Znalazłam wczoraj trochę krwawnicy pospolitej i zastanawiam się czy przy endometriozie może być pomocna? Skoro ma działanie przeciwkrwotoczne to czy może pomóc przy mikrokrwawnieniach wewnątrz które się pojawiają przy tej chorobie?
Obecnie piję mieszankę ziół na torbiele z forum hirsutyzm i okres jest o wiele "lepszy" - jakby trochę obfitszy - i nawet mnie nie bolał tak koszmarnie jak wcześniej. Coś się widać zmienia na lepsze, ale nie wiem czy z tą krwawnicą nie wyskoczyłam jak filip z konopii i czy to nie będzie "przeciwdziałać" z tymi:
Liść brzozy -Betulae folium .............................................................15,oo gram
Kwiatostany nagietka Calendule anthodium........................................10,oo g
Kwiatostany kocanekHelichrysi anthodium..........................................5,00 g
Kora kaliny koralowej- Viburni corteX................................................10,00 g
Nasienie lnu - lini semen...................................................................10,00 g
Ziele bylicy -Artemisiae vulg.herba.....................................................10,00 g
Ziele krwawnika - Achillae herba.........................................................50,00 g
Ziele skrzypu polnego - Equiseti herba ...............................................50,00 g
Ziele przywrotnika - Alchemillae herba ..............................................50,00 g
Kłącza perzu - Agropyri rhizoma .........................................................50,00 g