W firmie ASM kupuje się Adicox płynny go w baniakach 5 litrów za 250 złotych.
Aby uniknąć fantastycznych rad na temat jego stosowania, podaję skrót myślowy plotek na temat Adicoksu.
Ze stosowaniem tego trzeba przestrzegać kilku zaleceń, aby nie skończyć z dziurawym żołądkiem i kompletną dysbakteriozą przewodu pokarmowego. Na pierwszy rzut mojego smaku i uczucia w żołądku, to jest płynny czosnek z pełnym smrodem czosnku na dodatek z przyprawami.
1. Przygotować osłonę dla przewodu pokarmowego: korzeń prawoślazu, płucnica islandzka, siemię lniane - zagotować, zostawić na noc, podzielić na 3 części. Zjeść odpowiednią część fusów i zapić tym kisielem na 15 min przed Adicoksem.
2. Adicox pić do 5ml 3x dziennie, rozcieńczone w pół szklance wody. Dobrze zacząć od nieco mniejszych dawek.
3. Po godzinie po Adicoksie wziąć coś na przeczyszczenie, można też dodatkowo łyknąć węgla drzewnego dla odtrucia.
4. Po przeczyszczeniu po Adicoksie wypić kwaśne mleko lub sok z kiszonej kapusty czy ogórków z Lakcidem lub Bio-genem dla trzody. Dodatkowo jeść topinambur lub pieczoną cebulę, jako probiotyki.
Bardzo możliwe, że indywidualne modyfikacje będą warte rozważenia, szczególnie w połączeniu z innymi ziołami lub środkami, którymi się wojuje z borelkami i ich towarzystwem, oraz ze skutkami typu bóle mięśni, stawów czy problemy neurologiczne.
O boreliozie dużo wie Gumppek, ale Gosia (Arte) też. Ja tylko ich czasem podsłuchiwałam.
Informacja od człowieka, który sprawdził Adicox na własnej skórze:
"przygotwanie pacjenta mieszankami ziołowymi parotygodniowa terapia
przerwa ziół i wprowadzamy adicox na 4 tyg 3x5ml + probiotyk i coś na odtruwanie.
Po czterech tygodniach dwa-cztery dni 0 ziol a później znowu podtrzymująco zioła aż do momentu wprowadzenia drugiej seri adicoxu lub ewentualnie salmosol (w zaleznosci od stanu pacjenta).
salmosol najlepiej jest wprowadzić w dwa tygodnie po drugiej serii adicoxu.
Proszę sprobować wg moich wytycznych, ponieważ pacjent bardzo ciężko zniesie czasookres stosowania tych preparatów."
Salmosol to inny preparat fitoncydowy z Adifeed.
10.03.2018 - dodatkowe komentarze
Myślę, że ta kuracja jest drastyczna i na dłuższą metę może być szkodliwa nie tylko dla bakterii boreliozy.
Moje propozycje po w końcu iluś latach od tamtego czasu:
* jako środek przeczyszczający należy na noc zastosować kit na jelita - jakiś wariant na motywach tego wątku:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=3324.0On nie tylko przeczyści, ale i zregeneruje jelita.
Jeśli się zastosuje zioła śluzowe, jak w powyższych radach, to część Adicoksu się nie wchłonie, bo śluzy temu zapobiegną.
Należy pamiętać, ze ta koncepcja pochodzi z czasów, zanim pojawił się pomysł kitu na jelita.
* Samą dawkę Adicoksu 5ml proponuję nie tylko rozcieńczyć w 1/2 szklanki wody, ale jeszcze solidnie popić, by to szybko przeleciało przez żołądek, do jelit i się wchłonęło.
Adicox stosuje się na w miarę pusty żołądek, na pół godziny przed posiłkiem - jak apteczny antybiotyk.
Adicox raczej stosować trzeba pulsami: 7dni Adicox / 7 dni intensywnego odtruwania i regeneracji jelit i wątroby / 7 dni Adicox
* Niezależnie od fazy cyklu, należy stosować probiotyki, wielokrotnie w ciągu dnia, starać się w odstępie 1 godziny od posiłków i lekarstw w każdą stronę, a ponieważ to nie jest wykonalne, to jak najczęściej, po trochę i dobrze popić. Można mieć ze sobą w szkole czy w pracy słoiczek z probiotyczną paćką i z niego pojadać.
Pozdrowienia :-)