Autor Wątek: herbiness, czyli ziołowa Iness  (Przeczytany 40443 razy)

Klara

• Gość
Odp: herbiness, czyli ziołowa Iness
« Odpowiedź #75 dnia: Lutego 24, 2014, 08:50:08 »
Ponieważ Twój blog jest dobrym blogiem edukacyjnym, to warto reagować na takie wpisy w sposób mądry. Trzeba gościowi odpowiedzieć rzeczowo, choć krótko. Już pierwsze co rzuca się o oczy, to fakt, gość myli zastosowania. On pisze o użyciu wewnętrznym, a Ty o aromaterapii - to duża różnica. Ponieważ jest to pierwszy, z cyklu, artykuł to masz czas napisać jeszcze o innych aspektach stosowania olejków. Zawsze też możesz poprosić komentującego, żeby napisał swoje uwagi  ;D - niech pokaże co potrafi... ;D Ale wszystko w miłej atmosferze a nawet na wesoło.
Blog jest doskonały i dlatego, takie różne typki, a czasem typkowe pod męskim nickiem, będą wypisywać różne brednie, żeby zdyskredytować to co wartościowe.  Ponadto cała masa półgłówków, co to mają baardzo wysokie o sobie mniemania, niczym nieuzasadnione, będzie się popisywać, myśląc, że to oni są najmądrzejsi z całej wsi.  Niestety w sieci tak jest. Trzeba to trochę zaakceptować i reagować na zaczepki spokojnie. Z tego też można się czegoś nauczyć, w myśl zasady, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. :)
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2014, 08:56:09 wysłana przez Klara »

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #76 dnia: Lutego 24, 2014, 09:13:45 »
Faktycznie ... trzeba i należy ;)
veritas est adaequatio intellectus et rei

Klara

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Lutego 24, 2014, 09:16:33 »
Inez, a zobacz tu, u Klaudyny Hebdy, cytat:
"Czytam twojego bloga już od dłuższego czasu, bardzo go lubię, jednak jest jedna rzecz, która aż kuje w oczy – „mojego Pana” to zakrawa o jakieś sado maso, on jest twoim Panem a ty jego suką?" - See more at: http://ziolowyzakatek.com.pl/tlusty-czwartek-2014/#sthash.wsAV5ycT.dpuf (podkreślenie moje)

I co Klaudyna zrobiła z takim 'kujonem'? - przeczytaj ripostę.
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2014, 09:18:21 wysłana przez Klara »

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #78 dnia: Lutego 24, 2014, 10:48:47 »
ineslik, ale o co kaman? O to, że ktoś zepsuł Ci zabawę, pod tytułem: "Patrzcie, jaki fajny mam blog!"? Ktoś nie docenił dizajnu naklejek? ;)

Blog jest fajny, to fakt, ale ludzie mają prawo do własnych opinii, choćby wybitnie głupich (w sumie, kto ma prawo to oceniać?), a jeżeli udostępniasz platformę do dyskusji, to tym bardziej powinnaś być na nie gotowa. Gotowa na konfrontację ze światem zewnętrznym, tym spoza Twojej, ziołowej sielanki. Za każdym, niepochlebnym komentarzem zechcesz zabiegać o atencję (czytaj: wsparcie) sprzymierzeńców?

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #79 dnia: Lutego 24, 2014, 11:12:24 »
Chodzi mi o dyskusję - czy moje sielankowe uogólnianie i powierzchowne opisywanie ziołowych tematów, w celu propagowania tej wiedzy w sposób atrakcyjny dla masowego odbiorcy, jest Waszym zdaniem wykonalne i sensowne.

Wsparcie - dzięki, nie domyśliłam się sama, że Maciej napisał o raczej spożywaniu olejków.

Offline Dondarrion

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #80 dnia: Lutego 24, 2014, 11:19:03 »
Wsparcie - dzięki, nie domyśliłam się sama, że Maciej napisał o raczej spożywaniu olejków.
A wy nie spożywacie olejków?!
To już wiem, czemu córka nie ma pasożytów, ale równocześnie nie ma dobrej flory bakteryjnej :D
I am back to save the universe

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #81 dnia: Lutego 24, 2014, 11:21:54 »
spożywamy, spożywamy, tylko nie napisałabym tego tak lekko na blogu.

nie wszystkie olejki niszczą dobrą florę
a z punktu widzenia zatok, kaszlu i kataru - wąchanie też jest skuteczne

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #82 dnia: Lutego 24, 2014, 13:40:54 »
ineslik, żyjesz otoczona dziką naturą, jak widać masz czas i środki, by rozwijać swoją pasję, więc ciesz się tym, dziel z innymi radością i nie miej wątpliwości. Są trudniejsze chwile w życiu, aniżeli zetknięcie się z niepożądaną opinią.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #83 dnia: Maja 29, 2014, 10:29:38 »
Dzień dobry. Przyłączycie się do zabawy? Cała Polska widzi zioła, czyli herb walk, zielarski spacer.
szczegóły na blogu http://www.herbiness.com/cala-polska-widzi-ziola-herb-walk-czyli-ziolowy-spacer/

wiadomo, cały dział "zbieramy zioła" jest na ten temat, to niby po co jeszcze raz na moim blogu? Ponieważ czytają go całkiem inni ludzie, wielu z nich forum po prostu onieśmiela i nie zaglądają tutaj. A ja subtelnie zachęcam.

przy okazji: czy jesteśmy wszyscy subtelnie zachęceni do zbierania trędownika ? http://www.herbiness.com/zielone-plasterki-czyli-365-lisci-tredownika/

i moje wielkie pliiiisss :) Poproszę o malutki komentarzyk pod trędownikiem.

jeszcze słówko w prywatnej sprawie: mam już gotowe 73 prezenty na zlot (będzie 100) Buteleczki, butelusie, mydełka i różności. Cieszę się, że się w końcu spotkamy!

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #84 dnia: Maja 29, 2014, 12:51:25 »
Inez,
zaglądam często na Twoją stronę. Ostatnio...wczoraj :)
Dzisiaj chciałam zrobić komentarz, ale nie wiem co mam wpisać w miejscu:website?
Pomocy....
Ewa

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #85 dnia: Maja 29, 2014, 13:15:55 »
Ewuniu, pole website zostaw puste, skoro nie masz bloga. Dzięki  :)

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 11, 2014, 12:17:18 »
zapraszam na podsumowanie akcji Cała Polska widzi zioła - http://www.herbiness.com/herb-walk-podsumowanie/
piękna prezentacja Wojtka i poemat od Zulu :)
rewelacja!

w komentarzach można teraz wklejać zdjęcia. CHwilowo nie ma limitu rozmiaru, pamiętajmy jednak, że im większe zdjęcia, tym wolniej się ładuje strona. Lepiej więc zdjęcie zmniejszyć przed wklejeniem. Za kilka dni nowa akcja: Chwast na medal. Zapraszam.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #87 dnia: Lipca 24, 2014, 10:56:00 »
Hello. Jak wiecie staram się mocno sławić imię wszelkiej zieleniny i całkiem dobrze mi to idzie. Coraz więcej osób dostrzega zioła i rozumie ich potencjał. Bawimy się teraz w ambasadorów honorowych ziół - można sobie wybrać roślinę i reprezentować jej interesy przez okrągły rok. Obowiązki ambasadora - dowiedzieć się jak najwięcej o roślinie, opowiadać o niej znajomym, na forach i fb, na blogach, w prasie i telewizji ;). W jakim celu? buduje to klimat zainteresowania ziołami, sprzyja edukacji. Jeśli ktoś z Was ma ochotę się przyłączyć to zapraszam. Listę ambasadorów kompletuję na blogu.

http://www.herbiness.com/ziolowa-dyplomacja-czyli-jak-zostac-ambasadorem/

jestem ambasadorem trędownika bulwiastego.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 23, 2014, 11:44:06 »
W końcu jest : 1000roślin w wersji www, nie na facebooku. Zapraszam! jest ślicznie :) http://1000roslin.pl/

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 23, 2014, 13:00:05 »
super to wygląda   ;D
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)