Autor Wątek: Pirogronian wapnia - calcium pyruvate - C3H3O3Ca  (Przeczytany 1620 razy)

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
    • Plantacja Choinek Rezerwat Bobra
Pirogronian wapnia - calcium pyruvate - C3H3O3Ca
« dnia: Marca 24, 2021, 14:13:45 »
Kiedyś (kilkanaście lat temu) wspomagałem nim kurację anty chlamydii pneumoniae, z doskonałym efektem. Podszedłem do tematu na luzie chcąc nabyć ponownie i tu zonk(!)
Nie jest dostępny na rynku... Nawet udało mi się gdzieś znaleźć w ofercie, ale po dwóch dniach oddali kasę - jednak nieosiągalny...

Znacie może przyczynę wycięcia z rynku tego suplementu? A może jakieś źródło, gdzie go można dostać ? :-)

« Ostatnia zmiana: Marca 24, 2021, 14:15:31 wysłana przez Pragmatyk »

Offline qwerta

• Dużo Pisze

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
Odp: Pirogronian wapnia - calcium pyruvate - C3H3O3Ca
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 24, 2021, 21:04:28 »
Coś mi tu pachnie patentem - C3H3O3Ca zniknął nawet z Wikipedii, choć jeszcze kilka miesięcy temu funkcjonowało to hasło..., Chińczycy też nagle nie mają już w ofercie a w zamian pojawił się C6H6CaO6

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 25, 2021, 06:13:04 »
https://cordis.europa.eu/article/id/165848-change-of-metabolism-in-malignancy/pl

Jeszcze można dostać kwas pirogronowy albo pirogronian sodu luzem

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 29, 2021, 17:28:42 »
Dzięki za pomoc! Nie pali mi się, ale wolałbym stosować sprawdzony specyfik, a ten ostatni Kardamonku zawiera L-karnityny 500mg plus pirogronian wapnia 200mg.
Standardowo pirogronian stosowałem w ilości 1-2g dziennie.

Nic to, zły wujek Google nie pokazuje w wynikach wyszukiwania, ale okazuje się, że w Stanach pirogronian wapnia jest dostępny nawet w marketach (Walmart),

https://www.walmart.com/ip/Nova-Nutritions-Calcium-Pyruvate-750-mg-120-Capsules-Fat-burner-weight-loss-formula/194317369

więc jakoś go sprowadzę :-)