Autor Wątek: Ostroga piętowa  (Przeczytany 53136 razy)

Offline janek

• Dużo Pisze
Odp: Ostroga piętowa
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 20, 2015, 20:56:48 »
U mojej mamy zastosowałem najprostsze rzeczy 7palecznik i żywokost.Pomogło.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 25, 2015, 04:14:03 »
Wiele osób nieprawidłowo nazywa swoje schorzenie ostrogą piętowa. Faktyczna ostroga nie dotyczy pięty jako takiej ale  zmian zwyrodnieniowych okolic wyrostka przyśrodkowego guza piętowego kości piętowej lub stanu zapalnego rozcięgna podeszwowego. Często jest też iż powodem są bakterie, które lubią się lokalizować w miejscach trudnodostępnych. Wtedy boli nas w środku pięty. Np wtedy wygaszenie stanu zapalnego spowoduje ustanie bólu ale choroba może postępować dalej i będzie nawracać. Wszystko zależy od sprawności układu immunologicznego i od tego czym w danej chwili jest on zaabsorbowany.
U stukam kopytkami można przypuszczać że tłem jest jakiś patogen bo one atakują kilka miejsc choć nie koniecznie
Mama pisze
Otóż lecząc jedną dolegliwość wywarem z La pacho wyleczyłam skutecznie ostrogę
i to się zgadza po lapacho wyraźnie stymuluje odpowiedź humoralną. Ma więc patogena nie wewnątrzkomórkowego. W przypadku np patogena wewnątrzkomórkowego takie działanie spowoduje pogorszenie.
Recepty Korżawskiej szkoda nawet komentować bo miała mglistą, jak nie prawie żadną, a może i żadną wiedzę z zakresu fizjologii i immunologii. Typowe zasłyszane lub wyczytane recepty które były nakierowane na konkretne schorzenia, a przez nią rozciągnięta na schorzenia o innej etiologii. Teraz robię analizę recept polskich zielarzy na różne schorzenia i niestety jest to w większości typowe działanie na objaw, a nie na przyczynę.  Z tego schematu wymyka się doktor Różański stosując zioła u innych nie stosowane. Wynika to z jego dużej wiedzy na temat roślin leczniczych. Są też takie recepty, że intuicja podpowiedziała zielarzom dobre rozwiązanie. W tym celował Poprzęcki. W jego czasach nie było jeszcze wiedzy na temat mikrobiomu oraz różnych patogenów. Jeśli jego określenie awitaminoza zamienimy np zaburzeniami równowagi flory bakteryjnej jelit czy patogenami żyjącymi w jelitach jak np candida to można powiedzieć że miał nosa. Mimo że nie wiedział że sprawcą dużej części schorzeń jest candida wszystkim ordynował świeżo zmielony kminek, który na nią dość silne działa. Łączył to z propolisem silnie działającym na inne patogeny oraz działającym p. zapalnie  i gojąco.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 25, 2015, 15:51:58 »
80 kilo przy 158 cm....
Tarczycę badała? Krzywa insulinowa - też się kłania do zrobienia. Trzeba ustalić przyczynę tycia. To co pisze Basia, to też jest prawda, muszą być stany zapalne. I tak układa się może w całość. Jest w organizmie jakieś zakażenie, które oprócz ostrogi piętowej wywołuje też problemy psychiczne. Zakażenie może przyczynia się do autoagresji (waga świadczy o tym, że może być Hashimoto). Cholesterol też może mieć związek z tarczycą.
Na ostrogę ponoć pomaga moczenie w odwarze z gotowanej słomy owsa. Nie miałam słomy, więc użyłam owies, mi pomagało.
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2015, 15:58:17 wysłana przez Renia »
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline sofija

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 09, 2016, 17:31:53 »
Właśnie testuję na sobie leczenie ostrogi.
1 dziennie 30 minut moczę nogi w słomie owsianej gotowanej z łyżką siedmiopalecznika. Smaruję piętę jakąś rosyjską maścią (tłuszcz rekina ze złotym wąsem) na noc, na dzień biszolin. Do tego piję 1 dziennie gotowanego siedmiopalecznika,czekając, aż zrobi się nalewka. Masuję piętę i rozciągam ścięgna na całej nodze.
Ból był duży przez pierwszy tydzień ciężko było stanąć na chorej nodze, pomogło wyraźnie włączenie 7palecznika.
Po tygodniu takiej kuracji mogę swobodnie chodzić, teraz ból jest lekki, ćmiący.
Zobaczę, co da włączenie opisywanej na forum nalewki z 7palecznika.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 09, 2016, 20:32:38 »
Mojej mamie pomaga tylko nalewka zew.

Offline Marek Jaskola - irydolog

• Nowy
  • *
    • irydodiagnoza
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 12, 2016, 09:29:06 »
Witam tak jak wcześniej osoby piszące pisały o ziołach p reumatycznych i zapalnych radziły dobrze.
Mieszanki te zazwyczaj zawierają zioła czyszczące organizm i moczopędne.
Proponuje  zrobić mieszankę;
zioła złączyć i pić 3 razy dziennie po jedzeniu. Proszę też wypijać 2 litry wody dziennie.
Liść Brzozy 100 gr
Liść Pokrzywy 100gr
Ziele nawłoci 100gr
Kora wierzby 50 gram
Ziele fiołka trójbarwnego 50gram
Ziele skrzypu 100 gram
Owoc jałowca 50 gram
Owoc dzikiej róży 50 gram
owoc bzu czarnego 50 gram
owoc jarzębin 50 gram

wszystkie te ziółka zmieszać w tych proporcjach co na pisałem i pić pół godziny po jedzeniu - Nie wolno na czczo. Pozdrawiam Marek

Offline sofija

• Nowy
  • *
Mocny zwrot akcji
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 15, 2016, 20:25:14 »
Obłożyłam nogę na noc okładem z nalewką. Ojj. Poranek po tym, to jakaś katastrofa. Ból przeszywający, stanąć nie mogę, okropnie boli pięta, ale ciągnie się ten ból szlakiem, o którym mówił mi kręgarz - rwie pod kolanem (skurcz jak przy schodzeniu z gór), ciągnie też jakieś przyczepy z tyłu uda.
Mam nadzieję, że ten kryzys oznacza, że leczenie ruszyło naprawdę. Bardzo nie chcę stosować leków przeciwbólowych, chciałam dobrać się do przyczyn, ale na razie nie mogę pochwalić się sukcesem.

Sama nalewka z siedmiopalecznika daje się wypić, smak trochę jak na trocinach, ale złe nie jest. Zapach ok.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 16, 2016, 06:19:43 »
Sofija - na tkankę lączną b. dobrze działa MSM - opis: http://wiedza.cc/metylosulfonylometan-organiczny-zwiazek-siarki-schorzenia-stawow-i-inne-dolegliwosci.html ma to działanie przeciwbólowe, likwiduje obrzęk i stan zapalny, działa regeneracyjnie na tkankę łączną (chrzęści, ścięgna, skóra), zmiękcza blizny. Stosuje się to z wit.C 1:1 - doustnie, dobrze się wchłania przez skórę więc można zastosować do okładów.

Offline Arni

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 17, 2016, 11:32:29 »
Witam

czy ktoś zna skuteczne sposoby na tą dolegliwość?

Pozdrawiam - Fresh

Widziałem na własne oczy usunięcie tej dolegliwości w 10 minut + półgodzinne bieganie po zabiegu. A zrobił to pan Szypunow przy pomocy pożyczonej ode mnie łyżeczki do herbaty  :)

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 17, 2016, 17:56:28 »
Jak to zrobił? Rozgniótł łyżeczką?

Offline Arni

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 17, 2016, 18:53:12 »
Jak to zrobił? Rozgniótł łyżeczką?

Ano właśnie  :)

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 17, 2016, 19:04:39 »
Pewnie bolało. ;)

Offline Arni

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 17, 2016, 22:45:20 »
Pewnie bolało. ;)
Gośc coś kwękał, ale po  biegu był usatysfakcjonowany  :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2016, 22:57:34 wysłana przez Arni »

Offline mariadereszowska

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 18, 2016, 15:27:46 »
Ja na ostrogę piętową męża stosowałam biszofit połtawski . Polecam wszystkim gdyż po 2 tygodniach masażu bóle mojego męża ustały. Polecam wszystkim stronkę http://www.biszofit.info/index.php/biszofit-potawski gdzie można się  dowiedzieć więcej o biszoficie

Offline sofija

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 23, 2016, 21:30:40 »
Biszofit stosuję, działa na mnie lepiej niż złoty wąs.

Leo dzięki, zwiększone zapotrzebowanie organizmu na  msm by tłumaczyło mój głód na cebulę ;D  Zjadłam przez ostatni miesiąc chyba roczną normę. Msm zakupione, używam.

Okłady z nalewki, które polecał janek u mnie spowodowały nasilenie bólu. Nie wiem, czy coś się bardziej psuło, czy wręcz przeciwnie, uruchomił się proces leczenia, bo teraz jest lepiej. Ale okłady wolę z biszofitu.

Nalewkę zostawiłam do użytku wew. natomiast do mojej wieczornej kąpieli stóp dodaję te wiórki 7-palecznika, które pozostały po nalewce. Do tego owies, żywokost i 7-palecznik gotowane i przynajmniej 30 minut jakiegoś serialu :)

Minął miesiąc od ataku, jest naprawdę spoooooro lepiej. Ból leciutki, nic nie ciągnie po ścięgnach.