Jestem właśnie na kupnie odczynników i nie mam pojęcia jak wygląda AgNO3, a złoto jakie najlepiej kupić? Koloidalne?
To, co sprzedają pod nazwą "jonowe srebro" czy "nano złoto", to ściema. Równie dobrze możesz podłączyć obrączkę czy pierścionek pod prąd z akumulatora i mieć nadzieję, że to coś da więcej, niż placebo. Stężenia ppm to homeopatia D3, nie urażając Alinge ;-)
Nie musisz kupować złota, wystarczy z apteki Lapis lub Dermatol.
Mniszek, czaga, pokrzywa korzeń, poziomka, liść brozy, korzeń łopianu i nawłoć w równej mieszance da radę? Ile tego pić? Można to połączyć z metalami, czy pić oddzielnie? :-)
Nie wiem, czy to da radę, moje jasnowidztwo jest ograniczone ;-) Spróbuj, toksyczne to nie jest, na zdrowie musi wyjść.
W sumie to nie wiem, co chcesz uzyskać. Do odtrucia czy regeneracj sole metali nie są konieczne, bo po co?
Jeśli tą mieszanką miałbyś coś ubić, to ja tu za wielu składników -bójczych nie widzę. To wszystko są składniki praktycznie spożywcze. Owszem, swoje zrobią, organizm wzmocnią, minerały uzupełnią, na zdrowie wyjdą.
W próbie wykorzystania efektu oligotroficznego sole metali muszą być razem z ziołami, osobno nie mają sensu. Tu chodzi o wzmicnienie -bójczego działania ziół, a nie wykorzystanie własności bakteriobójczych samych soli. Na to dawki są zdecydowanie za małe..
Śledziennicę mam na winie, ale minimalne ilości, dosyć kiepsko obrodziło w tym roku.
To jest mała roślinka z dużą zawartością wody - trzeba się dobrze napracować, by uzbierać litr po rozdrobnieniu
I oczywiście ważne pytanie: ile stosować taki metalowy protokół? :-)
Tak długo jak mieszanka, zwykle tydzień, potem przerwa i ewentualnie potem dobitka, jeśli to jest rzeczywiście mieszanka do ubicia jakichś bakcyli
Pozdrowienia :-)
Basia