1. czepota-vilcacora-koci pazur-odpada, [...]
2. immunostymulacja- odpada
raczej tak
nie wiem natomiast czy i jakie przeciwskazania ma szczeć-też wymieniona w tej grupie
Szczeć się tylko kropelkuje i ona działa trochę przez nerki. Nie powinno być problemów.
3. środki przeciwzapalne sprawdziłam działanie niektórych, tu może cos mogę stosować 4. fitoncydy- podaje 5 chyba mogę kurkumę, wrotycz na pewno nie. Wynika stąd, że zioła z 2 grup mi odpadają? Niestety wiele tych ziół pobudza wydzielanie soku żółądkowego, powoduje przekrwienie lub działa drażniąco na śluzówkę żołądka,
Tu jest rozpoznanie w boju - nie ma na to rady... Będziemy próbowac różne rzeczy, a jak pójdzie coś nie tak, to będziemy się wycofywać i myśleć, jak spróbować inaczej. Te błony śluzowe i tak trzeba będzie osłaniać.
immunostymulacja odpada z powodu hashi?
No, tak, ale z tym też trzeba będzie coś zrobić przy okazji.
Mam pytanie o nagietek: kupiłam dzisiaj, mam zalecenie picia rano na zapalenie żołądka. Na opakowaniu natomiast jest podane jedynie stosowanie zewnętrzne...
Co jest z tym nagietkiem?
Możliwe, że po prostu tylko firma nie ma badań farmakologicznych surowca, bo im się nie chciało tego załatwiać. Myślę, że możesz pić. Jedyne, czym ryzykujesz, to, że dali za dużo środka grzybobójczego, ale i to niekoniecznie. W końcu nagietkom nie trzeba jaichś super warunków i super ochrony przed szkodnikami.
No, właśnie - a co Ty masz na swojej działce oprócz tych jabłek malinówek?
Pozdrowienia :-)