General Category > Fitoterapia endokrynologiczna.
hashimoto
`:
"Stare pomogło.
Pewna Pani przez pośrednika – moją przyjaciółkę zwróciła się do mnie z prośbą o pomoc w leczeniu choroby autoimmunologicznej u jej córki 6-letniej. Lekarze nie potrafili sprecyzować nawet jednostki chorobowej, leczyli dziecko immunopresyjnymi lekami. Objawy przypominały toczeń układowy. Przebieg był ciężki, leki nie pomagały, wizyty w klinikach nie przynosiły rezultatów. Początkowo nie chciałem się w to angażować, jednakże po pewnym czasie podjąłem próbę. Zastosowałem zestaw leków stosowanych w tego typu przypadkach w XIX wieku (wtedy jeszcze nie wiedziano o etiologii tego typu chorób i preparaty dobierano intuicyjnie, wobec objawów) + moje innowacje ziołowe. Udało się, objawy cofnęły się i nie powróciły już przez 8 miesięcy. Wiadomo jak to z tymi schorzeniami jest, może być nawrót, ale najważniejsze, że dziewczynka ma spokój przez dłuższy czas i wróciła jej energia do życia.
Co ciekawe zastosowany zestaw preparatów przyniósł efekt już trzeci raz w tego typu chorobie, zatem nie śmiejmy się z ziół i starych metod leczenia"
Powyższy cytat ze strony Dr.Rózańskiego.
--- Cytuj ---Osoby z grupy ryzyka powinny wiedzieć, że substancje hamujące agresję autoimmunologiczną powinny natychmiast stać się ich przyjaciółmi . Substancje te występują masowo w ziołach
--- Koniec cytatu ---
Tak z ciekawości zrobiłem zapytanie na stronie Doktora i faktycznie ziół pomocnych w chorobach autoimmunologicznych jest dużo.
http://rozanski.li/?s=autoimmunologiczn&submit.x=8&submit.y=10&submit=Search
ineslik:
a także pod zapytaniem http://rozanski.li/?s=autoagresji&submit.x=17&submit.y=15
czyli
autoagresja immunologiczna
agresja autoimmunologiczna
cynthia:
Dzięki wielkie za informacje :) Na pewno wykorzystam te zioła w codziennej diecie.
Chciałam jeszcze dodać, że do chorób autoimmunologicznych, często towarzyszących Hashimoto należy zespół drażliwego jelita (częsciej u kobiet). Na swoim przykładzie doskonale widzę jak wielkie znaczenie ma to co się wrzuca do żołądka. Teraz przygotowuję posiłki wykorzystując wskazówki jakie przeczytałam studiując gotowanie wg pięciu przemian (tradycyjnej medycyny chińskiej). Dodatek odpowiednich przypraw i ziół pomaga w trawieniu a i praca jelit nie jest taka burzliwa. Ograniczyłam prawie do minimum spożycia mięsa, podobnie z przetworami mlecznymi nie mówiąc już o naszpikowanej chemią żywności ze sklepowych półek- zdecydowanie poprawiło mi sie samopoczucie i przede wszystkim mam więcej energii.
Zaniedbany układ pokarmowy, w tym chore jelita, usłane nadżerkami mogą być zródłem chorób z autoagresji. Warto zwrócić uwagę na to co się je.
Mam nadzieję, że te zioła w połączeniu z dietą obniżą mój poziom przeciwciał antyTPO.
pooldarek:
Witam
Diabelski pazur polecany jest w chorobach autoimmunologicznych - zmniejsza ilość przeciwciał. Wyczytałem że maść z diabelskiego pazura ma zastosowanie w tych chorobach. Czy w Hashimoto można smarować tarczycę tą maścią?
arte:
Z Międzyborowa;
Nalewka 1;5 na 40% alkoholu można nacierać wole. - zminimalizuje to stan zapalny w obrębie samej tarczycy.
W chorobie Hasimoto stosować hakorośl jako wywar lub proszek 3-5 gram dziennie przez wiele miesięcy.
Przy stanach poważnych trzeba by zastosować większe ilości tj, nalewka 3 x dz. po od 10 do 20 ml. Dawkę zawsze dopasować do siebie indywidualnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej