Autor Wątek: hashimoto  (Przeczytany 17626 razy)

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
hashimoto
« dnia: Lipca 11, 2012, 09:31:07 »
Ze wszystkich rzeczy świata najbardziej irytuje mnie głupota nowoczesnej medycyny. Oto na pierwszej pozycji google dla hasła hashimoto czytamy
Lekarze uspakajają w tym miejscu zaniepokojonych pacjentów przypominając im, że błyskawiczne wykrycie choroby zazwyczaj nie ma wpływu na jej przebieg. Do pewnego momentu choroba Hashimoto jest obserwowana, a nie leczona, interwencja lekarza następuje więc dopiero wówczas, gdy zmiany w gruczole tarczowym postępują i stają się coraz bardziej uciążliwe.

co za głupota, w głowie mi się nie mieści.
Osoby z grupy ryzyka powinny wiedzieć, że substancje hamujące agresję autoimmunologiczną powinny natychmiast stać się ich przyjaciółmi . Substancje te występują masowo w ziołach. Spożywanie tych substancji i wprowadzenie rozumnej diety sprawią , że zmiany w tarczycy nie wystąpią wcale lub minimalne . Leczenie farmakologiczne będzie zbędne.

Offline Boronina

• Nowy
  • *
Odp: hashimoto
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2012, 19:59:16 »
Mi przeciwciała tarczycy spadły z ok 2000 na 500 po TFX-ie. Po tym jak zaczęłam sama sie leczyć nadal stopniowo mi spadają. Niedługo będą w normie ;D

Offline cynthia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 23, 2012, 21:49:36 »
ineslik możesz zdradzić jakie zioła na hashimoto masz na myśli? Od ponad roku leczę się na hashimoto (Euthyrox 100). Interesują mnie naturalne metody walki z tą chorobą, zwłaszcza zioła.

Pozdrawiam

Offline Adrian Budek

• CRAZY HERBALIST
  • Mało Pisze
  • **
    • Zapraszam na swój FanPage
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 24, 2012, 08:09:33 »
Dobra do leczenia chorób autoimmunologicznych jest żółtlica.
8) ░▒▓█ Zapraszam na swój FanPage KLIKNIJ! █▓▒░ 8)

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2012, 08:23:04 »
poczytaj o spektakularnych osiągnięciach Gumpka z wykorzystaniem katalpy http://rozanski.li/?p=2810 (to jest w komentarzach ).

polecam również czarnuszkę, niecierpka, nasiona pokrzywy (niecierpek , żółtlica i nasiona pokrzywy teraz możesz nazbierać).

agresja immunologiczna jest ta sama, co w wypadku reumatyzmu , łuszczycy , alergii - to wszystko objaw ataku na własne ciało.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2012, 08:26:29 wysłana przez ineslik »

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 24, 2012, 14:12:59 »
"Stare pomogło.
Pewna Pani przez pośrednika – moją przyjaciółkę zwróciła się do mnie z prośbą o pomoc w leczeniu choroby autoimmunologicznej u jej córki 6-letniej. Lekarze nie potrafili sprecyzować nawet jednostki chorobowej, leczyli dziecko immunopresyjnymi lekami. Objawy przypominały toczeń układowy. Przebieg był ciężki, leki nie pomagały, wizyty w klinikach nie przynosiły rezultatów. Początkowo nie chciałem się w to angażować, jednakże po pewnym czasie podjąłem próbę. Zastosowałem zestaw leków stosowanych w tego typu przypadkach w XIX wieku (wtedy jeszcze nie wiedziano o etiologii tego typu chorób i preparaty dobierano intuicyjnie, wobec objawów) + moje innowacje ziołowe. Udało się, objawy cofnęły się i nie powróciły już przez 8 miesięcy. Wiadomo jak to z tymi schorzeniami jest, może być nawrót, ale najważniejsze, że dziewczynka ma spokój przez dłuższy czas i wróciła jej energia do życia.
Co ciekawe zastosowany zestaw preparatów przyniósł efekt już trzeci raz w tego typu chorobie, zatem nie śmiejmy się z ziół i starych metod leczenia"
Powyższy cytat ze strony Dr.Rózańskiego.
Osoby z grupy ryzyka powinny wiedzieć, że substancje hamujące agresję autoimmunologiczną powinny natychmiast stać się ich przyjaciółmi . Substancje te występują masowo w ziołach
Tak z ciekawości  zrobiłem zapytanie na stronie Doktora i faktycznie ziół pomocnych w chorobach autoimmunologicznych jest dużo.
http://rozanski.li/?s=autoimmunologiczn&submit.x=8&submit.y=10&submit=Search

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 24, 2012, 18:26:47 »
a także pod zapytaniem http://rozanski.li/?s=autoagresji&submit.x=17&submit.y=15
czyli
autoagresja immunologiczna
agresja autoimmunologiczna

Offline cynthia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 24, 2012, 23:53:46 »
Dzięki wielkie za informacje :) Na pewno wykorzystam te zioła w codziennej diecie.

Chciałam jeszcze dodać, że do chorób autoimmunologicznych, często towarzyszących Hashimoto należy zespół drażliwego jelita (częsciej u kobiet). Na swoim przykładzie doskonale widzę jak wielkie znaczenie ma to co się wrzuca do żołądka. Teraz przygotowuję posiłki wykorzystując wskazówki jakie przeczytałam studiując gotowanie wg pięciu przemian (tradycyjnej medycyny chińskiej). Dodatek odpowiednich przypraw i ziół pomaga w trawieniu a i praca jelit nie jest taka burzliwa. Ograniczyłam prawie do minimum spożycia mięsa, podobnie z przetworami mlecznymi nie mówiąc już o naszpikowanej chemią żywności ze sklepowych półek- zdecydowanie poprawiło mi sie samopoczucie i przede wszystkim mam więcej energii.

Zaniedbany układ pokarmowy, w tym chore jelita, usłane nadżerkami mogą być zródłem chorób z autoagresji. Warto zwrócić uwagę na to co się je.

Mam nadzieję, że te zioła w połączeniu z dietą obniżą mój poziom przeciwciał antyTPO.

Offline pooldarek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 22, 2014, 08:49:51 »
Witam
Diabelski pazur polecany jest w chorobach autoimmunologicznych - zmniejsza ilość przeciwciał. Wyczytałem że maść z diabelskiego pazura ma zastosowanie w tych chorobach. Czy w Hashimoto można smarować tarczycę tą maścią?

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 22, 2014, 10:23:58 »
   Z  Międzyborowa;

Nalewka     1;5  na  40%   alkoholu  można    nacierać    wole.    -  zminimalizuje  to  stan  zapalny  w  obrębie  samej  tarczycy.

W     chorobie       Hasimoto   stosować    hakorośl   jako  wywar   lub  proszek 3-5  gram dziennie  przez   wiele  miesięcy.

Przy   stanach  poważnych   trzeba  by  zastosować  większe  ilości   tj,   nalewka   3  x  dz.  po     od 10  do  20  ml.  Dawkę  zawsze    dopasować   do  siebie  indywidualnie.

Offline pooldarek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 22, 2014, 11:35:16 »
Nalewkę ale z czego z hakoroślu? Ale jeżeli wole nie występuje to też wcierać?

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 22, 2014, 14:27:12 »
Hakorośl rozesłana (czarci pazur, diabelski pazur) - Harpagophytum procumbens A.P. de Candolle

rodzina połapkowate – Pedaliaceae

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 22, 2014, 14:29:51 »
fitoterapia  chorób   autoimmunologicznych;

http://www.luskiewnik.pl/autoimmunologia/