General Category > Fitoterapia endokrynologiczna.

hashimoto

(1/3) > >>

ineslik:
Ze wszystkich rzeczy świata najbardziej irytuje mnie głupota nowoczesnej medycyny. Oto na pierwszej pozycji google dla hasła hashimoto czytamy

--- Cytuj ---Lekarze uspakajają w tym miejscu zaniepokojonych pacjentów przypominając im, że błyskawiczne wykrycie choroby zazwyczaj nie ma wpływu na jej przebieg. Do pewnego momentu choroba Hashimoto jest obserwowana, a nie leczona, interwencja lekarza następuje więc dopiero wówczas, gdy zmiany w gruczole tarczowym postępują i stają się coraz bardziej uciążliwe.
--- Koniec cytatu ---

co za głupota, w głowie mi się nie mieści.
Osoby z grupy ryzyka powinny wiedzieć, że substancje hamujące agresję autoimmunologiczną powinny natychmiast stać się ich przyjaciółmi . Substancje te występują masowo w ziołach. Spożywanie tych substancji i wprowadzenie rozumnej diety sprawią , że zmiany w tarczycy nie wystąpią wcale lub minimalne . Leczenie farmakologiczne będzie zbędne.

Boronina:
Mi przeciwciała tarczycy spadły z ok 2000 na 500 po TFX-ie. Po tym jak zaczęłam sama sie leczyć nadal stopniowo mi spadają. Niedługo będą w normie ;D

cynthia:
ineslik możesz zdradzić jakie zioła na hashimoto masz na myśli? Od ponad roku leczę się na hashimoto (Euthyrox 100). Interesują mnie naturalne metody walki z tą chorobą, zwłaszcza zioła.

Pozdrawiam

Adrian Budek:
Dobra do leczenia chorób autoimmunologicznych jest żółtlica.

ineslik:
poczytaj o spektakularnych osiągnięciach Gumpka z wykorzystaniem katalpy http://rozanski.li/?p=2810 (to jest w komentarzach ).

polecam również czarnuszkę, niecierpka, nasiona pokrzywy (niecierpek , żółtlica i nasiona pokrzywy teraz możesz nazbierać).

agresja immunologiczna jest ta sama, co w wypadku reumatyzmu , łuszczycy , alergii - to wszystko objaw ataku na własne ciało.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej