Autor Wątek: Oczyszczanie organizmu - jak łączyć zioła?  (Przeczytany 17821 razy)

Offline Kuban

• Nowy
  • *
  • z uśmiechem przez życie
Odp: Oczyszczanie organizmu - jak łączyć zioła?
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 17, 2012, 18:33:02 »
Dzięki za tego stracha
Dzisiaj powiedziałem szefowi ze nie będę więcej pryskał bo nie mam odpowiedniej ochrony mowa o masce itp dostałem od razu maskę z górnej półki firmy M3 z potrójnymi filtrami maska jest tak świetna ze samo oddychanie w niej jest już rewelacyjne wchodząc pod folię gdzie jest gorąco i duża wilgotność bez tej maski ledwo się oddycha a w masce mam wrażenie jak bym świeżym chłodnym tlenem oddychał. A w ramach testów zdjąłem ją podczas pryskana na chwile żeby zobaczyć jaka jest różnica i powiem ze kolosalna jak po zdjęciu tej maski capiło opryskiem jak tylko więc szybciutko ją założyłem z powrotem a tam w ogóle nic żadnego zapachu tylko świeże powietrze :)
Zdaję sobie sprawę ze sama maska to nie wszystko że pestycydy również wchłaniają się przez skórę i nawet jeśli noszę ubranie ochronne to też w jakimś tam stopniu są wchłaniane dla tego zioła będę pił by zapewnić sobie maksymalną ochronę i tak na prawdę nawet gdybym przestał pryskać to tez będę spożywał ziółka, przecież w dzisiejszych artykułach spożywczych jest mnóstwo toksyn więc warto czyścić swój organizm i wspomagać narządy wewnętrzne
Kubano

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 17, 2012, 19:08:32 »
Kurde, a ja ziemniaki pryskam bez niczego.

Offline Kuban

• Nowy
  • *
  • z uśmiechem przez życie
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 18, 2012, 17:00:26 »
a jakim środkiem pryskałeś te ziemniaki ??
I pamiętaj o tym że ja z wieloma różnymi pestycydami robię po nawet 13 godzin dziennie i tak 6 dni w tygodniu
Kubano

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 26, 2012, 15:15:27 »
Spokojnie, to było tylko jednorazowo. Używałem Decisu, a troche wcześniej Miedzianu chyba. :)

Offline Ingwer

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Września 23, 2012, 14:10:28 »
Witam,
robilam dzis liscie catalpy zalewane wytrawnym, czerwonym winem.
Czytajac - zadaje sobie pytanie - podobnie jak Kuban:
  ... co do owoców to co nas interesuje bo są to długie twarde strączki mające w środku takie fajne fasolki i potrzebne nam będą całe strączki czy tylko fasolki ??
Jesli ktos moze ta sprawe wyjasnic, bede ogromnie wdzieczna.
Nie moglam niczego na ten temat (nasion) znalezc,
jesli sa przydatne, jak je przetwarzac i na co stosowac.
Pozdrawiam.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Września 27, 2012, 14:42:09 »
Zbiera się całe strączki.

Pozdrowienia :-)