Autor Wątek: Borelioza  (Przeczytany 23486 razy)

Offline stratus

• Nowy
  • *
Odp: Borelioza
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 11, 2010, 21:04:46 »
A czy ktos z tu obecnych stosowal ANDROGRAPHIS(co ciekawe tez bardzo gorzka)?
Sprowadzilem ja ze sklepu internetowego i zazywam zgodnie z zaleceniami. Moze ktos z tu obecnych tez ja stosowal, chetnie wymienie opinie.
K

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 19, 2010, 21:15:39 »
Właśnie nadziałam się na czeską stronę o ziołach i tam na boreliozę polecają nalewkę z pączków topoli. Może warto spróbować - akurat jest sezon zbioru.

Pozdrowienia :-)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 19, 2010, 23:04:59 »
Linki amerykańskie:
http://autoimmunityresearch.org/lyme-disease/
Warto przeczytać, mimo, że jest dłuuugi. Może biochemia nie jest zbyt zrozumiała dla normalnego człowieka, ale jest dużo informacji do przemyślenia i materiałów dla eksperymentów.

O szczeci
http://www.ladybarbara.net/html/using_teasel.html

Filmiki o szczeci
http://www.articlesbase.com/videos/5min/159208905
http://www.youtube.com/watch?v=IZjWZ3vK1bc

Offline stratus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 01, 2010, 14:12:51 »
Wlasnie przyszedl mi olej z czarnuszki. Zaczynam kolejna kuracje na domniemana borelioze.
Zdam relacje, na chwile obecna wybralem 250 tabletek "kociego pazura" i efekt zaden :(
30 zastrzykow FIBS-a tez malo pomoglo, moze to juz jakas immunizacja. No tak czy owak czarnuszka nie zaszkodzi :) Pozdrawiam Cierpiacych.

Offline bapona

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 02, 2010, 21:27:09 »
Olej z czarnuszki jest bardzo drogi. Taniej jest zmielić łyżeczkę nasion, zmieszać z miodem i zjeść (mi smakowało :)). Oddziaływanie chyba podobne.
Ale syn nie chciał ani pić oleju ani jeść zmielonych nasion :(.
Pozdrawiam

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 03, 2010, 21:28:07 »
Ale syn nie chciał ani pić oleju ani jeść zmielonych nasion

A czy próbowałaś dodawać do jedzenia? Do zup lub do sosów? Myślę o dodaniu już na talerzu.
Jeżeli lubi różne chrupki z kefirem i owocami, to może też da radę tą drogą?

Offline bapona

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 04, 2010, 17:03:17 »
Widzisz Basiu, to nie jest takie proste. Paweł ma uprzedzenia do pewnych przypraw - np. nie toleruje kminku (dosyć intensywny zapach), choć stosowałam te nasiona sporadycznie. Nie lubi chlorelli (szczególnie w proszku), ale kiedyś chętnie jadł zmielony morszczyn. Gdy widzi brukselkę, to też kręci nosem i wyczuje ją nawet zmiksowaną (podejrzliwie się pyta, czy aby jej nie ma w zupie). Podobnie jest z pieczarkami.
A już jest sporym chłopcem i nie oszukam go tak łatwo. Wydaje mi się czasami, że są to próby "postawienia na swoim". Z drugiej strony ma prawo wyboru...
Oczywiście w pewnych granicach :)
Pozdrawiam :)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 04, 2010, 19:45:41 »
Mi nie chodzi o oszukiwanie, tylko o wspólne znalezienie drogi w miarę bezbolesnego wejścia / wyjścia.
Z moich odkryć wynika, że dla mojej rodziny łyżka oleju w zupie nie wzbudza protestu, ale olej na sałacie doprowadziłby nas wspólnie do ataku wścieklizny (ja też tego nie lubię, już wolę łyżkę prosto w zęby :-) ).

Tak samo nie wzbudza protestu, jeśli do zupy lub mięsa dodaję kminku zmielonego razem z kozieradką. W tej mieszance jakoś te ekstrema smakowe się wygaszają. Może i działanie medyczne też, ale ja się pocieszam, że w herbapolowskim Normosanie one występują razem.

Powodzenia :-)

Offline stratus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 06, 2010, 13:27:48 »
Kolejny specyfik ktory moze nam pomoc. Witamina B15, jest niedostepna w naszych aptekach , jakkolwiek chyba za wsodnio granica nadal mozna kupic Calgam. Jakies doswiadczenia z jego stosowaniem ?

maskadar1

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 06, 2010, 22:33:22 »
Witam ! w odp (Stratus ) zazywam Andrographis , i to z 2 roznych firm , i tak srednio mi to pomaga zeby nie powiedziec b.b malo

maskadar1

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 06, 2010, 22:39:10 »
popijam ostatnio herbatke z czystka i tu widze jakies efekty, sa herksy a jak ustaja to jest lepiej - przynajmniej cos sie dzieje , dodatkowo zazywam taki preparat Spirobor z dan Med oczyszczajacy , i tez korzystnie dziala

Offline stratus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 08, 2010, 21:40:40 »
Czystek, dobra nazwa robi czystke w organizmie. Tak sobie pomyslalem,ze takie rosliny moga powodowac reakcje "herx" nawet jesli nie masz b.b. a jakiegos innego pasozyta. Tak czy owak widac,ze dobrze reagujesz wiec pic trzeba. Powiedz tylko gdzie kupiles to ziolo i za jaka cene, ja znalazlem za 65zl, troche drogo. Moze masz inne zrodlo.
Pozdrawiam

maskadar1

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 10, 2010, 00:12:48 »
Witam ! Ja kupowałem tutaj  http://www.activmedica.pl/index.html?search=ok&prod_name=cistus+   , taniej chyba ciezko bedzie .

Offline stratus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 18, 2010, 18:09:02 »
Maskadar, mowisz o neuroboreliozie...czymiales robiona punkcje ledziowa i badanie pmr ? Swoja droga zastanawiam sie o przenikaniu ziol przez bariere krew-mozg, alkohol robi to doskonale wiec chyba z  tego powodu powinno sie stosowac nalewki. Co myslicie ?

Offline bapona

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 19, 2010, 23:25:17 »
Tak. Nalewki podaje dr Różańskie na:
http://rozanski.li/?s=borelioza&submit.x=15&submit.y=12
Punkcja lędźwiowa nie jest całkowicie obojętna dla organizmu.
W Twoim wątku  "Co na sen" podałam inne sposoby ewentualnego potwierdzenia choroby - powtórzę: badanie Western Bloot zrobisz w prawie każdym laboratorium, materiału genetycznego w CB DNA w Poznaniu (wysyłasz krew w specjalnym pakiecie) lub badanie surowicy w labie Instytutu Medycyny Wsi w Lublinie (też wysyłkowo). CB DNA oraz Instytut Madycyny Wsi robią także badania na koinfekcje. Są dosyć kosztowne.
Acha, jeśli wystąpił u Ciebie rumień po ugryzieniu przez kleszcza - to punkcja jest zbyteczna - rumień "gwarantuje" Ci bb w 100%.
Pozdrawiam :)
B.
PS. Poza tym, jak już Basia Ci wcześniej zasugerowała - skontaktuj się z Gumppkiem.