Autor Wątek: Zapper  (Przeczytany 10410 razy)

Offline *Agnieszka*

• Więcej Pisze
Zapper
« dnia: Sierpnia 29, 2012, 09:02:52 »
Myślę o kupnie zappera,ale sama nie wiem,czy warto.

Myślałam o takim: http://allegro.pl/zapper-clark-rife-beck-srebro-koloidalne-audio-i2594418067.html
Proszę o opinie.
:)

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
Odp: Zapper
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2012, 09:25:21 »
Jak masz pod ręką elektronika to poproś o zrobienie generatora na układzie
Ne555 lub na LTC1799 .
Koszt na ne555 jakieś 5zł na LTC1799 około 30zł , cena elektroniki bez obudowy
i zasilania.
Na taki generatorze pracowałem, dostępny za grosze na allegro
http://allegro.pl/8-233-generator-funkcji-g-432-sprawny-uzywany-i2574283079.html
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2012, 09:51:01 wysłana przez aqarel »

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2012, 09:45:05 »
Witaj
Kiedyś kupiłam,  nie jestem przekonana, od kiedy poznałam inne metody, jest mi zbędny.
Mogę Ci oddać. Wypróbujesz.
Hulda Clark ma obsesję na punkcie mikrobów, ja jej nie mam.
No ale ona miała do czyniena z ludźmi bardzo chorymi, ich niewatpliwie nalezy wspomagać czasami w nierównej walce o zdrowie.

Offline *Agnieszka*

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2012, 13:08:11 »
Halino,Aqarel-dziękuję za odpowiedzi  :D
Halino,jeśli mogę pożyczyć od Ciebie-bardzo chętnie  :-*

Chwytam się wszystkiego,może pomoże,chyba nie zaszkodzi?

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 29, 2012, 14:30:28 »
Zaszkodzić to nie zaszkodzi....tylko szkoda 700 złoty dac za generator.
Pamiętam były takie generatory ustawiane cyfrowo, więc częstotliwość ustawiało się dowolną,
produkowany był przez firmę Zopan.
Jak Halinka pożyczy to parę groszy w kieszeni :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2012, 14:33:41 wysłana przez aqarel »

Offline *Agnieszka*

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 30, 2012, 06:26:09 »
No właśnie Aqarel :D

zielarz czeladnik

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 31, 2012, 08:24:05 »
Czy zappery rzeczywiście pomagają leczyć różne choroby ??? bo jakoś sceptycznie nastawiony jestem. Do tego że technologia oparta na chemi cudownie leczy ludzi zapper skojarzył mi się także z pewnym urządzeniem zwanym e metr używanym przez Scjentologów konstrukcja jest bardzo podobna. pozdrawiam

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 31, 2012, 08:30:40 »
One wszystkie wyglądają tak samo :) podstawą jest tylko możliwość pomiaru fal elektromagnetycznych. Sporadycznie pojawiali się ludzie badający obecność różnych bardzo niskich częstotliwości fal EM rzekomo będących dowodem obecności duchów...
podobnie z falami akustycznymi, ale ciężko się dokopać do badań wpływu na organizm ludzki. A wg mnie i wszelakich znaków wkoło - tutaj mamy sporo ciekawej pracy :)

A co do wytwarzania koloidalnego srebra, złota - metoda stara jak świat, opatentowana w czasach mocarstwa Babilonii. Kapłani wiedzieli jak się wzmacniać do późnej starości.

Pozdrawiam
Alchemik
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 31, 2012, 15:26:03 »
A w jaki sposob najlepiej, najłatwiej zrobić srebro koloidalne u siebie w domu?
Alchemiku, wspomniałeś złoto - ma podobne właściwości co srebro?

zielarz czeladnik

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 31, 2012, 22:57:26 »
Aby sporządzić srebro koloidalne jak mniemam trzeba posiadać wyspecjalizowany sprzęt w domu. Czego koszty kupna,utrzymania i sporządzenia własnego srebra koloidalnego mijają się z celem kiedy można je zakupić bez problemu w internecie...... pozdrawiam

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Września 01, 2012, 08:32:16 »
@ Ulq:
Przyznam szczerze, nie zagłębiałem się aż tak we właściwości koloidalnego złota względem organizmu ludzkiego. Mniemam jednak, że będą nieco zbliżone - złoto jako ultrapierwiastek też "w nas siedzi" i służy zapewne odpowiednim regulacjom enzymów.
Poszperam, poszperam :)

@ czeladnik:
Czy źródło prądu, kawałek srebra czystego, woda destylowana i słoik to wyspecjalizowany sprzęt?....

Pozdrawiam
Alchemik
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Września 01, 2012, 12:26:42 »
No właśnie mam w posiadaniu grzyb, który niby bardzo reaguje z naczyniem w którym się znajduje. Byłem ciekaw, czy gdyby tak wrzucić jakiś kawałek srebra do napoju który ten grzyb "tworzy" a potem zbadać czy tam się znajduje w tym pićku coś ze srebra. : P
A o srebrze koloidalnym się kiedyś troche naczytałem i myślałem, że nie byłoby drogie spożywanie takiego czegoś, tak, ot, dla utrzymania zdrowia, codziennie po łyżeczce czy dwu.

zielarz czeladnik

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 01, 2012, 12:46:32 »
Faktycznie nie jest to wyspecjalizowany sprzęt ;D ale żeby takie srebro sporządzić niech zgadnę.  Należy mieć dokładną  recepturę co i jak się powinno robić i co do czego należy dodać  ;D. pozdrawiam

Offline *Agnieszka*

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Września 01, 2012, 14:51:57 »
Nie omieszkam na sobie sprawdzić zappera-zdania są podzielone,ale rozumiem,że te urządzenie nie szkodzi,a może pomóc-tylko Halina się ze mną skontaktuje.

Srebro koloidalne spożywałam-kupowałam w zielarskim.

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Września 01, 2012, 17:37:51 »
No właśnie mam w posiadaniu grzyb, który niby bardzo reaguje z naczyniem w którym się znajduje.

To musi wydzielać naprawdę silny kwas organiczny albo zasadę, żeby naczynie niszczyć (btw. szkło też? hahaha, niemożliwe, stężonego wrzącego ługu sodowego raczej nie wydziela). Spróbuj poszukać kogoś, kto by wykonał analizę instrumentalną wydzielin grzyba.

Byłem ciekaw, czy gdyby tak wrzucić jakiś kawałek srebra do napoju który ten grzyb "tworzy" a potem zbadać czy tam się znajduje w tym pićku coś ze srebra. : P
Wg mnie najszybciej zaobserwowałbyś reakcję pasywacji (jak np. od siarkowodoru z jajek, gdy jemy je srebrnym sztućcem), co powoduje, że tworzy się "ochronna" warstwa jakiejś nierozpuszczalnej soli srebra i w ten sposób kontakt z kwasem jest zablokowany. Dodatkowo powiem, że roztworzyć srebro w kwasie jest szalenie trudno (woda królewska i te sprawy, ew. wymyślne mieszaniny róznych substancji nadtlenkowych). Wtedy dopiero jony srebra musiałyby przejść do roztworu i można by je analizować, czy w ogóle są (jesli będą wykrywalne). Okazuje się, że niewielki ułamek (jakieś miliardowe części pierwiastka przechodzą do wody, ale to już bardzo zawiłe tłumaczenie. Dlatego wielu uważa, że picie z naczyń srebrnych/złotych jest pro-zdrowotne ;) a picie z opakowań "plastkiowych" - trujące.
Dlatego dobrą metodą jest elektroliza - czyli przepuszczanie prądu przez elektrolit tak, aby wytrącić nanocząstki danego metalu. Potem tylko się sprawdza w mikroskopie elektronowym lub specjalnym dyfraktometrem laserowym, czy rozmiar cząsteczek nam odpowiada :)

@ czeladnik:
Receptura jest banalna i niemal intuicyjna. Problem tylko w tym, że wiele nanocząsteczek przy pewnej granicy swego rozmiaru automatycznie agreguje w większe skupiska tworząc zawiesiny albo zole, co jest już efektem niekorzystnym i dodajemy substancje, których zadaniem jest nie pozwolić na agregację.

Nieco wskazówek jest w serwisie YT lub stronach domowych naukowców amatorów/specjalistów.

Dobry koloid srebra w wodzie ma barwę niebieską, złota - czerwoną.

Pozdrawiam
Alchemik