General Category > Fitoterapia immunologiczna.

Uczulenie na słońce

(1/3) > >>

*Agnieszka*:
Od paru lat po pobycie na słońcu powstają na mojej skórze wypryski.Bardzo mnie to swędzi i takie nocne drapanie pogarsza sprawę.Dużo ludzi skarży się na takie skutki kontaktu ze słoneczkiem.
Przy zbiorach ziół słońce mnie przypiekło i jestem cała swędząca.Biorę od wczoraj wapno,lekka poprawa jest.
Jak sobie pomóc?Czy co roku czekają mnie takie niemiłe reakcje po pierwszym pobycie na słońcu?

Katarzyna:
czy przez dłuższy czas bierzesz jakies leki, może zioła? (dziurawiec daje taki efekt), poczytaj skład kosmetyków, którymi się smarujesz np. mleczka czy balsamu do ciała.

*Agnieszka*:
Katarzyno
Dziurawca nie biorę teraz.Ziółka piję.Kosmetyki używam jak najbardziej (staram się)naturalne.
Wysypka jest w miejscach gdzie nie posmarowałam się kremem z filtrem i przebywałam na słońcu.Tak jest co roku,gdy pierwsze mocne słońce przyświeci.
Pierwszy raz był może z 4-5 lat temu.
Jeszcze nie wpadłam na pomysł jak sobie pomóc,bo na razie nie wiem co to za reakcja organizmu i dlaczego.Jedynie wiem,że przyczyną jest słońce.

Basia:
Najprawdopodobniej słońce nie jest przyczyną, ale możliwe, że słońce wyzwala jakiś mechanizm.

Może najedz się teraz dobrze ziarnopłonu, a maceratem z ziarnopłonu i jaskółczego ziela przemyj zmiany i zobacz, co się stanie.

Pozdrowienia :-)

Katarzyna:
A jakby tak zbadac poziom wit. d?...moze krem  z filtrem jest nie dobry?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej