Czesc,
Wykryto u mnie 7cm torbiel na prawym jajnku. Trzech ginekologow powiedzialo mi, ze to wyglada na cyste czekoladowa. Ostatnio jednak robilam USG brzucha i radiolog powiedzial, ze moze to byc gruczolak. W sumie to juz sama nie wiem co to za cysta. CA-125 nic nie wykazaly, dodam, ze miesiaczki nie sa bolesne i nie mam takich objawow jak przy endometriozie. Kazdy czlowiek jest inny, ale jak czytam fora o endometriozie to osoby zazwyczaj maja ogromne bole, ktorych ja nie mam.
Ginekolog powiedziala, zeby zaczekac do kolejnej miesiaczki, ale torbiel niestety nie zniknela. Minelo 4 miesiace, a ona nadal tam jest.
Postanowilam, ze przejde na diete (0 miesa i 0 nabialu) ale jeszcze jest za wczesnie by cokolwiek o tym mowic.
Chodze rowniez na akupunkture, ale tez nie widze rezultatow. Akupunktura pomogla mi z nerwica, wiec myslalam, ze tu mi tez pomoze. Dodam, ze miewam czasami ataki paniki, ale jest ich duzo mniej niz kiedys.
Kolejny temat to moja buzia, w sumie wszystko od niej sie zaczelo, pozniej byla nerwica, jelito drazliwe, a na koncu torbiel.
Buzie mialam cala czerwona i piekla strasznie. Powiedziano mi, ze mam tradzik rozowaty z atopikiem i tyle. Od trzech lat probuje sie tego pozbyc. Obecnie mam lekko czerwona twarz i male stany zapalne. Myslalam, ze dieta pomoze, ale nie pomogla na tyle i bym chciala. Wiem, ze mam jakies nietolerancje pokarmowe bo ostatnio jak sie napilam soku z pomidora to twarz od razu zrobila sie czerwona. Do tej pory myslalam, ze to nadmiar histaminy, ale dzisiaj napilam sie soku z ogorkow i nie mialam zadnej reakcji.
Wiem, ze to wszystko jest ze soba powiazane, ale nie mam pojecia gdzie jest przyczyna.
Na tym forum wyczytalam kuracje ziolowa na likwidacje torbieli. Tylko, ze sklad rozni sie od tego, ktory Basia opisuje dla endometriozy. Teraz sie zastanawiam, ktora mieszanke sprobowac...albo zmodyfikowac troche.
Zioła na Torbiele -perzetestowane ,przez wiele kobiet .
Sprawdzone przez Zakład Botaniki W A.R w Poznaniu.
Działaja tak.
Jeżleli torbiel ma średnicę 4 cm ,nalezy je pić 2X dziennie 1 łyżke ziół na szklankę i po 2 do 3 tygodniach znika.
Jeżeli torbiel ma 7 cm /operacjyny/ nalezy pić 3X filiżankę mocnego wywaru. 1 łyżka ziół na filizankę. Zioła przygotował mi bdb zielarz i poniewaz mam klopoty z zoładkiem dosypał len dlatego bardzo dobrze sie je pije -jak na zioła .
Sprawdziłam je na wszelki wypadek u prof Jana Kozlowskiego u nas w A.R Poznaniu. Ponieważ w naszej rodzinie torbiele to tradycja rodzinna ,więc wszystkim pomagaja.Przy dużych ,trzeba je pić przez miesiąc za nim ustąpią
ALE UWAGA;
NIE LECZA tzn torbiele ustępują bezoperacyjnie ,ale wracaja ,wiec nalezy brac hormony.
SKŁAD
Liść brzozy -Betulae folium .............................................................15,oo gram
Kwiatostany nagietka Calendule anthodium........................................10,oo g
Kwiatostany kocanekHelichrysi anthodium..........................................5,00 g
Kora kaliny koralowej- Viburni corteX................................................10,00 g
Nasienie lnu - lini semen...................................................................10,00 g
Ziele bylicy -Artemisiae vulg.herba.....................................................10,00 g
Ziele krwawnika - Achillae herba.........................................................50,00 g
Ziele skrzypu polnego - Equiseti herba ...............................................50,00 g
Ziele przywrotnika - Alchemillae herba ..............................................50,00 g
Kłocza perzu - Agropyri rhizoma .........................................................50,00 g
Jeszcze takich ziół nie spotkałam /Leczą niesamowicie szybko i bardzo pomagaja na ogólne sprawy kobiece. Brzoza ,kocanka działa antyrakowo i przeciw wolnym rodnikom.Skrzyp polny odchudza ,a przywrotnik pieknie działa na cerę. Nie wiem czy fenomen tych ziół leży w gramaturze ?.Ale wiele osób dzięki nim uniknęło operacji.Nie leczą poniewaz torbiele się wracaja-one je tylko likwidują.