może wlasnie krem?] albo częstotliwość kąpieli z tym środkiem.

Robin, jestem zaskoczona, wlałam bardzo mało wody do wanny, i wsypałam szklankę nierozpuszczonego chlorku i niczego nie poczułam ani na skórze a tym bardziej w ustach.
Po moczeniu nóg też nic, żadnych reakcji, żadnej senności, a tak bym chciała wreszcie normalnie zasnąć a nie męczyć się do 5 rano :-(

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 18, 2014, 11:46:32 »
Oj tak smak niklowanych nożyczek wziętych w rękę - niezapomniane wrażenie;)

kasha, każdy może mieć indywidualną reakcję :) Zastanawiam się czemu ty nie masz w zasadzie żadnej przy takiej ilości.. może masz duże niedobory i po jakimś czasie sytuacja się wyrówna? Ja akurat z zasypianiem problemu nie miałam nigdy..

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 19, 2014, 20:50:07 »
a tak bym chciała wreszcie normalnie zasnąć a nie męczyć się do 5 rano :-(
Herbatka z 7palecznikiem i lulu :)

Offline boczek952

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 04, 2014, 18:08:31 »
Jeżeli chcecie szybko i tanio kupić właśnie Chlorek magnezu to polecam wam sklep online http://techlandlab.pl/sklep/chlorek-magnezu-farmaceutyczny/ . Stosuje już przez miesiąc do kąpieli i naprawdęczuje się dużo dużo lepiej

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 04, 2014, 20:57:26 »
Mam pytanie do Was:
z moją tarczycą i z tarczycą męża sprawa jest/czy nie -chodzi o niedoczynność- nie jest wyjaśniona do końca.
Na jakiejś stronie przeczytałam, że przy niedoczynności tarczycy nie powinno się stosować chlorku magnezu.
Powód:chlor jest anagonistą jodu, tak potrzebnego tarczycy.
Stosuję siarczan magnezu, czyli sól epsom.
Jak sądzicie, czy należy się w naszej sytuacji obawiać moczenia nóg, czy oliwy magnezowej z chlorku magnezu?
Czy stosowanie siarczanu będzie równie dobre? Nie wiem do końca jak jest z jego wchłanialnością przez skórę w porównaniu z chlorkiem.
Pozdrowienia
Ewa

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 05, 2014, 18:07:13 »
Tutaj Jarek kefir pisze jak stosowac doustnie chlorek magnezu http://kefir2010.wordpress.com/2014/04/29/duze-dawki-magnezu-lecza-choroby-emocji-i-psychiki/

Ewa,jednak postawiłas na siarczan magnezu,czyli chlorku wogole nie stosujesz,pytam bo jestem wlasne na kupnie magnezu,tylko nie wiem,ktory juz wybrać,zalezy mi na stosowaniu skórnym.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 05, 2014, 19:15:57 »
Tusia,
w chwili kiedy zaczynałam uzupełniać w ten sposób magnez była u nas niedoczynność tarczyc. Przy niedoczynności tarczycy suplementacja chlorkiem magnezu jest niewskazana. Dlatego wybrałam siarczan. Jak będę robiła kolejne zakupy nie będzie miało to już znaczenia, bo tarczyce podjęły pracę :) Napawa mnie to nieustającą radością.
Ewa

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 05, 2014, 19:41:26 »
Wypowiedzi takich osób jak Ty,tz takich na,ktorych działają metody o których sami  lekarze nawet nic nie wiedzą,jest niesamowicie budujące i napawa nadzieją :D

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 05, 2014, 20:03:07 »
Tusiu,
już sama nadzieja i chęć zrobienia coś dla siebie to pół sukcesu w leczeniu :), a może??? nawet więcej jak pół:)
Wszak wszystko zaczyna się w naszych głowach...tak twierdzą psychologowie i nie tylko :)
Ciepło pozdrawiam
Ewa

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #100 dnia: Listopada 05, 2014, 21:58:21 »
Zapomniałam zapytac,czy z siarczanu magnezu mona wykonac tez taka oliwę magnezową?

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #101 dnia: Listopada 05, 2014, 22:13:41 »
Czy używasz chlorku, czy siarczanu- zasady robienia oliwy magnezowej są identyczne.
Mocz stopy Tusiu. Tak na 3 litry ciepłej wody ze 2 garście siarczanu. Roztwór można użyć kilkakrotnie. Były badania , o których w filmie mówi dr Pokrywka.
Z oliwą to jest tak, że trzeba ją trochę wmasować w skórę. Inaczej jak zaschnie na skórze, to sporą część  zetrzesz ubraniem (np. skarpetkami).

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #102 dnia: Listopada 10, 2014, 22:24:34 »
Tak sie zastanawiam nad ta suplementacją przezskórną,nie wiem jak czesto musiałabym moczyc stopy aby ten magnez zadziałał;na wlasnym przykladzie juz wiem,że bardzo mi pomógł chlorek magnezu przyjmowany doustnie,moje serce sie wreszcie uspokoiło :) nic innego nie zadziałało,moczenie stóp tez nic nie dawało.

Jak wyglądałaby sprawa z przyjmowaniem siarczanu a nie chlorku doustnie,czy siarczan działa tylko przeczyszczajaco,czy magnez z tego związku sie przyswaja tak samo jak chlorek?

Chlorek blokuje przyswajanie jodu,a nad tą suplementacją też sie od nowa zastanawiam,więc juz sama nie wiem jak to połaczyć aby sie to nawzajem nie wykluczało,bo juz wiem,ze potrzebuje magnezu.

Klara

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Listopada 11, 2014, 09:42:41 »
Tusiu. Jeżeli masz dobre efekty zdrowotne po zastosowaniu wewnętrznym chlorku magnezu, to się tego trzymaj a nie szukaj dziury w całym. :) Powinnaś kontynuować kurację magnezem do wysycenie komórek tym pierwiastkiem, czyli co najmniej 3 miesiące. Potem, po powiedzmy 10 dniowej przerwie zastosujesz ewentualnie jod, o ile dojdziesz do tego, że rzeczywiście jest Ci potrzebny.
Takie kuracje magnezowe (do wysycenia komórek) można robić co pół roku, o ile będzie taka potrzeba, bo jeśli będziesz stosować, przy odżywianiu, produkty szczególnie bogate w magnez, to być może, w naturalny sposób, utrzymasz właściwy poziom tego pierwiastka w komórkach.

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #104 dnia: Listopada 11, 2014, 10:05:32 »
Klaro,ja zrobilam roztwór ale z chlorku magnezu kupionego na allegro,nie z delbeta-a on jest bezwodny,natomiast z allegro jest sześciowodny.
Czy zawartość magnezu w obu przypadkach jest taka sama?

Czy stosujac taką kuracje przez 3mce 4xdziennie,po 25 ml roztworu,to nie za dużo?