Autor Wątek: krem do cery alergicznej z trądzikiem  (Przeczytany 19476 razy)

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: krem do cery alergicznej z trądzikiem
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 18, 2012, 08:10:35 »
No właśnie - u mnie też regularnie latem na czole objawia się dziwny trądzik. W tym roku jakiś strasznie rozsiany jest, podejrzewam, że to coś z jedzenia...tylko co. Sezonowe owoce i warzywa wchłaniam w dużych ilościach no i chyba też mam skłonność do "przecierania" skóry czoła dłonią w stronę włosów, gdy jest spocona.

Myślę nad okładami i dodatkowo wykonać mazidło z siarką spyloną. Może nawet jakoś koloidalnie ją strącić...
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 19, 2012, 07:00:00 »
No właśnie - u mnie też regularnie latem na czole objawia się dziwny trądzik. W tym roku jakiś strasznie rozsiany jest, podejrzewam, że to coś z jedzenia...tylko co. Sezonowe owoce i warzywa wchłaniam w dużych ilościach no i chyba też mam skłonność do "przecierania" skóry czoła dłonią w stronę włosów, gdy jest spocona.

Myślę nad okładami i dodatkowo wykonać mazidło z siarką spyloną. Może nawet jakoś koloidalnie ją strącić...

Obstawiam ten pot... A próbowałeś umyć twarz letnią wodą i na koniec chłodną mineralną(o wysokim stężeniu minerałów)?
Ja ciągle będę trwał że sukces w  wyleczniu trądziku tkwi w prostej codzienności a nie w jednej wspaniałości x.....

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 19, 2012, 07:41:10 »
Ja tez to obstawiam, Fresh, bo będąc w górach nie sposób się nie spocić i potem wycierać czoło. Dodatkowo korzystałem często z sauny. A obecnie naprawdę wtłaczam w siebie mnóstwo owoców i warzyw, które też na pewno nieco oczyszczają organizm, bo widzę pozostałą część skóry, codziennie jakiś potwór ;)
Póki co szare mydło myje mi czoło, następnie delikatnie suszę. Trochę pousuwam nadmiar, tonizuję swoim tonikiem na bazie octu i ziół, a potem jeszcze wspomagam się nieco żelem antybakteryjnym (oczywiście nie będziemy tu nic reklamować). Powoli jest poprawa :)

Choć śniłem w nocy o silnych naturalnych antybakteryjnych działaniach olejków eterycznych

Pozdrawiam
Alchemik
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline Katarzyna

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 29, 2012, 12:49:25 »
Też miewam "ziołowe sny"....a tak wracając do tematu..chwale sobie olej żywokostowy. Jest na prawde rewelacyjny. W końcu się nie podrapuje.
Muszę przeprowadzić swój "prywatny żywokost" z doniczki w jakies bardziej godne miejsce. Chłopak już się nie mieści ;)

Offline gatek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Września 21, 2012, 11:44:27 »
oj długo mnie nie było, jakoś ciągle brak czasu - szkoła, nauka, korki dla kolezanek, jak mam trochę czasu to śpię...

a ja sobie jeszcze przypomniałam, że przy twojej endo to jeszcze raz koniecznie wątroba. Nadmiar hormonów ulega rozpadowi i przechodzi wszystko przez wątrobę, która powinna neutralizować i usunąć. Pomagasz jej? Plus nereczkom? W przeciwnym razie śmiecioszki ciągle będą ci wychodzić skórą.

Piję namiętnie ziółka(mieszanka: mniszek, chmiel, przywrotnik, perz, nagietek, bratek, skrzyp, krwawnik i cykoria)

Ogólnie muszę zameldować diametralną różnicę mojej skóry - oczywiście na plus. Nie jest idealnie, ale chyba lepiej niż kiedykolwiek.
Prócz picia ziółek i niejedzenia prawie wcale nabiału i słodyczy (zauważyłam, że szczególnie po tym mi niespodzianki wyskakują), smaruję buźkę olejem szałwiowo - pokrzywowym rano po umyciu. Po jakimś czasie zmywam nadmiar ww herbatką, do tego wieczorem funduję jej smarowanko witaminą A i E.
Myślałam o zażywaniu oleju z ostropestu dodatkowo na wątróbkę.
"Człowieczeństwo Sięgnęło Rynsztoka
Dusza Ludzka Popłynęła Ze Ściekami"
                                          Włochaty

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #20 dnia: Września 21, 2012, 19:33:56 »
pomyśl raczej o ziarnie ostropestu, gdyż interesująca Ciebie substancja regenerująca wątrobę jest w nasionach, a dokładniej w skorupce nasion. Mielony więc polecam. Akurat umieliłam i dodałam do chleba - sylimarylina nie niszczy się w wysokiej temp. (podobno)

Offline gatek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Września 23, 2012, 18:22:02 »
A wiesz może Ineslik czy na Allegro jest jakiś sprawdzony sprzedawca? takie małe paczuszki kosztują krocie po sklepach normalnych, a nie chce się naciąć na allegro. Wiem że jest temat gdzie są linki ale one są stare
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2012, 18:23:55 wysłana przez gatek »
"Człowieczeństwo Sięgnęło Rynsztoka
Dusza Ludzka Popłynęła Ze Ściekami"
                                          Włochaty

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #22 dnia: Września 23, 2012, 20:05:31 »
wybierz po prostu całe ziarna, pakowane po kilo, nie mielone. Cena około 14 zł, to będzie to oferta rolnika. Na allegro jest sporo do wyboru. Poradzisz sobie.